از «9دی» تا «اعتماد»؛ دم خروس یا قسم حضرت عباس؟!
یزدرسا؛ نقش رسانه ها و جراید در تقویت و یا انحراف بنیانهای فکری و باورهای اعتقادی آحاد جامعه بر کسی پوشیده نیست؛ چه این که اصحاب رسانه از سویی در صورت برخورداری از تعهد و درایت کافی می توانند با استفاده از ابزار نوین و به کارگیری شیوههای خلاقانه انتقال پیام، باورهای مذهبی و اعتقادی مخاطبان به ویژه نسل تاثیرگذار جوان را عمق و جلا بخشند، و از سوی دیگر در صورت انحراف و آلودگی میتوانند در پوشش خدعههایی شیک، عمق باور و اعتقاد جامعه را نشانه روند.
در این میان، نقش نهادهای نظارتی از جمله هیئت نظارت بر مطبوعات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بسیار تعیینکننده و جهتبخش است؛ چه اینکه در صورت حمایت از رسانههای انقلابی و دلگرمنمودن آنها میتوانند بازدهی بیش از پیش این رسانهها را موجب شوند و از سوی دیگر فرصت عرض اندام را رسانههای آسیبرسان به پایههای دینی و اعتقادی جامعه و ارکان نظام اسلامی سلب کنند.
هنوز ابراز نگرانی رهبر معظم انقلاب از اوضاع فرهنگی در گوشمان طنین انداز است که فرمودند: «یک مسأله هم مسأله فرهنگ است؛ که آقایان هم حالا معلوم شد که نگرانى دارید، بنده هم نگرانم . مسأله فرهنگ، مسأله مهمى است. اساس این ایستادگى، این حرکت و در نهایت انشاءالله پیروزى، بر حفظ فرهنگ اسلامى و انقلابى است و تقویت جناح فرهنگى مؤمن، تقویت این نهال هایى که روییده است در عرصه فرهنگ ... اگر رخنهای در فرهنگ ایجاد شود مثل مشکلات اقتصادی نیست که بتوان با سبد کالا و یارانه نقدی آن را رفع کرد!»
اما با این همه، در مواردی متعدد، عملکرد نهادهای ذیربط از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنان نگرانکننده است. چه اینکه در بسیاری موارد، از سویی نسبت به سوءتفاهمها و شاید لغزشهای سهوی رسانهها و جریانهای اصولگرا به شدت سختگیر و مصداق «مته لای خشخاش» میشوند و از سوی دیگر در برابر جریانها و رسانههای بدسابقهای که گاه اعتقادات دینی و مذهبی را زیرسؤال بردهاند، سیاست تساهل غیرمتعارف پیشه ساختهاند.
مرور اجمالی قبحزداییهای صورتگرفته در تولیدات سینمایی و تئاترهای به نمایش درآمده، دادن مجوز به برخی ناشران پشتیبان فتنه و فیلمهایی که ارزشهای اسلامی را نادیده گرفتهاند، بها دادن به خوانندگان فتنهگر، و در عوض تنگشدن عرصه بر رسانهها و جناح فرهنگی مومن، که اخیراً شدت یافته است، واقعیت این ادعا را به خوبی نشان میدهد .
متأسفانه در حالی که متصدیان مربوط ، در موارد متعدد، اقدام قاطعی در برابر افراد و رسانههای مسالهدار نکردهاند، در مورد رسانه های متعلق به جریان ارزشی و دلسوز، رفتارهایی نامتناسب از خود نشان دادهاند و این برخورد دوگانه، نگرانیهای متعددی را موجب شده است .
برخوردهای چکشی با رسانهها و نشریات همسو با انقلاب و ارزشها و حتی دوبار توقیف نشریهای ارزشی چون «9دی» به مدیرمسئولی روحانی متعهدی چون حجت الاسلام حمید رسایی و ... به بهانههایی متزلزل،از یک سو؛ و اغماض توجیهناپذیر در برخورد با اهانت نشریاتی مانند «بهار» و «آسمان» و اخیرا «اعتماد» به مقدسات دینی از سوی دیگر، گواهی روشن بر این ادعاست .
به راستی چگونه میتوان نشریهای انقلابی و دلسوز همچون 9 دی به مدیرمسئولی یک روحانی انقلابی و متعهد و امتحان داده در مسیر دفاع از آرمان امام(ره) و انقلاب را تنها به بهانه «شائبه» اهانت به بنیانگذار جمهوری اسلامی(!) برای دومین بار توقیف کرد؛ و در عین حال، از کنار توهین به مقدسات در روزنامهای معلومالحال متعلق به جریانی معلومالحالتر به سادگی گذشت؟! به هر حال دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس؟!
نویسنده: علیرضا نیکومرام
Related Assets:
-
ازنگرانی از آمار ۱۹میلیونی جوانان آماده ازدواج تا عدم اجرای فاز دوم آبرسانی به یزد و عدم مجازات متهمان درجه یک فتنه88
-
اگر ۹دی مخالفت با سران فتنه تفسیر شود، 'یومالشیطان' است!
-
بانوان یزدی از خاطرات 9 دی و 12 دی می گویند
-
تفاوت روزنامه«اعتماد»با«شارلی ابدو»چیست؟/بازی «اعتماد» در زمین دشمن
-
وزارت ارشاد باید قلم زهرآگین دگراندیشان را بشکند/فضای دولت،مجاز هر اظهار نظری نیست
-
هتاکی «روزنامه اعتماد» کارنامه درخشانی برای وزرات ارشاد به دنبال ندارد/تذکر مجلس به «متولی فرهنگ»
-
اهانت به امام حسین(ع)اهانت به همه مقدسات است/مسئولان با هتاکان برخورد کنند
-
انتظار ما از هیئت نظارت بر مطبوعات برخورد جدی با روزنامه اعتماد بود
-
«۹ دی» توقیف شد
-
توقیف روزنامه وطن امروز صحت ندارد
-
ارجاع پروندههای «9 دی» و «وطن امروز» به دادگاه
-
حضور مردم در 9 دی به حکومت دینی استحکام بخشید
-
آئین بزرگداشت ۹ دی در یزد برگزار می شود