میراث فرهنگی بجای مچگیری، ذهنیت درست را برای مردم ماندگار کند/کادر کم اداری، کفاف میراث ابرکوه را نمی دهد
به گزارش یزد سا، رضا ربانی مسول انجمن حامیان میراث فرهنگی ابرکوه در مصاحبه با خبرنگار سرو ابرکوه اظهار کرد: شهرستان تاریخی و باستانی ابرکوه در قلب مثلث طلایی گردشگری کشور، یعنی استانهای اصفهان، شیراز و یزد قرار دارد، که امروز محلی برای بازدید گردشگران داخلی و خارجی است.
ربانی با اشاره به وجود بیش از ۴۰۰ اثر تاریخی ارزشمند در ابرکوه، افزود: تعدادی از این آثار همچون سرو کهن، مسجد جامع، مسجد بیرون که منزلگاه امام رضا (ع) است، گنبد عالی، بافت تاریخی، بیوت قدیمی، یخچالهای خشتی بینظیر، قلعههای زیبا و... شاخص کشوری و جهانی است.
وی تصریح کرد: کمتر از یک سوم آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، که ۵ اثر ارزشمند آن، از اولین آثار ملی استان یزد است. ابرکوه اولین شهرستانی است که اداره میراث فرهنگی در آن راهاندازی شد و این ظرفیتها و پتانسیلها باعث شد، یکی از ۱۴ شهر نمونه گردشگری کشور معرفی شود.
مسول انجمن حامیان میراث فرهنگی ابرکوه عنوان کرد: حال سؤال اینجا است؛ چرا باوجوداین همه شاخصه، چارت اداری میراث و مرکز پژوهشگاه ابرکوه کامل نشده و جای پستهای کارشناسی مرمت صنایعدستی، گردشگری، موزه محقق و... خالی است. بهطوریکه اگر یکی از کارکنان اداره فوق، به مأموریت یا مرخصی برود، کسی نمیتواند پاسخگوی اهالی باشد.
ربانی اذعان کرد: این در حالی است که تعدادی از کارشناسان مربوطه در این زمینه با رزومههای قابلقبول به دنبال کار هستند و کسی احوال آنها را نمیپرسد. مسئولان یا نیروی جدید بگیرند یا کارشناسانی را که همگی در مرکز استان تجمع شدهاند، عادلانه و منصفانه بر اساس نیاز و اهمیت به ابرکوه منتقل کنند.
عضو انجمن میراث فرهنگی شورای فرهنگ عمومی تأکید کرد: ضمناً میراث بجای مچگیری؛ خط دهی، راهنمایی، ماندگاری، اهمیت و علاقه به میراث را در ذهن اهالی شکوفا کند و انجمن میراث فرهنگی که عملاً تعطیلشده است با همکاری و همیاری نهادهای مردمی فعال سازد.
وی در پایان بیان کرد: مردم ابرکوه از مسئولان ذیربط شهرستان خصوصاً نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، سرپرست فرمانداری و دیگر مسئولانی که در رأس هستند، انتظار دارند اقدام جدی و عملی در این مورد به عملآورند.
انتهای پیام/ ف