ضرورت استفاده از پول داخلی به جای دلار/ علیرغم پیشرفت های علمی، پیشرفت اقتصادی نداشتهایم/ نقش اختلاسها در رکود اقتصادی کشور
به گزارش یزدرسا به نقل از دانا ،رحیم دلال اصفهانی، عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان، در خصوص وضع تحریم ها از سوی غرب علیه ایران اظهار داشت: اعمال تحریم های گوناگون علیه ایران ضربه زیادی به اقتصاد وارد ساخته که در صورت رفع تحریم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد؛ اما نکته حائز اهمیت اینجاست که به صداقت امریکایی ها نمی توان اعتماد کرد و با توجه به دشمنی آشکار آنان با ایران، اگر تحریم ها را به طور موقت بردارند برای جلوگیری از جهش علمی ایران دوباره تحریم های جدیدی علیه ایران وضع خواهند کرد.
وی همچنین گفت: معتقد هستم بسیاری از مشکلات اقتصادی ما نشأت گرفته از مسائل داخلی از جمله ضعف قوانین و مقررات به خصوص در بخش نهادهای پولی و مالی است؛ دشمن هم با علم به این موضوع و استفاده از این ابزار به عنوان یک نقطه ضعف توانسته تحریم ها را به نحوی وضع کند که بیشترین ضربه را به اقتصاد وارد سازد.
وی در ادامه تأکید کرد: یکی از دلایلی که تحریم ها می توانند به ما ضربه وارد کند مربوط به مسائل داخلی است. یکی از ایرادات این است که نهادها و قوانین پیشرفته را جایگزین نکرده و قوانین و مقرراتی که باید اسلامی شده باشند را اسلامی نکردیم، دشمن نیز از این موضع به عنوان نقطه ضعف سوء استفاده کرده و به ما ضربه وارد می کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان اذعان داشت: به عنوان مثال در مورد همان نهادهای پولی و مالی که به آن اشاره شد، در بسیاری از معاملات با قرار دادن پیمان های پولی دو جانبه به جای دلار از پول داخلی استفاده کنیم ولی مادامیکه ارز مورد مبادله ما با دیگر کشورها دلار است، امریکا و متحدانش میتوانند از طریق نهادهای پولی بین المللی، پول ما را بلوکه کنند و به ما آسیب وارد کنند.
کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: البته ممکن است در این راستا تقاضا برای معاملات کاهش پیدا کند ولی در کل این امر اقدامی به صرفه است. در حال حاضر کشورهای دیگر از جمله چین و روسیه نیز به این اقدام دست زده اند.
دلال اصفهانی با اشاره به نظام بانکداری ربوی در کشور خاطر نشان کرد: چندین سال قبل امام خمینی فرمودند که نظام بانکی ربوی است و باید تغییراتی در این نظام صورت بگیرد در حالیکه روزنامه ها و اقتصاددانان بر اسلامی بودن نظام بانکداری توافق داشتند.
وی همچنین افزود: البته به اعتقاد بسیاری از مردم در صورت حذف کامل نظام بانکی، اقتصاد نابود خواهد شد ولی سختی کار این است که این نهادها به نهادهایی که غیر ربوی باشند، تبدیل شود؛ از این دست موارد در زمینه های مختلف بسیار زیاد است.
کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه گفت: در کشور ما به رغم پیشرفتهای علمی گسترده در زمینه های هستهای، سلول های بنیادی، کشتی سازی، هواپیما سازی و موشک سازی که صورت گرفته و ارزش زیادی هم دارد، در بعضی زمینه ها از جمله اقتصاد و مسائل پولی پیشرفتی نداشتیم که باید روز به روز بتوانیم با مطالعه و تحقیقات بیشتر این خلأ را جبران کنیم؛ امیدواری غرب هم همین نهادها و مؤسسات پولی و مالی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: البته گفتنی است اگر اختلاسها و دزدیها نبود، وضعیت به صورت کنونی باقی نمی ماند. این مسائل است که به ما ضربه وارد خواهد ساخت. در واقع اینکه تحریم ها می تواند به ما لطمه بزند تا حدودی به مسائل داخلی ما مربوط می شود.
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: البته گفتنی است همین که امریکا و اروپا با ایران پای میز مذاکره می نشیند حاکی از قدرت ایران در منطقه است که آن هم به دلیل داشتن جوانانی است که در زمینه های مختلف به خصوص زمینه هسته ای پیشرفت کند و قدرتمند شود در حالیکه کشورهای دیگر برای دیدار با رئیس جمهور امریکا مورد اهانت قرار می گیرند.
دلال اصفهانی اذعان داشت: دستاوردهای جوانان و اندیشمندان ایرانی به عنوان عاملی تعیین کننده باعث شده که ایران وارد مسائل هسته ای شود و اگر ایران در دانش هسته ای وارد شود و دانش آن را به بقیه کشورها منتقل کند و این باعث شگفتی است که مردم منطقه ایران را به عنوان الگو قرار دهند و از ایران پیروی کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان بهترین راهحل برای حل مشکلات اقتصادی را اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی دانست و خاطرنشان کرد: این موضوع امر ساده ای به نظر نمی رسد و نیازمند تلاش و کوشش فراوان است؛ به عبارت دیگر اگر شرایط هموار شود، مبادلات علمی صورت بگیرد و آگاهی عمومی افزایش یابد میتوانیم شرایط را آن گونه ای که هست تبدیل کنیم.
کارشناس مسائل اقتصادی در پاسخ به این سوال که به چه میزان تحریم ها می توانند در اقتصاد مؤثر و تلاش برای رفع تحریم ها تا چه حد می تواند کارگشا باشد، تصریح کرد: طی سال های گذشته امریکا به همراه متحدانش با اعمال تحریم های گوناگون از جمله بلوکه کردن بسیاری از پول ها و تحمیل محدودیت هایی در تجارت بین الملل به خصوص در کوتاه مدت آثار منفی زیادی را بر اقتصاد گذاشتند که نتیجه آن به هم خوردن وضعیت معیشت، اشتغال و تورم بود که کاملا مشهود و نمایان است.
دلال اصفهانی در ادامه افزود: در این شرایط برداشتن تحریم ها فرصت خوبی برای اقتصاد خواهد بود؛ ولی سؤال اینجاست که در این صورت چه چیزی به دست می آوریم و چه چیزی از دست خواهیم داد؟ نکته قابل تأمل اینجاست که به گفتار امریکایی ها نمی توان استناد کرد.
وی یادآور شد: به عنوان مثال در حال حاضر که هنوز توافقی صورت نگرفته و امضا نشده آنها به قول خود پایبند نیستند و بر خلاف آن عمل می کنند به عبارت دیگر امریکا و متحدانش قابل اعتماد نیستند و با توجه به دشمنی آشکار آنان با ایران، اگر تحریم ها را به طور موقت بردارند به منظور جلوگیری از جهش علمی ایران دوباره تحریم های جدید علیه ایران وضع خواهند کرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان افزود: شاهد مثال این موضوع هم ده سالی است که تحریم ها علیه ایران شدت یافت؛ آنها به بهانه اینکه ایران دارای سلاح اتمی است از هیچ اقدامی علیه ما رویگردان نبودند و در بسیاری از موارد ما را تحریم کردند؛محاصره اقتصادی کردند، پول های ما را بلوکه کردند در حالیکه هنوز نتوانستند سندی به منظور اثبات این موضوع ارائه دهند.
کارشناس مسائل اقتصادی اذعان داشت: در واقع مبنای عملکرد آنان، دروغ و فریبکاری و چپاول ملتها ، دولتها، مسلمانان و به خصوص ایران است؛ آنها در حالیکه خود فریبکارترین هستند، ادعای راستی آزمایی برای ایران دارند و خواهان سنجش صداقت ایرانیان هستند! آنها با در دست داشتن سازمان های جهانی از جمله سازمان ملل احتیاجی به توافق با ما ندارند لذا اصلا" دور از انتظار نیست که با برداشتن تحریم های کنونی به اعمال تحریم های جدید علیه ایران اقدام کنند.
دلال اصفهانی در ادامه با اشاره به اینکه نهادهای پولی، مالی و ارزی از جمله نهادهایی بودند که دشمن با دست گذاشتن بر آنها توانست شرایط اقتصادی را تغییر بدهد و از طرف دیگر با اعمال محدودیت های مختلف در واردات کالاهای اساسی توانست کمر تولید داخلی را بشکند و اثر تحریم ها را بیشتر کند، تصریح کرد: به نظر من بهترین راه حل همان اقتصاد مقاومتی است که مقام معظم رهبری بارها بر این موضوع تأکید کرده اند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرایط به گونهای شده که با قدرت یافتن دیگر کشورها (از جمله هند) و ورود آنها به عرصه تجارت جهانی و اعمال فشار اروپا مبنی بر به خطر افتادن اقتصادشان با ادامه تحریم ها علیه ایران، روز به روز از قدرت امریکا کم شده به همین دلیل مردم ایران باید بتوانند با تحمل سختی ها روز به روز جایگاه جهانی خود را ارتقا دهند.
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان در خصوص بحث کاهش و یا لغو تحریم ها در نتیجه مذاکرات گفت: این مسأله امری ساده ای نیست، تمام نظریاتی که در اقتصاد داریم نشأت گرفته از اقتصاد سرمایه داری است. تمام راه حل هایی که ارائه می کنیم همان مسائلی است که در کتاب های مربوط به نظام سرمایه داری است و پیشنهاداتی که دانشمندان اقتصادی ارائه می دهند همان هایی هستند که در نظام سرمایه داری به آن پرداخته شده است.
دلال اصفهانی در پایان گفت: در واقع ما در بسیاری از زمینه ها توانستیم پیشرفت کنیم اما هنوز در زمینه مسائل اقتصادی با مشکل مواجهیم؛ به عبارت دیگر اگر شرایط هموار شود، مبادلات علمی صورت بگیرد و آگاهی عمومی افزایش یابد می توانیم شرایط را ان گونه ای که هست تبدیل کنیم وگرنه با این متخصصان که همان سیاست مداران بانک مرکزی هستند و سیاست های نظام سرمایه داری را ارائه می دهند و نهادهایی همچون بانک که نشأت گرفته از نظام سرمایه داری و ربوی است نمی توان به اقتصاد مقاومتی دست یافت بنابراین در این زمینه باید تلاش فراوانی صورت گیرد.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- مقامآمریکایی: غیرقابلقبول است تحریمها را در روز توافق رفع کنیم
- هیأت آژانس وارد تهران شد
- سه ابهام اصلی در رفع تحریمها
- در صورت توافق نیز بسیاری از ایالتهای آمریکا تحریمها علیه ایران را حفظ میکنند
- واکنشاوبامابهسخنان رهبرانقلاب/ تحریمهامرحلهایبرداشته میشود
- تحریم ها لغو نمی شود بلکه کاهش می یابد
- توافق حتمی است اما برداشتن یکجای تحریمها نه
- پرداخت7 میلیارد تسهیلات طرح های اقتصادی مقاومتی به کشاورزان اشکذر
- کرسی های آزاد اندیشی راه حل برطرف شدن شبهات جوانان در حوزه های مختلف است
- روایت روزنامه آمریکایی از قاطعیت رهبر معظم انقلاب
- اتکا به غرب ما را به جایی نمیرساند/بعضی از کارگزاران ما اعتقادی به اقتصادی مقاومتی ندارند