ID : 6833689

2 راهکار دولت برای انتخابات مجلس/ چه کسانی در لیست انتخاباتی حسن روحانی جای می گیرند؟


دولت تلاش خواهد کرد تا در انتخابات مجلس شورای اسلامی حضوری فعال داشته و در پی فتح کرسی های آن باشند و با این کار، تصویب مصوبات و طرح های خود در مجلس آینده را تسهیل بخشند. بنابراین یکی دیگر از طیف های حاضر در انتخابات مجلس را می توان به نام دولتی ها زد.

به گزارش یزدرسا ،انتخابات سال آینده مجلس بی شک یکی از پرشورترین انتخابات تاریخ کشور خواهد شد، چراکه از ماه ها قبل از آغاز روند فعالیت های مربوط به این انتخابات، گروه ها وجریان های مختلف برنامه ریزی و کار خود را برای حضور هرچه باشکوه تر در این انتخابات آغاز کرده اند. 

در این راه اصلاح طلبان فعالیت خود را از مدت ها پیش و از همان روزهای ابتدایی بعد از انتخابات ریاست جمهوری آغاز کردند. آنها که از یک سو خود را تاثیرگذارترین جریان در به قدرت رسیدن حسن روحانی می دیدند و از سوی دیگر کم ترین دخالت را در امور اجرایی کشور داشتند تصمیم گرفتند تا برای انتخابات بعدی و کسب کرسی های مجلس آماده بکار شوند. از همین رو فعالیت های خود را به رهبری محمد رضا عارف آغاز کردند. این در حالی بود که در میانه راه برخی از تئوریسین های جریان اصلاحات با اعتقاد بر روی آوردن به چهره های راست گرای سنتی، در پی تحمیل سرلیستی اصلاح طلبان به ناطق نوری بودند. همین امر سبب شد تا شکاف و اختلاف بین اصلاح طلبان ایجاد شود. 

از سوی دیگر محمود احمدی نژاد که نزدیک به یکسال پیش با تحویل دادن قدرت به اهالی دولت یازدهم از جایگاه ریاست جمهوری کنار رفت، لیستی بلند بالا برای انتخابات مجلس در نظر گرفت. احمدی نژاد که این روزها تمام فعالیت های سیاسی خود را بصورت پشت پرده و دور از دید عموم انجام می دهد، لیستی 150 نفره نیز برای انتخابات مجلس آماده کرده و در حال پالایش این نفرات برای رسیدن به لیست 30 نفره تهران است. 

اصولگرایان نیز همچنان در اختلافات قبلی خود دست و پا می زنند و گویا قرار نیست این جریان دیگر به وحدت برسد. در این خصوص حتی شنیده می شود که برخی از اعضای جریان اصولگرا برای فرار از شکست احتمالی در انتخابات سال آینده مجلس با محمود احمدی نژاد نیز بیعت کنند و از وی یا یکی از یارانش به عنوان سرلیست احتمالی انتخابات مجلس بهره گیرند.  دولت و انتخابات 20 ماه آینده


بدون شک یکی از جریان هایی که در انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی حرفی برای گفتن دارد، دولت یازدهم خواهد بود. دولتی ها که این روزها تمام پتانسیل و نیروی خود را صرف مذاکرات هسته ای با گروه 5+1 کرده اند، در طول ماه های گذشته به علت اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها و به تبع آن افزایش قیمت ها، با کاهش محسوس محبوبیت مواجه شده است.  در این بین البته دولتی ها به خوبی می دانند که بقای دولت و تسهیل برنامه های آینده آن تا چه میزان در گرو مجلسی هماهنگ با دولت است. از همین رو اهالی دولت نیز تلاش خواهد کرد تا در انتخابات مجلس شورای اسلامی حضوری فعال داشته و در پی فتح کرسی های آن باشند و با این کار، تصویب مصوبات و طرح های خود در مجلس آینده را تسهیل بخشند. بنابراین یکی دیگر از طیف های حاضر در انتخابات مجلس را می توان به نام دولتی ها زد.

در کنار اصلاح طلبان، اصولگرایان و جریان منسوب به محمود احمدی نژاد بی شک گروه های مستقل دیگری نیز وجود دارند که در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی حرفی برای گفتن خواهند داشت. در این بین اما دولت یازدهم نیز یکی از جریاناتی است که بی شک انتخابات مجلس و کرسی های آن برای این جریان نیز حائز اهمیت است. جلسات اخیر برخی اصلاح طلبان با روحانی نیز بدون ارتباط با ماجرای انتخابات سال آینده مجلس نیست و به نظر می رسد در لیست احتمالی دولت یازدهم با عنوان لیست اعتدال یا تدبیر و امید، برخی چهره های معتدل تر جریان اصلاحات نیز حضور خواهند داشت. 

در این باره اما شنیده می شود دولتی ها برای انتخابات مجلس 2 راهکار طراحی کرده اند. اول اینکه فضا سازی برای عدم تخریب احمدی نژاد در رسانه های حامی دولت تا از فعالیت وی در آستانه انتخابات جهت بروز انشقاق میان طیف های موسوم به اصولگرا استفاده شود. دوم تلاش برای عدم الصاق عنوان اصلاح طلبی به بدنه مدیریتی دولت به نحوی که لیست اعتدالیون بتواند از بررسی صلاحیت های شورای نگهبان به سلامت عبور کرده و در نهایت، با افراد خوشنام جریان موسوم به اصلاح طلب به ائتلاف برسند.

با این تفاسیر به نظر می رسد هر روز که به انتخابات مجلس شورای اسلامی نزدیک تر می شویم، جریان اصلاحات بیش از گذشته دچار انشقاق و سردرگمی می شود. از یک سو برخی افراد متعصب تر به این جریان معتقدند باید فردی چون محمد رضا عارف به عنوان سرلیست اصلاح طلبان معرفی شود چراکه وی سابقه و پیشینه مدیریتی در این جریان را نیز دارد. برخی دیگر بر این باورند که بازگشت به چهره های راست گرای سنتی می تواند رمز اصلی پیروزی جریان اصلاحات در انتخابات آتی مجلس باشد، از همین رو تلاش های گسترده ای نیز برای جلب رضایت ناطق نوری در زمینه حضور در انتخابات مجلس و قبول سرلیستی اصلاح طلبان انجام داده اند. گروهی نیز با حفظ اصول اصلاح طلبی خود با دولت هم پیمان شده اند و قصد دارند در کنار دولت باقی مانده و از طریق اعتدالیون به مجلس راه پیدا کنند. 

بنابراین به نظر می رسد انتخابات سال آینده مجلس شورای اسلامی متشکل از افراد و جریان های بسیاری خواهد بود که با سلایق مختلف در پی کسب کرسی های مجلس هستند. در این بین اما بی شک یکی از قدرت های اصلی انتخابات سال آینده مجلس، دولت است. چراکه حضور چهره های نزدیک به دولت در جایگاه نمایندگی مجلس می تواند روند فعالیت های دولت را به شدت تسهیل کرده و در تصویب مصوبات و برنامه های دولت، به شدت به حسن روحانی و یارانش کمک کند. از همین رو می توان گفت با توجه به در دست داشتن قدرت و بهره گیری از چهره های معتدل جریان اصلاح طلب و اصولگرا، دولت لیستی متشکل از این دو جریان به همراه برخی از یاران و نزدیکان خود برای انتخابات مجلس معرفی خواهد کرد. 

انتخابات مجلس شورای اسلامی اسفند ماه سال آینده برگزار خواهد شد و تا آن زمان بیش از 20 ماه دیگر باقی مانده است. از همین رو به نظر می رسد طی ماه های آینده خبرهای بیشتری در خصوص فعالیت ها و برگزاری میتینگ های سیاسی جریان های مختلف از جمله اهالی دولت یازدهم، جریان وابسته به رئیس دولت های نهم و دهم، اصولگرایان و اصلاح طلبان و حتی کارگزاران و نزدیکان هاشمی رفسنجانی بیشتر خواهیم شنید. 

فردا نیوز




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.