6هزار ناشنوا دريزد/ناشنوایی 6نوزاد ازهر هزارتولد دریزد/ 4ماه انتظار براي كاشت حلزون به نرخ دولتي
به گزارش یزد رسا، جلیل عفتی، ظهر دوشنبه در نشستی خبری با گرامیداشت روز ناشنوایان اظهار داشت: متاسفانه معلولیت ناشنوایی، از پرآمارترین معلولیتها به شمار می رود به نحوی كه 14 درصد جامعه معلولان را ناشنوایان تشكیل میدهند.
وی با بیان اینكه اكنون در كشور، آمار ناشنوایان به 350 هزار نفر رسیده است، عنوان كرد: این آمار در استان یزد شش هزار نفر است كه سه هزار و 250 نفر از این تعداد از خدمات مختلف بهزیستی در حوزه توانبخشی استفاده میكنند.
ناشنوایی 6 نوزاد از هر 1000 تولد در یزد
وی عنوان کرد: برآوردها این است که به ازای هر هزار تولد، پنج تا شش مورد معلولیت ناشنوایی وجود دارد که این معلولیتها ناشی از اختلالات ژنتیکی و عوامل محیطی است.
عفتی از جمله این خدمات به تربیت شنیداری، رفع اختلالات گفتاری، كمك برای ادامه تحصیل، مهارتآموزی و تلاش برای تحقق و اجرایی شدن معافیتهای قانونی است.
قوانین معافیتها و تسهیلات مربوط به معلولان اجرایی نشده است
مدیركل بهزیستی استان یزد با اشاره به اینكه یكی از مهمترین مشكلات معلولان به ویژه ناشنوایان، معیشت و اشتغال است، عنوان كرد: بهرغم اینكه قانون برای معلولان كه ناشنوایان نیز در زمره آنها قرار میگیرند، معافیتها و تسهیلاتی را در نظر گرفته است، اما متاسفانه این قوانین كمتر به مرحله اجرا در می آیند و بهزیستی پیگیر اجرای این قوانین و احقاق حقوق معلولان است.
وی تلاش برای شناسایی كودكان ناشنوا را از دیگر اقدامات بهزیستی استان یزد برشمرد و خاطرنشان كرد: از آنجا كه سن، مهمترین مولفه در موفقیت عمل كاشت حلزون است، طرح غربالگری در زایشگاهها و در بدو تولد نوزاد انجام میشود.
عفتی ادامه داد: در این طرح نوزادان ناشنوا شناسایی و برای طی مراحل درمان به مراكز درمانی معرفی میشوند و در صورت نیاز به كاشت حلزون، شرایط برای آنها فراهم می شود.
هزینه كاشت حلزون در مراكز خصوصی 30 میلیون و در مراكز دولتی 6 میلیون تومان است
وی اظهار داشت: سال گذشته 35 كاشت حلزون برای نوزادان و كودكان شناسایی شده در طرح غربالگری انجام شده و اكنون نیز تعدادی از نوزادان شناسایی شده، در نوبت برای كاشت حلزون به نرخ دولتی هستند.
مدیركل بهزیستی استان یزد با بیان اینكه عمل كاشت حلزون در مراكز خصوصی 30 میلیون تومان هزینه دارد، بیان كرد: این عمل در مراكز دولتی شش میلیون تومان هزینه دارد كه نیمی از این هزینه به اضافه هزینههای ایاب و ذهاب و برخی آزمایشهای قبل از عمل، توسط بهزیستی پرداخت میشود.
عفتی با بیان اینكه سن كودك در موفقیت عمل كاشت حلزون بسیار موثر است، عنوان كرد: این عمل در نوزادی نیز قابل انجام است و بهترین زمان شش ماه اول زندگی كودك و سپس نهایتا تا دو سالگی اوست.
تربیت شنیداری بعد از عمل، مهمترین مولفه موفقیت كاشت حلزون است
وی خاطرنشان كرد: مهمترین بخش عمل كاشت حلزون، تربیت شنیداری بعد از آن است و از آنجا كه تكلم با شنیدن ارتباط مستقیم دارد، اگر شنیدن ادای كلمات برای كودك مقدور نباشد، او در تكلم مشكل خواهد داشت بنابراین بهتر است كودك قبل از آغ از دوره تكلم تحت عمل جراحی قرار گیرد و اگر این عمل به دو سالگی رسید، باید تربیت شنیداری وی با شركت در كلاسهای مختلف و انجام مشاورهها، انجام گیرد.
مدیركل بهزیستی استان یزد با بیان اینكه بسیاری از معلولیتهای ناشنوایی با انجام آزمایشات و مشاورههای ژنتیك قابل پیشگیری است، خاطرنشان كرد: زوجین با انجام مشاورههای ژنتیك و در صورت لزوم، آزمایشات ژنتیك، سلامت فرزندان خود را در آینده تضمین كنند.
منبع: مهر و فارس
Related Assets:
-
مدیرکل جدید بهزیستی استان یزد معرفی شد
-
مراسم تودیع و معارفه مدیرکل بهزیستی استان یزد به روایت تصویر
-
قانون تعلق 3 درصدی اشتغال به معلولین عملاً رعایت نمیشود/60 هزار نفرمشمول بسته حمایت غذایی دولت در یزد
-
سند جامع سلامت سالمندی در یزد تدوین شد
-
20درصد جامعه درگیر اعتیادند/ چرا بیمه ها موقع پرداخت خود را کنار می کشند؟
-
کارآفرین ناشنوای مهردشتی؛آینه تمام نمای توانستن