والیبال ایران هم با المپیک وداع کرد/بنا:کم آوردن بدنی کشتیگیران راقبول ندارم/ایران در جایگاه سیویکمی
به گزارش یزد رسا، حساسترین بازی تیم ملی والیبال ایران در المپیک 2016 ریو از ساعت 1:30 بامداد امروز (پنجشنبه) مقابل ایتالیا در سالن ماراکانازینیو آغاز شد، دیداری که در پایان به برتری 3 بر صفر ایتالیاییها انجامید. رائول لوزانو برای شروع بازی مرحله یک چهارم نهایی از سعید معروف، شهرام محمودی، فرهاد قائمی، میلاد عبادیپور، محمد موسوی، عادل غلامی و مهدی مرندی (لیبرو) استفاده کرد.
بازیکنان ایران برای شکست دادن ایتالیا و صعود به جمع چهار تیم برتر بازیهای المپیک، سرشار از انگیزه بودند و اشتباهات بازیکنان ایتالیا هم این فرصت را به شاگردان لوزانو داد که تا امتیاز 29 مسابقه پابهپای حریف پیش بروند، خط حمله قدرتمند ایتالیا اما جبران اشتباهات این تیم را میکرد. تیم ایران در ست نخست با نتیجه 31 بر 29 شکست خورد.
تیم ایران در پایان ست نخست 17 امتیاز از اسپک، یک امتیاز از دفاع و 11 امتیاز از اشتباهات حریف بهدست آورد. بازیکنان ایتالیا نیز 21 امتیاز از حمله، سه امتیاز از دفاع، یک امتیاز از سرویس و شش امتیاز از اشتباهات بازیکنان ایران کسب کردند.
بازی در ست دوم هم مساوی پیش میرفت اما عامل برتری تیم ایتالیا همچنان قدرت حمله این تیم و دلیل مساوی پیش رفتن بازی، اشتباهات پرشمار آتزوری بود. بازیکنان ایران که پس از 52 سال، تیم ملی را به المپیک رسانده بودند به هیچ وجه مایل نبودند که بهخاطر شکست در یک بازی ولو اینکه این تیم ایتالیا باشد، المپیک را ترک کنند.
روحیه بازیکنان ایران در این دیدار، مثالزدنی بود، اما تیم ملی ایتالیا هم که یک المپیک فوقالعاده را سپری میکند، اجازه قدرتنمایی به شاگردان لوزانو نمیداد. تعویضها و زمانهای استراحت نیز توسط لوزانو در بهترین زمان ممکن مورد استفاده قرار گرفت، اما دفاعهای بینقص محمد موسوی هم نتوانست در این ست، نجاتبخش تیم ایران باشد و ست دوم نیز با نتیجه 25 بر 19 به سود ایتالیا به پایان رسید.
تیم ایران در پایان ست دوم 23 امتیاز از اسپک، پنج امتیاز از دفاع و 17 امتیاز از اشتباهات حریف بهدست آورد. بازیکنان ایتالیا نیز 34 امتیاز از حمله، پنج امتیاز از دفاع، دو امتیاز از سرویس و 10 امتیاز از اشتباهات ایران کسب کردند.
در ست سوم، مجتبی میرزاجانپور و امیر غفور جای قائمی و محمودی را گرفتند. اشتباهات مکرر بازیکنان ایران باعث شد تا لوزانو، شاگردانش را در امتیاز 11 بر 8 به سود ایتالیا برای وقت استراحت بیرون بکشد. در ادامه بازی، حمزه زرینی هم به کار گرفته شد تا قدرت حمله ایران بیشتر شود، اما این راهکار هم به نتیجه نرسید.
با زیاد شدن اختلاف امتیازات، روحیه بازیکنان ایران هم به سرعت تحلیل رفت تا حتی فکر جبران امتیازات از دست رفته و بازگشت به بازی به سر هیچکدام از بازیکنان ایران نزند. ست سوم این بازی با نتیجه 25 بر 17 به سود ایتالیا به پایان رسید تا ایران با این شکست با المپیک خداحافظی کند.
تیم ایران در پایان این بازی 31 امتیاز از اسپک، پنج امتیاز از دفاع و 20 امتیاز از اشتباهات حریف بهدست آورد. بازیکنان ایتالیا نیز 46 امتیاز از حمله، شش امتیاز از دفاع، سه امتیاز از سرویس و 14 امتیاز از اشتباهات ایران کسب کردند.
تیم ملی ایتالیا در مرحله نیمه نهایی مسابقات المپیک 2016 ریو به مصاف آمریکا میرود.
تیم ملی والیبال ایران در این دوره از مسابقات بههمراه تیمهای کانادا و لهستان بهعنوان پنجمی مشترک المپیک دست یافت.
محمد بنا در گفتوگو با خبرنگار اعزامی خبرگزاری تسنیم به ریو، درباره اینکه چه برنامهای برای آینده خود دارد و آیا در تیم ملی کشتی فرنگی ایران خواهد ماند یا خیر، اظهار داشت: فعلاً به فکر این هستم که هر چه سریعتر به ایران برگردم. در رابطه با آینده هم فعلاً چیزی نمیدانم. تنها چیزی که فعلاً به آن احتیاج دارم، دیدن خانوادهام و استراحت است.
اصلاً قصد خداحافظی از کشتی را ندارم
وی درباره حمایت فدراسیون از عملکردش در تیم ملی کشتی فرنگی گفت: دست فدراسیون کشتی درد نکند. خیلی ممنونم، ولی من فعلاً هیچ فکری نمیتوانم برای آینده داشته باشم. البته جدیداً مد شده که میگویند فلانی خداحافظی کرده است. من اصلاً قصد خداحافظی از کشتی را ندارم. افتخار میکنم که در کنار کشتی باشم، ولی باید به تهران برگردیم. باید مسابقات کشتی آزاد هم در المپیک به پایان برسد و شرایط دیده شود. هیچکسی از آینده خبر ندارد.
الان دوره پوستاندازی برای المپیک بعدی است
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان با اشاره به احتمال خداحافظی کشتیگیرانی مانند حمید سوریان و حبیبالله اخلاقی از دنیای کشتی خاطرنشان کرد: اولاً که ورزش کشتی، ورزش آماتوری است. هیچکسی نمیتواند به هیچکسی بگوید خداحافظی کن یا خداحافظی نکن. این تصمیمات، شخصی و گاهی هم احساسی است، ولی طبیعتاً دوره المپیک 2016 ریو تمام شده است و دوره پوستاندازی برای المپیک بعدی است. طبیعتاً امکان هر رفت و آمد و تغییراتی وجود دارد. من یا هر کسی که میخواهد در کنار تیم ملی کشتی فرنگی باشد، طبیعتاً اگر بخواهد خوب فکر کند، میبیند ما یکسری جوان خوب داریم که باید روی جوانها سرمایهگذاری کرد. البته باید به او برای چهار سال بعد و المپیک 2020 فرصت داده شود.
بحث خداحافظی فرنگیکاران اصلاً به من ربطی ندارد
بنا در خصوص اینکه با خداحافظی کدام یک از فرنگیکاران کشورمان مخالف است، تأکید کرد: این موضوع اصلاً به من ربطی ندارد. همانطور که گفتم این مسائل شخصی است. شاید یکی دو ماه بعد از بازگشت به ایران، همه آنها برگردند و بخواهند کشتی بگیرند. بههر حال ما لیگ و مسابقات مختلف را داریم. این موضوع به من مربوط نمیشود، ولی شرایطی که از دوره بعد وجود دارد، یک فرآیندی در آن هست. البته نه فرآیند به آن شکلی که قبلاً بوده است. مثلاً من بیایم و بگویم که میخواهم کار کنم. یک فرایند قانونی برای اینکه پوستاندازی صورت بگیرد، لازم است که انجام شود. هر کسی بتواند در قالب آن فرآیند کار کند، میتواند ادامه دهد یا اینکه میتواند برود.
اگر قرار است کسی عوض بشود، آن شخص من هستم
وی در پاسخ به این سؤال که اگر در تیم ملی کشتی فرنگی باقی بماند، در کادر فنی خود تغییراتی را ایجاد خواهد کرد یا خیر؟ گفت: من باید خیلی خوشحال باشم که چنین کادری را کنار خودم داشتم. میگویم که هر تقصیری بوده، هر شرایطی بهوجود آمده و هر ملاحظهای که در این 10 ماه بهخاطر شرایط سخت انجام شده، کاملاً متوجه من است. پس مقصر من هستم. اگر قرار است کسی عوض بشود، آن شخص من هستم. طبیعتاً وقتی من بروم، کادر فنی هم که با من آمده، میرود. حالا بعدها اگر کادر فنی دیگری آمد و خواست از وجود این افراد استفاده کند که چه بهتر، ولی در مجموع اگر بخواهند من بمانم، کادر فنی خودم را حفظ میکنم.
مربیانی که با من کار کردهاند، بهترین مربیان بودند
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان با اشاره به احتمال تقویت کادر فنی خود در صورت ماندن تصریح کرد: ما بهترین مربیان دنیا را داریم. مربیانی که با من کار کردهاند، بهترین مربیان بودند.
شاگردانم در اندازه خودشان کشتی گرفتند
بنا در واکنش به انتقادات برخی از کارشناسان مبنی بر اینکه فرنگیکاران ایران در وقتهای دوم مسابقات خود از نظر بدنی کم میآوردند و گفته میشود این مسئله به خاطر بدنسازیها بوده است، گفت: اصلاً این موضوع را قبول ندارم. شرایط المپیک، شرایط سختی است. کم آوردن از نظر بدنی را اصلاً قبول ندارم. تک به تک و وزن به وزن باید در نظر بگیریم کشتیگیران ما کجا بودند و از کجا به کجا رسیدند و ما چه مدت زمانی در اختیار داشتیم. در حد آن زمانی که در اختیار داشتیم، در حدی که آنها کجا بودند و باز دوباره کجا برگشتند، همهشان در اندازه خودشان کشتی گرفتند.
هر کاری را که از دستمان بر میآمد، برای بچهها انجام دادیم
وی افزود: چه توقعی میتوان داشت وقتی که حبیبالله اخلاقی با 26 سال سن در المپیک 2012 لندن یک دور کشتی میگیرد، اما در ریو، سامان طهماسبی را که چهار سال المپیکی زندگی کرده و دو مدال جهانی هم دارد، شکست میدهد. کشتی اخلاقی با کشتیگیر روسیهای را نگاه کنید؛ لحظه آخر که آن چهار پوئن را میدهد و دو پوئن میگیرد. بعد چهار پوئن آخر را که رها میکند و میدهد و میخوابد، دلیلش این است که هشت پوئن داده است. من این را دلیل موجهی نمیدانم، چون اصلاً در مجموع شرایط، شرایطی نبود که ما بتوانیم همه چیز را بهصورت کامل تمام کنیم. ما هر کاری را که از دستمان بر میآمد، برای بچهها انجام دادیم.
باخت سوریان، تلخترین شکست بود
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در مورد اینکه از شکست کدامیک از فرنگیکاران در المپیک 2016 بیشتر از همه ناراحت شده است، خاطرنشان کرد: شما اگر به المپیک 2012 لندن نگاه کنید، میبینید که مدال طلای حمید سوریان باعث روحیهای شد که بقیه کشتیگیران هم حرکت کنند، چون عملکرد او بهعنوان سردار، تأثیرگذار است. باخت حمید سوریان در روز اول با اینکه در همان روز مدال برنز سعید عبدولی را داشتیم، شرایطی را بهوجود آورد که در تیم بههمریختگی ایجاد شد. باخت سوریان، تلخترین شکست بود. البته شکست امید نوروزی هم برای من تلخ بود، شکست بشیر (باباجانزاده)، حبیب (اخلاقی) و قاسم (رضایی) هم برای من تلخ بود. معتقدم سعید (عبدولی) هم که برنز گرفت، بیشتر از تواناییهایی که در این دوره آمادهسازی داشت، کشتی گرفت. او خیلی عالی کشتی گرفت. عبدولی مدال برنز گرفت، ولی این توان را داشت که اگر به فینال برسد، مقابل «ولاسوف» روسیهای خیلی بهتر از «مارک مادسن» دانمارکی کشتی بگیرد. با این حال تلخترین شکست، باخت حمید سوریان در شروع مسابقات بود.
شورای فنی باید نگاه کند و ببیند ایرادات من چیست
بنا در پایان درباره اینکه برخی معتقدند او باید مدیر تیمهای ملی کشتی شود تا کشتی فرنگی را از رده پایه متحول کند، گفت: شما اول این را به من بگویید که اجازه میدهند من سرمربی بمانم یا نه، بعداً از مدیریت صحبت کنیم! همه این مسائل بعد از المپیک و پس از بازگشت ما به ایران، در جلسات شورای فنی بررسی میشود و مورد کارشناسی قرار میگیرد. شورای فنی باید نگاه کند و ببیند ایرادات من چیست. اگر مثلاً تیم ملی کشتی آزاد موفق شود، دیگر مسئلهای نیست. انشاالله تیم ملی کشتی آزاد ما به امید خدا موفق میشود و ضعف کشتی فرنگی را جبران میکند. این مسائل همه در آینده مشخص خواهد شد. من اصلاً اعتقادی به چیزی به نام مدیر فنی تیمهای ملی ندارم.
کاروان ایران در پایان یازدهمین روز از المپیک 2016 ریو در رده سیویکم ایستاد، رتبهای که تا ساعات پایانی روز دوازدهم نیز همچنان در اختیار ورزشکاران کشورمان بود.
ایران تا کنون دو مدال طلا در وزنهبرداری و دو برنز در کشتی فرنگی کسب کرده و پایینتر از آرژانتین و بالاتر از آفریقای جنوبی در رده سیویکم جدول توزیع مدالها قرار دارد. کاروان کشورمان در روز دوازدهم المپیک موفق به کسب مدال در هیچ رشتهای نشد.
در جدول مدالی آمریکا با اختلاف فراوان نسبت به سایر کشورها همچنان در صدر است، بریتانیا در رده دوم ایستاده و چین، روسیه، آلمان، ژاپن، فرانسه، ایتالیا، هلند و استرالیا نیز سوم تا دهم هستند.
انتهای پیام/