ID : 18034327
عضو هیات علمی دانشگاه یزد عنوان کرد

«پسابرجام»؛ آزمونی بزرگ برای دولت یازدهم/دولت مراقب انفعال بازار داخلی در پساتحریم باشد


سید محسن میر حسینی دوران پسابرجام را آزمونی بزرگ برای دولت یازدهم دانست و گفت: دولت باید از گشایش های برجام؛ به بهترین نحو بهره برده وایرانی آبادتر و قدرتمندتر از قبل را به مردم عرضه کند.

به گزارش یزد رسا، عضو هیات علمی دانشگاه یزد در مصاحبه با عصرسیاست،  با توجه به اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک، آن را توافقی  برد- برد دانست و اذعان کرد: از میان رفتن تحریم های اقتصادی قبل از هرچیز، منافع ملی کشور را تحت تاثیر خود قرار می دهد که اگر هردوطرف به تعهدات خود عمل کنند؛ می تواند تامین کننده منافع ملی کشور باشد.

سید محسن میر حسینی با اشاره به لغو تحریم های هسته ای کشور توسط طرف های مقابل از جمله اروپایی و آمریکایی، ادامه داد: دولت باید از گشایش‌هایی که در پسا برجام برای کشور در زمسنه های گوناگون، به وجود می آید، نهایت استفاده را کرده و پتانسیل های موجود در ایران را در مسیر رشد قرار دهد.

این استاد علوم سیاسی افزود: حاصل نشست های سخت و دنباله دار نمایندگان ایران با 1+5، لغو تحریم شخصیت های حقیقی و حقوقی کشور و نیز آزاد شدن یک صد میلیارد دلار از اموال بلوکه شده ایران را در پی داشت که این رویداد بی شک برای کشور بسیار راهگشا خواهد بود و با توجه به ضربه شدیدی که به بازار نفت خورده است؛ می تواند به اقتصاد کشور جانی دوباره دهد و فرصت های شغلی و توسعه کشور را دوباره زنده کند.

عضو هیات علمی دانشگاه یزد تصریح کرد: این توافق توانست قدرت بالای دیپلماسی ایران را به جهانیان نشان داده و به همه ثابت کند ایران مهره ای تعیین کننده و وزنه ای سنگین در منطقه به حساب می آید؛ لذا کشورهای منطقه می توانند با تعامل با ایران اسلامی، بحران های کنونی منطقه را که به آتشی فراگیر تبدیل شده است؛ به بهترین نحو حل نمایند.

وی در ادامه به خطرهای که بازار ایران را در پسابرجام تهدید می کنند اشاره کرده و گفت: با اجرایی شدن برجام و سرازیر شدن سرمایه گذاران خارجی به بازار کشور قطعا خطری جدی بازار داخلی را تهدید خواهد کرد که اگر غفلت شود بازار ایران تصرف خواهندکرد؛ لذا لازم است که دولت برای حفظ روح سازنده بازار پا در عرصه اقتصاد مقاومتی گذاشته و با بهره گیری از سخنان رهبر انقلاب، خطر انفعال بازار داخلی را دور کرده و در برابر جهانیان به کنشگری فعال در این زمینه تبدیل شود، تا کشور از این پیچ حساس به سلامت عبور کند.

میر حسینی ادامه داد: مهره چینی های دولت باید به نحوی صورت پذیرد که که ایران اسلامی با جهشی اقتصادی به پیشرفتی سریع ولی کنترل شده دست یافته و قدرت های منطقه را در ذیل خود قرار دهد تا همچنان عزت و اقتدار ایرانی حفظ شده و آینده ای درخشان و غرور آفرین رای آیندگان رقم بخورد.

استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد در تحلیل  اقدامات دولت در راستای اقتصاد مقاومتی، بیان کرد: در برآیندی کلی باید گفت که دولت نتوانسته است خواسته های مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی را به اجرا درآورد که البته شرایط خاص منطقه و مشکلات و موانع گوناگونی که کشور را احاطه کرده اند را نیز نمی توان نادیده گرفت.

وی افزود: حال که در دوران پساتحریم قرار گرفته ایم، دولت وظیفه دار تا با استفاده هرچه بهتر و با برنامه ای دقیق و کلان کاستی ها را جبران کرده و با عزمی جدی به تحکیم پایه های اقتصاد مقاومتی بپردازد و علاوه بر جبران کمبودهای گذشته، به اجرای طرح های اقتصادی و عمرانی که به دلیل تحریم ها متوقف شده بودند، بپزردازد.

این تحلیل گر سیاسی در بیان راه های مقابله با نقض تعهدات برجام ا سوی طرف های مقابل اظهار کرد: موردی که دولتمردان جمهوری اسلامی ایران باید در برابر احتمال نقض تعهدات از سوی طرف های مقابل و در راس آمریکا، باید به آن ها توجه داشته باشد این است که در بحث منافع ملی و هرآنچه که آن را به خطر اندخته و به نوعی نقض کند، ثبات قدم داشته باشد.

وی ادامه داد: تسامح و لبخند به هیچ وجه نباید راهکاری برای مقابله با این عهدشکنی ها باشد؛ هرچند از یک سو دیپلماشی قدرتمند ایران این اجازه را به طرف های مقابل نداده و از سوی دیگر هر نوع عهد شکنی و عدم پیبندی به تعهدات می تواند به نوعی بازگشت به قبل را به همراه داشته باشد.

سید محسن میر حسینی در آخر دوران پسابرجام را آزمونی بزرگ برای دولت یازدهم دانست و گفت: مقطع کنونی مطقعی بسیار حساس است که دولت باید از آن به بهترین نحو بهره برده و با استفاده از ظرفیت های موجود در کشور، ایرانی آبادتر و قدرتمندتر از قبل را به مردم عرضه کند.

انتهای پیام/ د




summary-address :
Your Rating
Average (13 Votes)
The average rating is 5.0 stars out of 5.