گزیده مطبوعات 22 اسفند/ هشدار به دستگاه دیپلماسی کشور
به گزارش یزد رسا : روزنامه های ششمین روز هفته (پنجشنبه 22 اسفند) تیتراصلی و گزارش ها و سرمقاله های خود را به سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به عمان و واکنش ها به اظهارات مداخله جویانه دبیرکل سازمان ملل و همچنین دیدار اخیر کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اختصاص دادند.
کدام کوتاهی زبان اورا دراز کرده است؟
روزنامه کیهان: اظهارات وقیحانه و تهمت بزرگ بانکیمون به رئیسجمهور کشورمان که به آن اشاره شد، نباید برای جناب روحانی و دولتمردان ایشان کمترین تردیدی باقی گذاشته باشد که روی دیوار آمریکا و متحدانش نمیتوان یادگاری نوشت، این واقعیت بدیهیتر از آن است که در پشت لبخندهای سالوسانه مقامات آمریکایی پنهان شدنی باشد. جناب روحانی سالها در جایگاه و مسئولیت دبیری شورای عالی امنیت ملی حضور داشته و بعید است از این فرمول شناخته شده در سیاست خارجی بیخبر باشند که در دنیای امروز، سهم هر کس را به میزان قدرتی که دارد و اقتداری که به عرصه میآورد، میدهند و نه متناسب با چانهزنیهای به غلط تعریف شده در پشت میز مذاکرات. و بالاخره باید از رئیسجمهور محترم پرسید؛ انتظار دارید دشمن با چه زبانی صریحتر از اتهامات اخیر دبیرکل سازمان ملل و یا اظهارات کینهتوزانه و پیدرپی مقامات آمریکایی اعلام کند که دشمنی و خصومت با اسلام و انقلاب و نظام اسلامی ایران را در ماهیت خود نهادینه کرده است؟ تا حضرتعالی و برخی از دولتمردان محترم کابینه شما به این فرمول غیرقابل خدشه و بارها در عرصه عمل به اثبات رسیده امامراحل(ره) و خلف حاضر ایشان باز گردید که «آمریکا شیطان بزرگ است» و «هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید».
خانه سینما و مجمع قانونی
روزنامه شرق: برای پرهیز از تنشهای احتمالی فعلا هیاتمدیره تازهای در خانه سینما مستقر نشود. از آنجایی که هیاتمدیره خانه سینما، قرار خود را مبنی بر همراهی با وزارت ارشاد گذاشته است قبول کرد تا با قبول این درخواست به کاملشدن روند قانونی ثبت صنوف کمک کند. براساس اساسنامه هیاتمدیره قبلی، تا حضور هیاتمدیره جدید میتوانند هدایت خانه سینما را برعهده داشته باشند و هیچ مشکل قانونی نداشته باشند. با این همه، مجمع تشکیل شد و هیاتمدیره بقای خود را به رای گذاشتند که آن نیز با موافقت اعضای خانه سینما روبهرو شد و هیاتمدیره به مدت یکسال که زمان قانونی یک مجمععمومی است در این سمت ماندند. طبیعتا در یکسال پیشرو، هیاتمدیره تلاش میکند در کنار کارهای محوله برای ثبت قانونی و سریعتر صنوف سینمایی اقدامات قانونی داشته باشد.
سفر اشتون موفقیتی برای دولت یازدهم
روزنامه مردم سالاری: رخلاف دوره دولتهای احمدینژاد، در مدتی که دولت یازدهم آغاز به کار کرده است شاهد حضور مقامات مختلف اروپایی به کشورمان بودهایم. در هشت سال گذشته ادبیات مسوولان دولتی کشورمان مبتنی برتعامل و گفتوگو با دنیا نبود. مسوولان ما منطق مونولوگ را دنبال میکردند. البته آنها ادعا میکردند که خواهان گفتوگو با دنیا هستنداما فقط حرف خود را میزدند و حاضر نبودند حرف و مواضع طرف مقابل را بشنوند.در این هشت سال عدهای تلاش می کردند با ایجاد جنجال و سرو صدا پایگاهی در داخل کشور برای خود فراهم کنند.باید این واقعیت را پذیرفت که نمیتوان به سازمان ملل حمله کرد و سپس از ظرفیتهای این سازمان استفاده کرد.در سالهای گذشته همین مسوولان با پیگیری سیاستهای اشتباه بسیاری از مشکلات را برای کشور ایجاد کردند. اما دولت تدبیر و امید در تلاش است که از منطق موجود در دنیا استفاده کند و با زبانی دیپلماتیک مطالبات مردم ایران را در نظام بینالملل پیگیری کند. غرب هم از سویی مواضع خود را نسبت به ایران تغییر داده است و برای ایجاد تعامل با ایران در تلاش است. به نظر من سفر مقامات اروپایی به ایران حتی برای جریانهای منتقد دولت هم مفید است زیرا موجب میشود که دنیا مواضع آنها را نیز متوجه شود. اما در این بین عدهای به دنبال ایجاد حاشیه برای چنین سفرهایی هستند. این عده در کل عصبانی هستند و عصبانیت آنها از 24 خرداد به بعد نیز بیشتر شده است. این تندروها یک جریان متعصب و بدور از منطق هستند و به دنبال این هستند که از هر اتفاقی سوء استفاده کنند.آنهامنافع خود را در تضاد با منافع مردم میدانند پس در پی ایجاد جار و جنجال هستند.
رفسنجانی و مالکیت دانشگاه آزاد
روزنامه وطن امروز: اگر هاشمی خود را شناسنامه انقلاب فرض میکند باید بهتر از هر کسی بداند جمهوری اسلامی تفاوت ماهوی با نظام طاغوتی دارد. اگرچه به انحای مختلف در سالهای اخیر برخی از بستگان ایشان سعی داشتهاند در قالب مصاحبه با رسانههای خارجی و از جمله الشرقالاوسط شرایط زنان را در رژیم طاغوت ایدهآلتر از وضع موجود نشان بدهند اما اصرار طعنهآمیز شخصیتهای مدعی پیشقراولی در نهضت انقلاب اسلامی در رابطه با تفوق نظام شاهنشاهی بر نظام جمهوری اسلامی درباره احقاق یا پایمالسازی حقوق اشخاص حقیقی و حقوقی امری مذموم و ناهضم است.
بازنشستگان را فراموش نکنیم
روزنامه خراسان: رعایت شأن و کرامت بازنشستگان توسط مجموعه حاکمیت، همکاران، مردم، فامیل و بستگان و حتی خانواده از جمله مسائل مهمی است که باید مورد نظر همگان قرار گیرد. حال که روشن است که بازنشستگی شغلی نه تنها پایان نیست بلکه آغازی است برای آنچه ذکر شد پس نوع نگاه به این سرمایه های گرانقدر باید درست و دقیق و ظریف و مطابق با شأن و جایگاه این عزیزان باشد.
هشدار به دستگاه دیپلماسی کشور
روزنامه رسالت: دبیر کل سازمان ملل خواستار آزادی فوری موسوی و کروبی شد. او گفته است دولت روحانی نتوانسته به وعده هایش در رعایت حقوق بشر عمل کند. او با آنکه اعتراف دارد شمار زیادی از کسانی که در ایران اعدام شده اند قاچاقچی مواد مخدر بوده اند، به اعدام ها در ایران اعتراض کرده است. او حتی اعدام کسانی را که متجاوز به نوامیس مردم بوده و مرتکب قتل نفس و قتل های زنجیره ای شده اند، برنتابیده است. او مدعی است؛ در ایران کسانی به خاطر آزادی بیان در زندان می باشند. معلوم می شود دوهفته پیش که یکی از روزنامه های داخلی، حکم قصاص را غیر انسانی خوانده بود، برای چه کسی در خارج، کد درست می کرد تا ایران به نقض حقوق بشر و نقض آزادی بیان، متهم شود!
رفتار غیردیپلماتیک
روزنامه آرمان: ز دیدگاه دیپلماتیک نیز حساسیتهایی که در چند روز اخیر نسبت به دیدار مقامات اروپایی ایجاد شده باید گفت این افراد به طور کلی دارای وزن برای تاثیرگذاری نیستند و دیدار آنها با خانم اشتون باید با رعایت ضوابط داخلی و هماهنگی مسئولان صورت میگرفت البته این اقدام نمیتواند رویکردی دیپلماتیک محسوب شود. البته برای کشوری که بحرانهای بزرگی مثل جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشته و در آن زمان هم به گروههای سیاسی منتقد اجازه فعالیت سیاسی در داخل کشور را داده، از این اقدام فقط به جهت ظاهر آن انتقاد دارد و تاثیری در اصل سفر و دستاوردهای آن نخواهد داشت. 4)عرف حاکم بر جلسات دیپلماتیک این است که اگر مهمانی به کشور میآید یا اگر کسی از ایران به کشور دیگری دعوت میشود، باید از قوانین آن کشور پیروی کند.بنابراین از خانم اشتون نیز انتظار میرفت باوجود تسلطی که بر رفتارهای دیپلماتیک و حقوق بینالمللی دارند از این چارچوبها پیروی میکردند.
نشانهای از عادی شدن روابط
روزنامه اعتماد: سفر آقای روحانی به مسقط با مقدمه ذکر شده نشاندهنده گرایش دولت یازدهم به عادیسازی روابط نه فقط با عمان بلکه با همه کشورهای منطقه و نیز تقویت تلاشهایی است که عمانیها سالهاست دنبال میکنند تا منطقه خلیج فارس، منطقهیی امن برای همه کشورها در شمال و جنوب این خلیج باشد. این دیدار همچنین نشان میدهد که دولت تدبیر و امید در استمرار تلاشهای چهار دولت سازندگی و اصلاحات در زمان ریاستجمهوری هاشمیرفسنجانی و خاتمی ، تنشزدایی با کشورهای منطقه را پس از هشت سال تعطیلی این سیاستها از سر گرفته است.
الگوی دوستی ایران و عمان
روزنامه ایران: یران و عمان در تاریخ منطقه از مناسبات ویژه و ممتازی برخوردار هستند. آنها همواره در سطح سیاسی و منطقهای روابط عالی و کم حاشیهای با یکدیگر داشتهاند. آقای سلطان قابوس در جریان تحلیف دکتر روحانی فرستاده ویژهای را روانه تهران کرد و خود، نخستین رئیس کشوری بود که اندکی بعد از آغاز به کار دولت جدید جمهوری اسلامی به تهران آمد تا نشان دهد که توجه ویژهای به روابط کشورش با تهران دارد. این سفر نقش سازندهای در گسترش روابط میان دوکشور داشت. عمان با پیروی از سیاست تشنج زدایی و تفکر ایجاد تعادل در مناسبات با کشورهای منطقه، یکی از باثباتترین کشورها شناخته میشود نقش موازنهگر این کشور توانسته چارچوبی موفق از تعامل و همکاری را در منطقه پایهریزی کند. این کشور از ابتدا بر این باور بوده که صلح و ثبات منطقه تنها در سایه همکاریهای مشترک کشورهای منطقه برقرار میشود و از آنجا که این رویکرد با نگاه منطقهای دولت جمهوری اسلامی ایران همراستا است لذا دو کشور اهتمام ویژهای برای همکاری و توسعه نشان میدهند. عمان، ایران را عمق استراتژیک خود ارزیابی میکند و نگاهی همه جانبه در توسعه روابط با ایران دارد. چه آنکه مراودات اقتصادی دو کشور هم در این میان نقش مهمی ایفا میکنند. در جریان سفر چندی پیش سلطان قابوس به تهران، سندهای اقتصادی مهمی امضا شد و قرار است در سفر رئیس جمهوری ایران به عمان هم دو طرف موضوعهای تجاری را با یکدیگر بررسی کرده و اسناد همکاری جدید امضا کنند. از سوی دیگر فعالان اقتصادی دو کشور علاقهمندی جدی به توسعه سرمایهگذاری نشان داده و آقای روحانی با این اصناف هم در جریان سفرش از نزدیک دیدار و گفتوگو میکند.منبع :دانا