از دست رفتن «جمعیت روستا» نخستین پیامد خشکسالی در اشکذر
به گزارش یزد رسا به نقل از خبرنگار نسیم صادق، در حالی که در اخبار هواشناسی وضعیت بارشها را خوب توصیف میکند ؛ اما اینجا در شهر کویری یزد و در شهرستان اشکذر خبری از بارش های فراوان نیست. هرچند شب گذشته برای ساعاتی باران طراوت خاصی را به این شهر کویری بخشید اما این بارش هنوز نتوانسته دردی از درد خشکسالی مردم دوا کند.
روستاییان شهرستان که دل از شهر و زرق وبرق آن کنده و به امید بهره مندی از هوایی پاک تر و آسمانی آبی تر در روستا همانند گذشتگان خود به زندگانی ادامه می دهند در چند سال اخیر به دلیل کم آبی و خشکسالی طعم طبیعت دلچسب روستا را همانند گذشته حس نمی کنند، زراعت ها مثل قدیم نیست و رنگ خشکی بر پیکره روستا نقش بسته است.
استان یزد به ویژه شهرستان اشکذر در طول نیم قرن گذشته به استناد گزارشهای هواشناسی، کم بارشترین منطقه کشور بوده و این منطقه لقب کم بارشترین شهر کشور را با خود به همراه دارد. خشکسالی سال ها است که مردم این منطقه را درگیر خود کرده به نحوی که دیگر امروز مردم از خشکسالی به عنوان بلا و آفت یاد می کنند.
از دست رفتن «جمعیت روستا» نخستین پیامد خشکسالی در اشکذر
نخستین پیامد این خشکسالیهای پی در پی، از دست رفتن جمعیت روستاها و سرازیری آن به شهر است. دور از انتظار نیست که تعداد زیادی از این خانوادهها برای همیشه قید زندگی در روستا را بزنند و در شهرها ماندگار شوند و چه بسا بسیاری از آن ها، اقوام و بازماندگان خود را نیز به شهر ها فرا بخوانند.
در حالی که در اخبار هواشناسی وضعیت بارشها را خوب توصیف میکند اما اینجا در شهر کویری یزد و در شهرستان اشکذر خبری از بارش های فراوان نیست. هرچند شب گذشته برای ساعاتی باران طراوت خاصی را به این شهر کویری بخشید اما این بارش هنوز نتوانسته دردی از درد خشکسالی مردم دوا کند.
گرچه بارندگی در مناطقی نظیر بافق، تفت و خاتم و ... چند بار اتفاق افتاد و حتی در برخی مناطق استان شاهد بارش برف بودیم اما این بارشها بسیار محدود بود و مهم تر از همه اینکه این بارش های برای شهرستان اشکذر اتفاق نیفتاد و این در حالی است که در اواسط زمستان به سر می بریم.
در مجموع روزهای سرد و خشک پاییزی و زمستانی اشکذر، در مجموع اشکذری ها دو یا سه روز بارشی را تجربه کردند که این در مقایسه با سال های گذشته که سال های خوبی به لحاظ بارندگی نبودند، نگران کننده است.
مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب روستایی استان یزد، در اولین واکنش خود به خشکسالی موجود در استان به خبرنگار خبرگزاری فارس گفته بود: « 77 منبع آبی به طور کامل در روستاها خشک شدهاند و 98 منبع دیگر نیز در آستانه خشک شدن قرار گرفتهاند.»
وقتی از خشکسالی در استان یزد نام می بریم بدون تردید این بلا شامل حال تمام شهرستان های استان نیز می شود و در حالی این پدیده اتفاق افتاده است که در مرداد ماه سال جاری شاهد وقوع سیل در شهرستان خاتم در اثر بارندگی بودیم.!
انتقال آب از خلیج فارس نیازمند سرمایه گذاری است
استاندار یزد به نقل از تسنیم، صبح امروز در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان یزد که با حضور معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد اظهار داشت: یکی از بحرانهایی که مردم با آن روبهرو هستند بحرانهای طبیعی از جمله خشکسالی و کمبود آب است.
استاندار یزد در ارتباط با اقداماتی که در استان یزد برای مدیریت بحران خشکسالی و کمآبی انجام شده، تصریح کرد: در ارتباط با مدیریت مصرف آب طرحها و اقدامات متعددی در استان یزد در حال اجراست، همچنین موضوع انتقال آب از آبهای آزاد یکی دیگر از مسائلی است که در زمینه رفع بحران آب در استان پیگیری میشود.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه انتقال آب از خلیج فارس با وجود اینکه مطالعات انجام شده، استان یزد هنوز از آن بهرهمند نشده و نیازمند سرمایهگذاری است.
Related Assets:
- حل «بحران آب» در کشور به مشارکت مردم نیاز دارد
- ورود استان یزد به هفدهمین سال خشکسالی/ دستگاهها آمادگی لازم را برای مقابله با بحرانها ندارند
- تلاقی خشکسالی و سرما؛ خطری برای کشاورزی استان
- برگزاری انتخابات هیئت امنای هیئت مذهبی حضرت سیدالشهدا شمسی رستاق
- از دانش آموزان ممتاز خانواده های شاهد و ایثارگر اشکذر تجلیل شد
- اشکذر؛ شهری فاقد دوربینهای ثبت تخلف!
- آلودگی صدای مردم را در آورده است!