ID : 30172001
صنایع دستی هرات خریدار ندارد!

«جاجیم» هرات پشت ویترین مغازه ها همچنان خاک می خورد


جاجیم از گذشته های دور در شهرستان خاتم از رواج نسبتا خوبی برخودار بوده است ولی متاسفانه با توجه به نبود بودجه برای احیای ان، این هنری قدیمی در حال فراموشی است.

به گزارش یزدرسا به نقل از طنین خاتم؛ هنرهای دستی جزئی از فرهنگ بومی مردم هر منطقه و حاصل ذوق و سليقه و نشان از هنرمندی مردم آن منطقه است. صنایع دستی و هنرهای سنتی هر منطقه بدون شک بخشی از میراث فرهنگی عظیم گذشتگان ماست و به عنوان آثار باقی مانده از فرهنگ اجدادی و سنتی سرزمین ما در دنیای ماشینی امروز قابل بحث و بررسی است.

آثار دستی هر منطقه نشان از قدمت و فرهنگ آن منطقه است که در شهرستان خاتم به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و فرهنگی، صنایع دستی خاص خود را داراست.

صنعت جاجیم هرات پشت ویترین فراموشی

مدیرعامل شرکت صنایع دستی شهرستان خاتم در گفتگو با خبرنگار طنین خاتم،جاجیم را یکی از مهمترین صنایع دستی بومی شهرستان دانست و اظهار داشت: جاجیم و گلیم از گذشته های دور در شهرستان از رواج نسبتا خوبی برخودار بوده است ولی متاسفانه با توجه به نبود بودجه برای احیا در حال فراموشی است.

نوروزی گفت:جاجیم بافی از زمان‌های دور یکی از هنرهای بومی هرات بوده است و زنان این منطقه با این صنعت بیگانه نیستند، اما هرچه که از گذشته فاصله می‌گیریم این صنعت نیز کمرنگ‌ تر می شود.

مدیر عامل شرکت صنایع دستی خاتم افزود: جاجیم دست بافته ای است تارنما (معمولا دارای نقوش لوزی و راه راه) که با استفاده از نخ‌های رنگین و ظریف پشمی یا پنبه‌ای یا آمیزه‌ای از این دو بافته می شود. جاجیم‌ها پرز ندارند و می‌توان از هر دو روی آن استفاده کرد..

وی افزود: جاجیم در مقایسه با گلیم کاربرد فراونی دارد و می توان به عنوان زیرانداز، سجاده، پادری، رومیزی، روتختی، رویه کرسی، پشتی، رویه تکمیلی کیف و ساک و رویه مبل و .. مورد استفاده قرار گیرد.

نوروزی گفت: در زمینه احیا جاجیم که قدمت صد ساله در خاتم دارد میتوانیم با صرف هزینه بسیار ناچیز این صنعت را شکوفا و با آموزش های کاربردی به هنرجویان زمینه رشد اقتصادی شهرستان را فراهم سازیم.

مدیر عامل شرکت صنایع دستی خاطر نشان کرد: اگر در زمینه تولیدات جاجیم و گلیم مسئولین همت کنند و با حل مشکلات و تامین بودجه، میتوانیم با صادرات صنایع دستی علاوه‌ بر توانمندسازی زنان و جدی شدن نقش آنان در شکوفایی اقتصاد ، آمار بیکاری شهرستان را کاهش دهیم.

بازار فروش، مهمترین مشکل صنایع دستی

نوروزی مهمترین مشکل هنرمندان صنایع دستی را فروش کالای تولیدی آنها عنوان کرد و افزود: مهم ترین دغدغه ما در زمینه بازاریابی و فروش محصولات است.

وی گفت: این مسئله باعث شده است که برخی از هنرمندان انگیزه خود را به تولید صنایع دستی از دست بدهند و یا محصولات خود را به قیمت ارزان به دلالان بفروشند..

مدیر عامل صنایع دستی خاتم خاطر نشان کرد:ارائه صنایع دستی شهرستان در نمایشگاه های کشور و راه اندازی نمایشگاههای در سطح منطقه در ایام مختلف سال میتواند راهکار اساسی برای فروش محصولات صنایع دستی خاتم باشد.

 

انتهای پیام/ک

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.