ID : 7694010
مدير عامل شركت آب ‌و‌ فاضلاب روستايي استان یزد:

آب‎رسانی سیار به 300 روستای استان یزد/ عدم تخصیص اعتبار برای تکمیل طرح‏ های آبرسانی روستایی


مدير عامل شركت آب ‌و‌ فاضلاب روستايي استان یزد با اشاره به وضعیت بحرانی آب شرب و بهداشتی در روستاهای این استان، از آبرسانی سیار از طریق تانكر به بيش از 300 روستای استان یزد خبر داد.

به گزارش یزد رسا، مدير عامل شركت آب ‌و‌ فاضلاب روستايي استان یزد با اشاره به وضعیت بحرانی آب شرب و بهداشتی در روستاهای این استان، از آبرسانی سیار از طریق تانكر به بيش از 300 روستای استان یزد خبر داد.

"محمدرضا حاتمي" در گفت‎وگو با ایسنا تصریح کرد: وضعيت آب در روستاهای استان به ویژه روستاهاي واقع در مناطق كوهستاني استان، با توجه به کاهش 50 درصدی آبدهی اکثر منابع آبی یا خشکی کامل برخی این منابع، بسیار نامطلوب است به طوری که در حال حاضر حدود 300 روستاي استان بعضاً با مشکل تامین آب شرب‌ و برخی نیز در تامین آب شرب و بهداشت با مشکل مواجه هستند و آبرسانی به آنها از طریق تانكرهای آب‌رساني سيار صورت می‎گیرد.

وی در این مورد افزود: اكثر روستاهاي شهرستان تفت و حدود 50 درصد روستاهاي شهرستان مهريز با مشكل کمبود آب مواجه هستند و روستاهاي شهرستان‏های اردكان، بافق و بهاباد نیز از لحاظ کیفیت پایین آب با مشكل روبرو هستند به نحوی که به دلیل خشکسالی املاح اب موجود در سفره‎های زیرزمینی به سمت شور شدن پیش رفته است.

 

 

130 میلیارد تومان نیاز طرح‏های آب روستایی برای بهره‎برداری

حاتمي در مورد اقدامات صورت گرفته آبفار برای آبرسانی به این روستاها، اظهار کرد: با توجه به مشکل تامین منابع آبی در بسیاری از روستاهای استان، طرح‏های آبرسانی به این روستا از چند سال پیش در دستور کار قرار گرفته و در حال حاضر نیز 24 مجتمع‌ آب‌رساني در دست اقدام است.

وی از جمله این مجتمع‎های آب‎رسانی که آب مورد نیاز چندین روستا را تامین می‎کنند به مجتمع غدير در شهرستان تفت، مجتمع ولايت يزد، ايثار در شهرستان خاتم، مجتمع شيطور در شهرستان بافق، بنستان در  بهاباد و غیره اشاره کرد که بعضاً به دليل نبود اعتبار هنوز بهره‌برداري نشده‌اند و بخشی از عمليات اجرايي‌ آنها باقي‌مانده است.

این مسئول با اشاره به نیاز 130 میلیارد تومانی برای تکمیل این طرح‎ها، در مورد زمان بهره‎برداری از طرح‎های آبفار گفت: متاسفانه به دليل عدم تخصيص اعتبار تاكنون، نمي‌توان تاريخ دقيقي براي اتمام طرح‏های مذکور پيش‌بيني كرد.

وی افزود: البته تعدادی طرح‎‌ نیز به منظور حفاری، تجهيز و كف‌شكني چاه‌ها، حفر چاه جديد و بازسازي شبكه‌ها نیز در دست اقدام است.

 

سرانه مصرف آب در روستاهای استان معقول است

حاتمی مصرف خانگي آب در روستاهای استان را 106 ليتر در شبانه‌روز بيان كرد و گفت: اين عدد براي هر نفر رقم معقولی است که بیانگر يكي صرفه‏جو بودن روستائیان استان و دیگر نبود آب بیشتر در روستا برای مصرف اهالی روستاها است.

وي در مورد نظارت بر مصرف بهینه در روستاها را بسیار دشوار خواند و گفت: هرچند در اندک مواردی مشاهده می‎‎شود که از آب شرب برای آبیاری کشت‎های گلخانه‎ای استفاده می‎‏شود ولی غالباً افراد ساكن روستاها در این رابطه رعایت می‎کنند، ضمن این که معدود افرادی که رعایت نمی‎کنند نیز عمدتاً كساني هستند که از انشعاب‌هاي غيرخانگي و عمدتاً تجاری و تولیدی مانند مرغداری‎ها، دامداری‎ها و واحدهای تجاری در روستاها استفاده می‎کنند.

مدیر عامل آبفار استان علی رغم این توضیحات در پایان نیز از روستائیان استان خواست تا مدیریت بهینه در مصرف آب حداکثر دقت لازم را برای مقابله با بحران کمبود آب در استان داشته باشند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.