ID : 22587678
با حضور اهالی مناطق محروم مطرح شد

اردوهاي جهادي و حل معضل شبكه هاي مجازي در مناطق محروم ابرکوه


مسئول اردوهاي جهادي دانشگاه علم وهنر گفت: با توجه به اهميت رفع تهديد فضاي مجازي از خانواده هاي مناطق محروم افراد دلسوز و فعال يعد از شناسايي و آموزش، فعاليت خود را زير نظر كارشناسان ما آغاز كردند.

به گزارش یزد رسا، مسئول گروه جهادی شهید احمدی روشن دانشگاه علم و هنر یزد گفت: واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه  علم و هنر یزد با توجه به حضور قبلی، تجربه های کسب شده و برای تکمیل طرح های گذشته خود روستای بداف شهرستان ابرکوه را انتخاب کرد و با 24 نفر برای مدت ده روز این ارودو برگزار شد.

ایجاد کلاس های آموزشی بر اساس نیاز منطقه

سمانه زری پور اظهار داشت: با نظر سنجی و مشورتی که با اهالی روستا داشتیم نیازمندی های روستا را شناسایی و با توجه به توانمندی های دانشجویان جهادگر، برنامه های اردو را که عمدتا فرهنگی، بهداشتی و آموزشی بودند را مختص چهار رده سنی 3 تا 6 سال، 7 تا 12 سال، 12 تا 18 سال و بزرگسالان تقسیم بندی کردیم.

زری پور گفت: این کلاس ها عرصه هایی چون آموزش قرآن و احکام، توصیه های بهداشتی، کلاس های تقویت امور درسی، ساخت صنایع دستی، افزایش خلاقیت و مشاوره های خانواده را شامل می شد که هرکدام در ساعت خود و متناسب با رده سنی انتخابی برگزار می شدند.

معضل فضای مجازی، همچنان دامنگیر مناطق محروم

زری پور در ادامه با اشاره به توسعه نا متوازن و خارج از چارچوب شبکه های اجتماعی مجازی و اینترنت در روستاهای محروم اذعان کرد: امروز استفاده از اینترنت در مناطق محروم به صورتی ساختار شکنانه در آمده و معضلات بسیاری را برای ساکنان آن بخصوص اقشاری چون جوانان، نوجوانان و حتی کودکان،  به وجود آورده که نگرانی خانواده ها را برانگیخته است.

استفاده ناصحیح از فضای مجازی خانواده ها را تهدید می کند

وی با ابزار تأسف از عدم آموزش استفاده صحیح از دنیای مجازی در مناطق محروم کشور، استفاده از این فناوی در بین قشر کم سن و سال و آینده ساز مناطق محروم را دارای روندی نامناسب و مخرب گونه دانست و ادامه داد: هرچند که خانواده های مناطق محروم دارای چارچوبی مذهبی بوده و از ضریب انحراف کمتری برخوردارند ولی چه بسا با ادامه بی توجهی به امر آموزش و اطلاع رسانی  در خصوص استفاده صحیح از دنیای مجازی، به تدریج این معضل به خانواده های نیز نفوذ کرده و پدران و مادران را نیز تهدید کند.

جذب مادران و بانوان فعال  دلسوز روستا

مسئول اردوهای جهادی شهید احمدی روشن دانشگاه علم وهنر با اشاره به نقش کلیدی مادران در تربیت اجتماعی جامعه گفت: با توجه به ضرورت حل مشکل، بافت مذهی و معتقد روستا، و نیز مدت محدود حضور جهادگران در منطقه تصمیم بر آن شد تا با شناسایی و آموزش بانوان فعال و دلسوز روستا همچون مادران، این معضل حل شود.

آموزش با وجود ترک مناطق محروم

وی در همین راستا ادامه داد: با جلسه ای که با مردم روستا داشتیم بانوان فعال و دلسوز شناسایی و در کلاس های آموزشی و طرح های توجیهی آنان را با معضلات استفاده ناصحیح از فضای مجازی و نیز راه های برون رفت از این بحران آشنا کردیم که این امر مورد استقبال گسترده مردم منطقه بخصوص پدران و مادران روستا قرار گرفت.

زری پور گفت: خوشبختانه طی برنامه ریزی های انجام شده این آموزش ها آغاز شد و با وجود اتمام زمان حضور جهادگران در منطقه، همچنان ارتباط بین کارشناسان ما و مادران روستا برقرار بوده و آموزش ها ادامه دارند، البته نا گفته نماند که با توجه با مشاهدات و نظرسنجی های صورت گرفته، نتیجه مطلوبی نیز در بر داشته است.

بانوان بداف،توانمند در تولید صنایع دستی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی استان یزد، سمانه زری پور در ادامه با اشاره به توانمندی بالای بانوان روستای بداف ابرکوه در ساخت صنایع دستی مانند کیف دستی دست دوز اظهار داشت: بانوان این روستا کیف های دستی باکیفیتی تولید می کنند ولی به دلیل دوری از بازار فروش مستقیم عمدتا از تولید دست کشیده ویا فروش بسیار ناچیزی دارند.

دلالان و دلسردی بانوان از تولید

وی وجود دلالان  را از دیگر دلایل عدم رشد صنایع دستی در منطقه دانست و افزود: دوری از بازار فروش، پر رنگ شدن نقش دلالان و واسطه ها را در منطقه موجب شده است؛ دلالان کالاهای تولیدی را به قیمت ناچیزی از تولید گنندگان خریداری می کنند که به همین دلیل فعالیت در این عرصه برای بانوان منطقه توجیه اقتصادی نداشته و عمده آنان را از تولید دلسرد کرده است.

اهمیت بازار فروش مستقیم در محرومیت زدایی و حفظ صنایع دستی

وی با اشاره به اهمیت نقش بازار فروش مستقیم در توسعه صنایع دستی در منطقه و برون رفت از معضل محرومیت تصریح کرد: بسیار لازم است تا با اتخاذ تدابیر لازم، بازار فروش مستقیمی برای این مناطق ایجاد کرد تا علاوه بر ایجاد امکان فروش محصول به قیمت واقعی آن، محرومیت را از منطقه دور کرده و صنایع دستی بومی را همچنان زنده نگاه داشت.

اردوهای جهادی فرصتی مناسب برای خود سازی و انتخاب سبک صحیح زندگی

مسئول اردوهای جهادی شهید احمدی روشن دانشگاه علم وهنر یزد در ادامه با اشاره به سخنان رهبر انقلاب، حضور در مناطق محروم را بهترین روش برای سپری کردن اوقات فراغت دانشجویان دانست و گفت: اینکه دانشجویان از هیاهوی شهر به آرامش روستا آمده و روزمرگی خود را با خدمت به محرومان و افراد مستحق عوض کنند به خودی خود امری والا در تعالی روح انسان به شمار می آید.

وی افزود: علاوه بر آن برنامه های اردوهای جهادی و فضای خاص این حرکت ها نیز مواردی چون سحرخیزی، نظم پذیری، بصیرت افزایی، ولایت پذیری و افزایش اعتقادات دینی را برای دانشجویان به ارمغان آورده و روح آنان را برای مدیریت عرصه های حساس و نقش آفرینی های بزرگ آماده می کند.

زری پور ادامه داد: در بسیاری از موارد مشاهده می کنیم که در این اردو ها افرادی که اعتقادات مذهبی و حتی پوشش مناسبی نداشتند با حقیقت خود آشنا شده و روش جدیدی پر از معنویت و عطر ولایی را برای زندگی خود برگزیده اند.

انتهای پیام/ د




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.