موقعیت منحصر به فرد ابرکوه برای تولید ثروت از علم/ طرح بستهبندی میوه به روش اتمسفر در ابرکوه اجرا میشود
به گزارش یزدرسا، بهادر روشن ابرکوهی دانشجوی دکترای تخصصی در گرایش اگرواکولوژی، به عنوان نخبه جامعه کار و تولید کشوری انتخاب شد.
بهادر روشن ابرقوه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار سرو ابرکوه، در این خصوص اظهار کرد: با اجرای طرح اصلاح خاک های کشاورزی در جهت افزایش تولید و بالابردن راندمان آب آبیاری در مزارع گندم منطقه گاشار، از طرف وزارت کار، رفاه و تعاون به عنوان کارگر نمونه کشوری در بخش کشاورزی، انتخاب شدم.
کارگر مزرعه کشاورزی گاشار خاطر نشان کرد: مفتخرم که این انتخاب در بخش کشاورزی از دل شهری کویری ابرکوه به دست آمده است و امید دارم که این موفقیت در سالی که مزین به نام اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است، پلی جهت پیشرفت، عمران و آبادی این شهرستان باشد.
روشن در راستای سوابق تحصیلی و فعالیت های خود افزود: در سال1380 در مقطع کارشناسی کشاورزی گرایش زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اقلید، قبول شدم و پس از گذراندن کارشناسی ارشد گرایش زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در سال 86، در حال حاضر دانشجوی دکتری تخصصی در گرایش اگرواکولوژی دانشگاه آزاد واحد تاکستان هستم.
نخبه ابرکوهی عنوان کرد: فعالیت های روزمره خود را از کار در مزرعه کشاورزی و تدریس پاره وقت در دانشگاه پیام نور شروع کردم و به عنوان مشاور با شرکت های مشاوران امیدبخش کویر و ایده پردازان جوان ابرکوه همکاری داشتم. هم اکنون نیز با هدف خدمات رسانی به کشاورزان این مرز و بوم با پارک علم و فناوری استان یزد و مرکز رشد و فناوری ابرکوه همکاری دارم.
با کشاورزی علمی و اصولی در مزرعه گاشار افزایش علم از ثروت را اجرایی کردم
وی گفت: سال 1380 در مقطع کارشناسی کشاورزی گرایش زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید شروع به تحصیل کردم. همزمان با تحصیل در مزرعه کشاورزی نیز کار می کردم. با توجه به عشق و علاقه فراوان به شغل کشاورزی و همکاری های زیاد پدرم، توانستم کشاورزی علمی و اصولی را در مزرعه گاشار اجرایی کرده و در اکثر بخش های مزرعه تغییرات مفیدی را هم برای منافع ملی و هم افزایش عملکرد و تولید ثروت از علم ایجاد کنم.
کارآفرین برتر همایش دانشجویان کشاورزی در سال 92 بیان کرد: در همان سال ها با همکاری پدرم کشت خربزه زیر پلاستیک را در زمینی به مساحت دو هکتار که روش نوینی محسوب می شد، برای نخستین بار در شهرستان اجرا کردیم.
روشن یادآور شد: سپس با کمک مراکز ترویج و آموزش کشاورزی و اساتید دانشگاه، پس از تمکیل دوره آموزشی هرس، با اجرای این کار به صورت علمی و مدرن در کارگاه کشاورزی گاشار شاهد افزایش چشمگیر محصول زردآلو در باغات بودم. همچنین با کمک شیلات استان و شهرستان، اولین استخر دو منظوره پرورش ماهیان سرد آبی قزل آلا رنگین کمان را در استان یزد راه اندازی کردم.
با استفاده از روش های علمی تا 80 درصد خسارات احتمالی بخش کشاورزی پیشگیری کردم
وی گفت: از سال 86 به بعد همراه با تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، دوره کارگری من با سمت کارشناس کشاورزی به صورت جدی تر در کارگاه شروع شد. در آن زمان به دلیل وجود سرمازدگی در باغات مزرعه در بخش درختان هسته دار و وجود زیان های شدید مالی به کارگاه، توانستم با استفاده از روش های علمی (ایجاد دود سفید، طراحی و استفاده از بخاری های باغی فلزی، ایجاد تشتک های آب با پلاستیک زیر درختان و...) تا 80 درصد از خسارات احتمالی در این بخش پیشگیری کنم.
تولید کننده برتر زردآلو در سال 93 تصریح کرد: یکی از روش های علمی که راندمان خوبی هم داشت، این بود که با توجه به قدمت درختان هسته دار کارگاه کشاورزی گاشار، پس از یادگیری روش های پیوندزدن، توانستم واریته درختان هسته دار را تغییر دهم و از طریق روش جوان سازی، درختان کهنسال را با پیوندزدن به سیکل تولید مزرعه برگردانم.
روشن ادامه داد: زمانی که در مقطع دکترا مشغول بودم، با کمک اساتید دانشگاه و تلاش های شبانه روزی در زمینه علمی و اجرایی، موفق به نگارش مقاله علمی (پوستر) با عنوان ارزیابی راندمان انرژی در باغات انار استان یزد، شهرستان ابرکوه (دشت گاشار) شدم، که این مقاله تغییرات بسیار زیادی در تولیدات انار مزرعه ایجاد کرد.
ایجاد صنعت بسته بندی میوه به روش اتمسفر کنترل شده در ابرکوه
این کارآفرین برتر ابرکوهی در خصوص برنامه های آینده اش اذعان کرد: یکی از مهمترین برنامه ها برای سال آینده، ایجاد صنعت بسته بندی میوه به روش اتمسفر کنترل شده (اصلاح شده)، در شهرستان است که برای اولین بار در کشور راه اندازی خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: این صنعت با همکاری شرکت مشاوران امیدبخش کویر مستقر در مرکز رشد و فناوری ابرکوه وابسته به پارک علم و فناوری استان یزد و متشکل از تیم سه نفره با حضور مهندس محمد صادق اکرمی و سید محمد رسولی، با هدف اشتغالزایی بیش از صد نفر، ان شاءالله تا سال آینده به بهره برداری می رسد.
موقعیت منحصر به فرد ابرکوه راهی برای تولید ثروت از علم
عضو خانه کشاورزان استان یزد گفت: به دلیل موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد ابرکوه که در شاهراه ایران و قرار گرفتن در نقطه اتصال چهار استان و همچنین وجود جوانان تحصیل کرده و با استعداد جویای کار، می توان در این شهرستان با قابلیت ایجاد کارخانه های تولیدی صنعتی و صنایع تبدیلی تکمیلی کشاورزی، با فعالیت های تیمی و مشارکتی بحث تولید ثروت از علم را محقق ساخت.
نخبه جامعه کار و تولید کشوری با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در جمع کارگران تاکیدکرد: در این راستا دولت نقش به سزایی دارد، چرا که پیرو سخنان رهبر انقلاب و نامگذاری سال با عنوان اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید، مسئولین انقلابی باید همت کنند و چرخ پیشرفت مملکت را توسط جوانان تحصیل کرده و پرتوان به حرکت درآورند.
انتهای پیام/ ف