ID : 39030919

ابداع شیوه ای برای آبکاری طلا که می تواند نجات بخش فعالان این صنف باشد


زارع مخترع و مبتکر یزدی از ابداع شیوه ای جدید برای آبکاری طلا خبر داد که می تواند سر منشا تحول در این حوزه باشد.

محمدهادی زارع مدیرعامل شرکت يكتا مبدل پارس در گفتگو با خبرنگار یزدرسا؛ اظهار کرد: این شرکت دانش‌بنیان و فناور قریب به سه سال است که در حوزه برق و طراحی و ساخت دستگاه های مبتنی بر وسایل الکترونیک قدرت فعال شده است. هم اکنون بنده به همراه دو نفر دیگر از اعضای هیئت مدیره که فارغ التحصیلان دکترای دانشگاه های ممتاز کشور هستند ساخت منابع تغذیه و کوره های القایی را در دستور کار داریم.

وی عنوان کرد: وجه تمایز کار ما با شرکت‌های دیگر در طراحی دستگاه ها با توان بالا است و از آنجا که این امر نیازمند دانش بسیار بوده و محصول ما "های تک" محسوب می شود؛ لذا رقبای ما بسیار کم هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه اردکان با اشاره به حمایت مسئولین از مخترعین گفت: پس از  شکل گیری شرکت یک دفتر از سوی پارک علم و فناوری در اختیار ما قرار گرفت. همچنین درخواست وام با بهره کم از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داشتیم که محقق شده است. برگزاری دوره های آموزشی از سوی پارک نیز از دیگر حمایت های شکل گرفته از شرکت های دانش بنیان و فناور می باشد.

وی کمک به معرفی محصولات در بازارهای جهانی را از جمله نیازهای شرکت های مستقر در پارک دانست و تاکید کرد: چون شرکت ما یک شرکت دانش بنیان و فناور محسوب می شود برای توسعه بازار نیاز به معرفی در خارج از کشور دارد. لذا باید تورهای ویژه ای برای حضور در نمایشگاه های بین المللی به راه بیافتد.

زارع اظهار داشت: شرکت های تازه تاسیس عمدتاً با یک کمبود نقدینگی روبرو هستند و علاوه بر آن نیاز به مشاوره و راهنمایی نیز دارند.

وی با اشاره به وجود کارگاه های متعدد طلاسازی در شهر یزد گفت: اخیراً بر روی پروژه ای کار می کنیم که در سال جهش تولید موجب توسعه فعالیت کارگاه های طلاسازی شده و همچنین از خروج ارز نیز به طور چشمگیری جلوگیری می کند.

مدیرعامل شرکت يكتا مبدل پارس  بیان داشت: یکی از مواد اولیه مورد استفاده در طلاسازی عنصر گران قیمت رودیم است که بسته های 2 گرمی آن با پرداخت ۵۵ میلیون تومان خریداری می شود.  ما با یک جایگزین این هزینه ها را به شدت کاهش داده ایم. به عنوان مثال این میزان رودیم در شیوه معمول برای ۱۵۰۰ النگو مصرف می شود. اما کل سامانه ما با محلول دو و نیم لیتری و تجهیزات جانبی ۸۰ میلیون تومان هزینه دارد که برای ۵۰۰۰ النگو قابل استفاده است.

وی افزود: استفاده از این شیوه برای اولین بار در کشور بوده و در جهان نیز تا کنون برای پوشش طلا از این روش بهره گیری نشده است. این پروژه یک کار میان رشته های برق و مواد است که در حقیقت یک الکترولیت و دستگاه خاص طراحی شده است. هم اکنون این سامانه در حال گذراندن تست های فنی و آزمایشگاهی است و انشاالله تا پایان سال آماده عرضه به بازار خواهد بود.

زارع اظهار کرد: بحث دیگر مد نظر مربوط به حفاظت و سلامت افراد است زیرا عنصر رودیم برای سلامتی افراد نیز خطرناک می باشد.

وی در خاتمه عنوان کرد: به عنوان شخصی که هم در صنعت و هم در دانشگاه فعالیت کرده اعلام می کنم ارتباط صنعت و دانشگاه حلقه مفقوده توسعه و پیشرفت میهن اسلامی ما است که وجود شرکت‌های فناور می‌توانند نقش خوبی در تغییر این روند داشته باشد.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.