ID : 21077104
گزارشی از شرایط زیست محیطی ابرکوه؛

از غیرقابل تحمل بودن بوی بد کارخانه لبنیات تا جاخالی دادن دستگاه های متولی احداث کشتارگاه


اهالی شهرک ولایت و مسکن مهر ابرکوه، ضمن اعتراض به آلودگی هوای اطراف می گویند: بوی بد و غیرقابل تحمل کارخانه های لبنیاتی و افزایش حشرات موزی و موجوداتی همچون موش و... معضلی برای ساکنین شده اند.

به گزارش یزدرسا به نقل از سرو ابرکوه، انسان در دنیای امروز با وجود تمام فعالیت ها و نیازهای خود از جمله نیاز به کار، اقتصاد، صنعت و ... به محیطی سالم و به دور از هر گونه آلودگی نیازمند است؛ چرا که آلودگی های محیط زیست به صورت مستقیم بر زندگی فردی انسان ها و در بُعد وسیع تر بر جامعه انسانی تأثیر دارد.


آلودگی حاصل از فعالیت کارخانه های کاشی، لبنیات و ...، آلودگی ناشی از تنها کشتارگاه سنتی موجود، شیوع انواع بیماری های مشترک بین انسان و حیوان همچون بیماری سالک، تب مالت و مالاریا، شکار و قاچاق پرندگان و حیوانات حفاظت شده در مناطق شکار ممنوع و ... از جمله معضلات مرتبط با محیط زیست می باشد. 


سرپرست اداره محیط زیست ابرکوه: کارخانه های لبنیاتی شیکا و اعلاء 6 ماه مهلت دارند
حسن تیموری سرپرست اداره محیط زیست ابرکوه، در رابطه با مشکلات و آلودگی های محیط زیست شهرستان اظهار کرد: در حال حاضر مشکل ابرکوه در رابطه با محیط زیست، وجود ریزگردهای موجود در هوا است که آن هم تنها مختص ابرکوه نبوده و مربوط به سراسر کشور می شود.


تیموری افزود: در رابطه با آلودگی صنعتی نیز در حال حاضر عملاً سه عدد از کارخانه های کاشی شهرستان غیرفعال و تنها یک کارخانه در این زمینه فعال می باشد، که آن هم آلودگی زیادی ندارد. کارخانه های فولاد، ایزوگام و کویر فسفات هم تعطیل شده است. کارخانه های لبنیاتی شیکا و اعلاء نیز برای رفع مشکل آلودگی محیط و هوا مدت 6 ماه مهلت گرفته اند تا آن را رفع نمایند.


وی در رابطه با حیات وحش شهرستان گفت: در حیطه حیات وحش گشت و کنترل به صورت شانه روزی و پایشی، ردزنی، استفاده از دوربین و مطلع شدن از گزارش های مردمی، فعال بوده و اقدامات لازم در زمینه حفاظت از پرندگان و حیوانات حفاظت شده انجام می شود.


تیموری ادامه داد: بخشی از آلودگی مربوط به کشتارگاه ابرکوه می باشد، که مسئولین شهرداری برای برطرف کردن آن، مهلت خواسته اند.


شهردار: تنها شهرداری متولی کشتارگاه ابرکوه نیست/ شهرداری ابرکوه اولین مجری طرح جمع آوری پسماند در استان
حسین حاتمی شهردار ابرکوه ضمن تبریک روز محیط زیست ابراز کرد: مسأله محیط زیست همیشه یکی از دغدغه های شهرداری بوده و این مجموعه در راستای بهبود بخشیدن به وضعیت محیط زیست، طرح های متعددی را طراحی و پیگیری می نماید.


حاتمی در رابطه با وضعیت کشتارگاه که گفته می شود وضعیت نامناسبی داشته و موجب آلودگی های بسیاری می شود، اذعان کرد: طی بازدید های به عمل آمده از کشتارگاه در اواخر سال 92، دیده شد که این مرکز وضعیت کاملا نامناسبی داشت از جمله زمین خاکی، روکش نداشتن دیوار ها، نبودن محلی مناسب برای دفع فاضلاب و ...


وی خاطرنشان کرد: علی رغم اینکه شهرداری ابرکوه بحث تأسیس کشتارگاه جدید را در دست دارد، اما اقدامات مناسبی در راستای سامان بخشیدن به وضعیت کشتارگاه انجام داده و تمام مواردی را که از سوی کارشناسان شبکه بهداشت و درمان تذکر داده شده بود، اجرایی کرد.


شهردار ابرکوه تأکید کرد: داشتن کشتارگاه صنعتی، یکی از نیازهای شهرستان است که احداث آن با همکاری کلیه دستگاه های اجرایی شهر میسر می باشد و شهرداری به تنهایی مسئول و متولی آن نیست.


حاتمی افزود: شهرداری ابرکوه به عنوان اولین شهرداری در استان، طرح مدیریت جامع پسماندها را ارائه کرده است که به واسطه اجرایی شدن آن می توان وضعیت محیط زیست و بهداشت محیط شهرستان را افزایش داد.


وی عنوان کرد: سال گذشته با همکاری بخشداری های مرکزی و بهمن و همچنین فرمانداری شهرستان، عملیات معدوم سازی سگ های ولگرد برای حدودأ 150 قلاده سگ انجام شد.


تحمل بوی بد کارخانه اعلا برای ساکنین مسکن مهر سخت است
آقای (ع- ف) یکی از ساکنین شهرک ولایت، در گفتگو با سرو ابرکوه، ضمن شکایت از هوای آلوده منطقه گفت: بوی بد و غیرقابل تحمل کارخانه های لبنیاتی، حشرات موزی و موجوداتی همچون موش و افزایش بیش از حد آن در روزهای گرم تابستان معضلی برای ساکنین است.


وی ادامه داد: بخش اعظم این مشکلات به علت نزدیکی به کارخانه ها و به ویژه کارخانه اعلا در این منطقه است.


توسعه اقتصاد و اشتغالزایی، به چه قیمتی؟
خانم (ش) از شهرک ولایت می گوید: مسئولان و متولیان ایجاد صنایع در شهرستان بیشتر به فکر توسعه اقتصاد و اشتغالزایی هستند، اما به چه قیمتی؟
این خانم ابرکوهی با ابراز تأسف خاطر نشان کرد: بیشترین آسیب ناشی از آلودگی های صنعت متوجه افرادی همچون ما می باشد، که اطراف کارخانه ها ساکن هستیم.


وی افزود: سگ های ولگرد که خود ناقل بیماری های بسیاری هستند از جمله مواردی است که وجود آن ها در شهر به ویژه مناطق مسکونی به یکی از پدیده های سلب آرامش می باشد و سلامتی شهروندان را تهدید می کند.


محیط زیست ابرکوه قربانی چرخش چرخ های صنعت
گاهی اوقات فراموش می شود که هدف از انجام فعالیت های اقتصادی و صنعتی، بهتر کردن وضعیت زندگی و فراهم کردن محیط زیستی سالم و آرام برای انسان است؛ پس نباید دستیابی به توسعه و صنعت به قیمت از بین رفتن محیط زیست سالم بشر تمام شود.


متأسفانه در شهرستان ابرکوه گاهی دیده می شود که حفظ سلامت شهروندان و محیط طبیعی اطراف، قربانی چرخیدن چرخ کارخانه ها شده و به بهانه رشد اقتصاد و ایجاد اشتغال هر روز خطرات جدیدی زندگی افراد را تهدید می کند.


مگر نه اینکه قرار است این اقتصاد، صنعت و ایجاد اشتغال در خدمت بشریت باشد، پس زمانی که سلامت انسان تهدید شود و به مخاطره بیفتد، دیگر صنعت و اقتصاد به چه کار می آید؟


کاشت درختانی همچون گز و طاق، راهکار مبارزه با بیماری سالک
مورد دیگر شیوع بیماری سالَک یا لیشمانیوز پوستی است که مخزن اصلی آن جوندگانی همچون موش های بزرگ صحرایی و پشه خاکی می باشد. در همین راستا کاشت درختچه هایی همچون گز و طاق، در جهت بیابان زدایی محل مناسبی را برای جذب جوندگان مذکور که مخزن بیماری سالک هستند فراهم می کند.


کلیه فاضلاب های حاصل از کارخانه ها، کشتارگاه، بیمارستان و ... باید قبل از جذب در چاه و سفره های آب زیرزمینی از مرحله پیش تسویه عبور کنند؛ اما متأسفانه این ضرورت در برخی موارد در شهرستان رعایت نشده و فاضلاب ها در آبهای زیرزمینی که به مصارف کشاورزی می رسند، جذب می شوند.


حال باید دید وجود صنعت در شهرستان از یک سو و تهدید سلامتی مردم و محیط زیست از یک سوی دیگر، چه توجیه منطقی دارد؟

آیا کلیه کارخانجات ابرکوه مجوز های لازم را از محیط زیست اخذ کرده اند؟

کنترل آلودگی های زیست محیطی بر عهده کدام نهاد است؟


انتهای پیام/م.ف




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.