ID : 35806241
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد:

40 نوع انار در استان یزد تولید می‌شود


رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: 40 رقم انار در استان تولید می‌شود که 11 نوع آن مرغوب و صادراتی است.

به گزارش یزدرسا، سید جمال سجادی پور روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از طرح‌های کشاورزی ابرکوه افزود: باوجود تداوم 2 دهه خشکسالی و کم‌آبی کشاورزان استان با بهره‌گیری از روش‌های علمی و استفاده از آبیاری نوین محصول با کیفیت زراعی و باغی تولید می‌کنند.

وی اظهار داشت: در همین زمینه یکی از کشاورزان ابرکوه با به‌کارگیری فنون جدید کشاورزی، روش‌های علمی و توانمندی‌های خود ، توانست تولید محصول انار را به پنج برابر متوسط عملکرد افزایش دهد.

سجادی پور افزود: احمد رشیدی موفق شد از هر هکتار 132 تن محصول انار برداشت کند و مجموعاً از سه هکتار باغ 396 تن انار شیرین شهوار و ملس عقدا برداشت کرد و به‌عنوان انار کار نمونه استان انتخاب شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد ادامه داد: به دلیل تلاش و جدیت این باغ دار نمونه، وی برای انتخاب نمونه ملی به وزارت جهاد کشاورزی معرفی‌شده است.

سجادی پور همچنین یادآور شد: با اتمام فصل برداشت انار، از 6 هزار و 810 هکتار باغ‌های این استان در سال زراعی 98 - 97 ، 100 هزار تن محصول برداشت شد و این میزان تولید با عملکرد 15 تن و در بعضی باغ‌ها تا 132 تن در واحد سطح توسط 16 هزار بهره‌بردار برداشت‌شده است.

این مسئول ارشد کشاورزی استان یادآور شد: محصول انار امسال استان تحت تأثیر شیوع آفت کرم گلوگاه انار، گرمازدگی ، سرمازدگی و تداوم پدیده خشکسالی قرار گرفت و نسبت به سال قبل کاهش دارد.

وی بابیان اینکه عمده سطح زیر کشت این گیاه در شهرستان‌های میبد ، تفت، مهریز و ابرکوه قرار دارد، افزود: 40 رقم انار در استان تولید می‌شود که 11 نوع آن مرغوب و صادراتی است.

سجادی پور بیشتر ارقام مرغوب استان را شیرین، میخوش، ملس عقدا، گل تفت و رباب ذکر کرد و یادآور شد: انار تولیدی علاوه بر عرضه در بازار استان‌های همجوار، نوع ملس دانه سیاه، زاغ عقدا و حصیبی آن به عراق و کشورهای حوزه خلیج‌فارس صادر می‌شود.

سجادی پور خاطرنشان کرد: بخشی از محصول به‌صورت تازه خوری، بخشی از آن به رب انار و اندیس فراوری و مقداری هم به‌صورت کنستانتره و انار دان به هند و پاکستان برای تبدیل به ادویه صادر می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد تأکید کرد: بهترین روش آبیاری نوین ، آبیاری قطره‌ای برای باغ‌هاست که کشاورزان می‌توانند برای اخذ تسهیلات بلاعوض برای اجرای طرح‌های آبیاری نوین به جهاد کشاورزی استان مراجعه کنند.

زمین‌های قابل‌کشت استان 170 هزار هکتار است که در حال حاضر به دلیل تداوم 2 دهه پدیده خشکسالی ، کاهش بارندگی و توسعه کشت گیاهان کم آبخواه ، 116 هزار هکتار آن کشت می‌شود.

سالانه افزون بر یک‌میلیون و 620 هزار تن انواع محصول کشاورزی و دامی به همت 76 هزار بهره‌بردار در این حوزه تولید می‌شود که شامل 790 هزار تن محصول زراعی و باغی و 450 هزار تن محصول گلخانه‌ای و 380 هزار تن محصول دامی است.

انتهای پیام /* 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.