۶ عاملی که موجب تندرستی و سلامتی است
به گزارش خبرنگار یزد رسا از بافق ، شانزدهمین جلسه از سلسله مباحث مرتبط با بهبود کیفیت زندگی کارکنان شرکت سنگ آهن مرکزی ایران- بافق، شب گذشته (یک شنبه) در سالن همایش های آهنشهر برگزار شد.
در این جلسه دکتر محمد عسکرفراشاه ایراد سخنرانی کرد و در ابتدای آن معده را جایگاه بیماری ها دانست و به تعریف طب که عبارت از حفاظت و نگه داری از سلامت انسان و درمان بیماری آن ها در صورت ابتلاء می باشد، پرداخت.
وی در ادامه بیان نمود که برای داشتن تندرستی باید ۶ عامل آب و هوا، خوردن و آشامیدن، حرکت و سکون، اعراض نفسانی، استفراغ و احتقان و خواب را مدنظر قرار داد.
عسکرفراشاه پس از تشریح تعریف تغذیه که مجموعه بهره مندی های انسان در دو بعد جسم و روان از راه های مختلف می باشد، خوردنی ها و آشامیدنی ها، شنیداری، دیداری، پنداری، جذبی، بویایی، جنسی و اٌنس را به عنوان انواع غذاها نام برد.
این متخصص طب سنتی گوشزد نمود که غذای اٌنس از برترین غذاها در دو دنیاست که سبب طولانی شدن عمر انسان ها می شود و غذای صبح برای سوختن و غذای شب برای ساختن می باشد.
عسکرفراشاه تعدیل در مقدار غذا را از جمله قوانین غذا خوردن برشمرد و به بیان توضیحاتی مفصل و نکاتی کلیدی در مورد آن پرداخت.
گندم، برنج و گوشت به عنوان بهترین و مناسب ترین غذا برای افراد سالم، نخوردن چندین غذا با هم در یک وعده غذایی، داشتن تنوع غذایی در وعده های مختلف، عادت و تحمل شخصی به عنوان دو عامل متفاوت بودن دفعات صرف غذا در اشخاص، مضر نبودن غذای شب برای تمام افراد بالاخص افراد سالخورده، مضر بودن سرد کردن آب با ریختن یخ داخل آن، حالات روحی و روانی مختلف که انسان در زندگی دنیوی به آن نیازمند می باشد، به عنوان تعریف اعراض نفسانی و بیان کلی نگری طب سنتی، از مواردی بود که این متخصص طب سنتی در ادامه به آن ها اشاره نمود.
در پایان نیز عسکرفراشاه به سوالات حضار پاسخ داد و برای مطالعه بیشتر کتابی تحت عنوان "مروری بر کلیات طب سنتی" نوشته دکتر محسن ناصری را به حضار معرفی کرد.