کمک به نیازمندان و دستگیری از مستمندان، شاخصه برجسته ائمه اطهار (ع)
به گزارش یزدرسا، کمک به نیازمندان و اطعام فقرا و یتیمان از بارزترین ویژگیهای ائمه معصومین علیهالسلام است. حضرات معصومین علیهمالسلام علاوه بر اینکه در عبادات و خودسازی فردی بیمانند بودهاند، در عرصه اجتماعی و خدمت به مردم نیز سرآمد بودهاند.
موارد متعددی از خدمترسانی و دستگیری نیازمندان توسط اهلبیت عصمت و طهارت علیهمالسلام در تاریخ ذکر شده است که آن حضرات بر کمک به مستمندان اصرار داشتهاند.
نکته قابل اهمیت اینکه در سیره اهل بیت علیهمالسلام کمک به نیازمندان صرفا منحصر به مؤمنین و مسلمانان نیست و حتی اگر فقیر مؤمن نبوده و با اهل اسلام در عناد نباشد، باید به او کمک شود.
نیازمندیهای مردم نعمتهای الهی است
روایات فراوانی از حضرات معصومین علیهم السلام در همین ارتباط نقل شده است.
پیامبر اعظم (ص) میفرماید: «هر مسلمانی که به گروهی از مسلمانان خدمت کند خداوند متعال به تعداد آنان، خدمتگزارانی را در بهشت به او عطا خواهد کرد.»
همچنین رسول اکرم (ص) میفرماید: «به من ایمان نیاورده کسی که شب سیر بخوابد اما برادر مسلمان او گرسنه باشد.»
پیامبر گرانقدر اسلام در جای دیگر می فرماید: «هر کس دل مؤمنی را شاد کند، مرا شاد نموده و هر که مرا شاد نماید خدا را شاد نموده است.»
امام حسین (ع) هم میفرماید: «بدانید نیازمندیهای مردم که [به شما مراجعه میکنند] از نعمتهای الهی است پس نعمتها را افسرده نسازید [یعنی مبادا با رنجاندن مردم نیازمند کفران نعمت کنید] که این وظیفه خدمترسانی به دیگران محول خواهد شد.»
حضرت سیدالهشدا (ع) همچنین میگوید: هر کس اندوهی رااز دل یکی از اهل ایمان بزداید، خداوند متعال غصههای دنیا و آخرت او را از میان برداشته [مشکلاتش را حل خواهد نمود.
امام سجاد علیه السلام در دعای مکارم الاخلاق با پروردگار متعال چنین نجوا میکند: «خداوندا! انجام کارهای خیر را برای مردم، به دست من اجرا کن و خدمات نیکم را با منتگزاری ضایع مگردان.»
حضرت زینالعابدین (ع) در جای دیگر فرمود: هر کس سیر بخوابد و در نزد او مؤمنی گرسنه باشد، خدای متعال او را به خود وانهاده و هرگز او را نخواهد بخشید.
خطاب معنادار امام زمان در زیارت ناحیه مقدسه
امام زمان (عج) در زیارت ناحیه مقدسه خطاب به جد بزرگوار خود حضرت امام حسین (ع) میفرماید: [ای جد بزرگوار!] تو بهار یتیمان، حافظ و پناه مردم، مایه سرافرازی اسلام، کانون احکام و معارف الهی و هم پیمان بخشش و احسان بودی.
همچنین امام صادق علیهالسلام میفرماید: هیچ فرشته مقرب و پیامبر مرسلی نمیداند اطعام گرسنه چه اندازه اجر و ثواب الهی دارد مگر خدا.
امام صادق (ع) همچنین میفرماید: «خداوند عالم میفرماید: هیچ چیز نیست مگر اینکه دیگری را موکل گرفتن آن کردهام، مگر صدقه را، که آن را به دست خود میگیرم، حتّی اینکه مرد یا زن، خرمایی یا نصف خرمایی را صدقه میدهد، آن را تربیت میکنم و پرورش میدهم، همچنان که کسی کرّه اسب خود را تربیت میکند و چون روز قیامت به ملاقات من رسد آن صدقه را خواهد دید در حالی مثل کوه احد میباشد.»
پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمودند: خداوند به واسطهی اطعام کنندهی غذا بر ملائکه افتخار میکند. پیامبر در روایتی دیگر فرمودند: تنها علتی که حضرت ابراهیم علیهالسلام به مقام والای خلّت الهی رسید و خلیلالله شد این بوده است که اطعام مینموده است و نماز شب میخوانده است.
انتهای پیام/