اجرای طرح تغذیه رایگان در مدارس همچنان منتظر تخصیص اعتبار
به گزارش یزدرسا، نیازهای تغذیهای دانشآموزان با توجه به قرار گرفتن در سن رشد و بلوغ، موضوعی مهم است که همواره مورد توجه کارشناسان تغذیه و آموزش قرار گرفته است، چراکه از نظر جسمی و آموزشی و یادگیری تاثیرات بسیاری دارد و با توجه به اهمیت تغذیه کودکان و نوجوانان، طرح تغذیه رایگان به دانش آموزان در مدارس بویژه مناطق محروم مورد توجه کارشناسان و مسئولان قرار گرفت.
به همین دلیل طرح توزیع شیر در مدارس کشور از سال ۱۳۸۰ با زیر پوشش قرار دادن ۱۰ هزار دانشآموز در کشور آغاز شد، توزیع شیر از سال ۱۳۸۰ در میان تمام دانشآموزان در سراسر کشور اعم از روزانه و شبانهروزیها صورت میگرفت؛ حتی در این طرح فرقی بین دانشآموزان محصل در مدارس دولتی و غیردولتی وجود نداشت.
طرح «شیر مدارس»، در سال۸۵، از وزارت جهاد کشاورزی به سازمان متولی آن یعنی وزارت آموزش و پرورش واگذار شد و از آن زمان با تشکیل کمیته ملی شیر مدارس فعال شد که وزارت جهاد کشاورزی، سازمانهای غذا و دارو، برنامه و بودجه، حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، سازمان ملی استاندارد و بخش بهداشت محیط وزارت بهداشت و درمان به عنوان اعضای اصلی و فعال این کمیته مشخص شدند.
طرح تغذیه رایگان در مدارس، وعده وزیر آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جاری
با توجه به اهمیت توزیع تغذیه و شیر در میان دانشآموزان یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش از زمان شروع به کار خود، اجرای دوباره طرح تغذیه رایگان در مدارس را یکی از برنامههای مهم وزارت عنوان و اعلام کرده بود: تغذیه رایگان پس از ۱۰ سال وقفه به مدارس بازمی گردد و بسته امنیت غذایی دانشآموزان، از مهر سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ در مناطق محروم، لازمالتوجه، مرزی، روستایی و عشایری و حاشیه شهرها اجرا میشود.
با وجود وعدههای داده شده و گذشت تقریبا سه ماه از آغاز سال تحصیلی هنوز طرح تغذیه رایگان در مدارس اجرایی نشده است و مسئولان آموزش و پرورش عدم تخصیص اعتبار به این طرح را دلیل اجرایی نشدن این طرح عنوان میکنند.
اجرای طرح تغذیه رایگان دانشآموزان همچنان منتظر تخصیص اعتبارات است
محسن گلستانی فرد مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش وپرورش استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در خصوص آخرین وضعیت طرح تغذیه رایگان در مدارس استان گفت: آموزش و پرورش مقدمات و تمهیدات لازم را برای اجرای این طرح اندیشیده است اما هنوز اعتباری در این خصوص تخصیص نیافته است.
وی در خصوص اینکه چه تعداد دانشآموز در استان یزد تحت پوشش این طرح قرار میگیرند، گفت: آموزش و پرورش استان یزد منتظر تخصیص اعتبار به این طرح است و تعداد مدارس و دانشآموزانی که تحت پوشش آن قرار میگیرند پس از تعیین میزان اعتبار مشخص میشود.
پیگیری آموزش و پرورش بی نتیجه مانده است
صادق ستاری فرد معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش نیز پیش از این در مهرماه امسال گفته بود: آموزش و پرورش تمهیدات لازم را در این باره پیش بینی کرده، اما تاکنون سازمان برنامه و بودجه، اعتباری به این امر تخصیص نداده است، وزیر آموزش و پرورش این امر را پیگیری کرده و امیدواریم با مذاکرات و مکاتبات صورت گرفته این کار صورت گیرد.
با توجه به اینکه سلامت دانشآموز زیربنا و پیشنیاز آموزش، یادگیری و تربیت دانشآموز است، آموزش و پرورش به جای منتظر ماندن برای تخصیص اعتبار از سازمان برنامه و بودجه بهتر است از ظرفیت اشخاص حقیقی، حقوقی و خیرین و نهادها به خصوص ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، بنیاد مستضعفان در اجرای این طرح کمک گیرد و سلامت دانشآموزان را معطل تامین اعتبار نگذارد.
انتهای پیام/
Related Assets:
-
تشکیل جلسات هماندیشی در مدارس جریانات دانشآموزی را مدیریت میکند
-
حوزه بسیح دانشآموزی به پرورش سیاسی دانشآموزان کمک میکند
-
تصمیم جدی مسئولان برای حضوری شدن مدارس/ دانشآموزان یزدی نسبت به دریافت دوز یادآور اقدام کنند
-
نرخ سرویس مدارس شهر یزد اعلام شد/ حداقل یک تا سه میلیون برای سرویس دانشآموزان دریافت میشود