30هزار اشکذری و یک سالن دویست نفری!
به گزارش یزد رسا به نقل از نسیم صادق، از مهمترین ابزارهای توسعه و تحکیم جایگاه فرهنگی یک ملت در دوره کنونی، برخورداری از نمادهای فرهنگی است که از بالاترین استانداردهای روز جهان برای بهرهبرداری حداکثری از فرصتها، اتفاقات و ظرفیتهای بالقوه در این حوزه برخوردار است و در واقع هرچند ممکن است فرهنگ یک کشور به رغم برخوردار نبودن از این ابزارها، بتواند به زندگیاش ادامه دهد، کیفیت این ادامه حیات، مستلزم در دسترس بودن ابزارهای کارآمد است و طبیعتاً اگر قرار بر رقابت فرهنگی باشد و مقصود صدور فرهنگ ایرانی در نظر آید، باید این ابزارها از بهترینها باشد.
از مهمترین ابزارهای فرهنگی، اماکن میزبان رویدادهای فرهنگی است؛ اماکنی که هرچند در شهرستان اشکذر وجود دارد، تنها معدودی از آنها کارکرد تخصصی و استاندارد برای فعالیتهای فرهنگی و هنری دارند و این اماکن محدود نیز یا آنچنان دارای قدمت هستند که از استانداردهای روز فاصله گرفتهاند و یا به واسطه عدم توسعه به موازات افزایش جمعیت، کشش میزبانی برنامههای فرهنگی جدی را ندارند.
در شهرستان اشکذر به طور مشخص یک سالن اجتماع دویست نفری (سالن خاتم الانبیاء اشکذر) و دو سالن ورزشی وجود دارد که گاها از این سالن ها نیز برای برگزاری مراسمات، همایش ها و تجمعات فرهنگی و هنری استفاده می شود.
مجموعههایی که به طور موازی میزبان برنامههای فرهنگی هستند و نمیتوان قاطعانه از استاندارد بودنشان سخن به میان آورد.
بارها شده است که مسئولین و متولیان امور فرهنگی که خواسته اند به منظور برگزاری همایش و یا جشنی از این اماکن استفاده کنند، با مشکلات عدیده ای اهم از کمبود فضای کافی برای شرکت کنندگان، مشکل همیشگی صدا، عدم تهویه مناسب و .. در مقابل پرداخت هزینه اجاره ای غیر معقول با توجه به امکانات موجود آن ها مواجه شوند.
قطعا برای برگزاری برنامه های فرهنگی همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد، ابزار مناسبی نیاز است که مجموعه های نامبرده نه تنها از ابتدایی ترین استاندار های ممکن برخوردار نیستند، بلکه ظرفیت گنجایش میزبانان خود را هم ندارند و بارها مشاهده شده که در حین برگزاری همایشی با چیدن صندلی های اضافی در اطراف سالن، مهمانان خود را جای داده اند.
در واقع نبود سالنهای استاندارد دارای ظرفیت بالا برای یک شهرستان 30 هزار نفری، نه تنها فرصت میزبانی رویدادهای بزرگ و حتی بهرهبرداری از مشارکت بالای مردم از برنامههای فرهنگی را میگیرد.
در پایان امیدواریم تا مسئولین امر در سالی که به نام فرهنگ نیز مزین شده است، با استفاده از ظرفیت های اقتصادی موجود در شهرستان و بهره مندی از کمک های مردمی و خیرینی که تاکنون از هیچ اقدامی برای شهر و وطنشان دریغ نکرده اند، بتوانند تا یک مجموعه فرهنگی درخور و همراه با استانداردهای مناسب را تقدیم فرهنگ شهرستان کنند.