استان یزد رتبه دوم کشور در ذخایر معدنی/باید از صادرات مواد معدنی خام پیشگیری شود
به گزارش یزد رسا به نقل از یزد آوا، همايش ملي نقش معدن و صنايع معدني در اقتصاد كشور به همت خانه معدن استان و با حضور استاندار، معاونين برنامهريزي و معدني وزارت صنعت، معدن و تجارت و معدنكاران برگزيده كشوري و استاني به مناسبت هفته معدن در سالن اجتماعات هتل صفائيه يزد برگزار شد.
حسین ابویی مهریزی، معاون برنامهریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این مراسم اظهار داشت: : بر اساس آمار جهانی جایگاه کشور در فضاي كسب و كار در آغاز دولت یازدهم ۱۵۲ بود كه هم اكنون به ۱۳۰ رسيده و امیدواریم طبق برنامه ریزی های انجام شده به زير ۱۲۰ برسد.
وی گفت: توسعه معدن و صنایع معدنی چنانچه باعث ایجاد اشتغال شوند، اشتغال پایداری بوجود میآورند که این خود باعث رشد اقتصادی پایدار میشود.
ابویی تصریح کرد: تعاریف و واقعیتهای اقتصادی نشان میدهد که رابطه معناداری بین رشد اقتصادی و رشد اشتغال و کاهش بیکاری وجود دارد.
وی افزود: بخشهایی اقتصادی که ماموریت افزایش اشتغال را دارند باید به بخشهای مولد توجه بیشتری داشته باشند که از اصلیترین، وسیعترین و اثرگذارترین بخشهای مولد، بخش صنعت و معدن است.
رونق اقتصاد بدون سرمایهگذاری ممکن نیست
معاون برنامه ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: رشد اقتصادی از طریق رشد سرمایهگذاری تثبیت و پایدار میشود و استمرار رونق اقتصاد بدون سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار امکان ندارد.
وی با اشاره به این موضوع که اگر به دنبال رشد اقتصادی هستیم، راه گریزناپذیر و علمی و منطقی آن، توسعه سرمایهگذاری و جذب سرمایه است؛ افزود: باید شرایط و فضایی را فراهم کرد که فرار سرمایه و سرمایهگذار صورت نگیرد.
ابویی با بیان این موضوع که معدن و صنایع معدنی به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه اقتصادی مطرح میشود گفت: هفت درصد پهنه ایران را معادن تشکیل می دهند و در این زمینه کشور دارای پتانسیل های زیادی است به نحوی که ۶۸ نوع ماده معدنی در ایران شناسایی شده و در جایگاه دهم جهان قرار داریم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت یزد نیز در این همایش اظهار داشت: يزد، به رغم وضعيت نامناسب آب و هوايي و زيستي ، ذخاير معدني عظيمي را در خود جاي داده است که سنگ آهن چغارت ، چادرملو و سنگ آهن منگنزدار (ناريگان) از بزرگترين قطب هاي معدنی آهن كشور به شمار ميروند.
استان یزد رتبه دوم کشور در ذخایر معدنی
محمدرضا علمداریزدی با اشاره به این که استان یزد از نظر ذخایر معدنی رتبه دوم کشوری و از نظر تنوع رتبه اول کشور را داراست تصریح کرد: بهرهبرداری از معادن برای توسعه امری اجتنابناپذیر است.
وی افزود: با راه اندازي و توسعه و تجهيز معادن غير فعال و نيز شناسايي و اكتشاف معادن ناشناخته ميتوان بعضي از مشكلات اجتماعي، مانند كمبود اشتغال در روستاها را تا حد امكان حل كرد.
علمدار اعلام کرد: در حال حاضر بيش از 32 نوع ماده معدني در سه گروه فلزي خاكهاي صنعتي، سنگهاي تزئيني و نما و مصالح ساختماني در 395 معدن داراي پروانه بهره برداري با ظرفيت استخراج ساليانه بيش از 53 ميليون تن بهره برداري ميگرد و ميزان اشتغال بخش معدن بالغ بر 9 هزار و 600 نفر است.
آب؛ مهمترين زيرساخت رشد و توسعه استان درهمه زمينهها
استاندار یزد نیز در این مراسم مهمترين زيرساخت رشد و توسعه استان درهمه زمينه ها از جمله بخش صنعت و معدن را آب دانست و گفت: بايد به هر صورت ممكن اين مشكل رفع شود تا آنجا كه تصميم گرفته ايم تا حتي به قيمت صرف هزينه گزاف، از خليج فارس و درياي عمان نيز، آب موردنياز را به استان منتقل كنيم.
خام فروشی و عدم کسب ارزش افزوده از مشکلات صنایع معدنی
سید محمد میرمحمدی تصریح کرد: معادن با دو مسئله اساسی مواجهاند، یکی خام فروشی و دیگری عدم کسب ارزش افزوده است که باید برای حل آن تدابیری اخذ شود و در این زمینه ها برنامهریزیهای لازم انجام گیرد و باید حدالامکان از صادرات مواد معدنی خام پیشگیری شود.
وی با بیان اینکه در زمینه شاخص هاي اقتصادي از ميانگين كشوري بالاتر هستیم آن را نشان از تلاش صنعتگران و مديران استان دانست و ادامه داد: تعهد و عرق مذهبي موجود در استان باعث شده كه كارگران و كارفرمايان، اصول مذهبي را سرلوحه كار خود قرار دهند و راه توسعه استان را در پيش گيرند.
لازم به ذکر است در ادامه این همایش از از فعالان نمونه بخش معدن و صنايع معدني استان تجليل شد.
Related Assets:
-
عزم شرکت فولاد بافق برای اجرا و بهره برداری از تمام فازها
-
تجاری سازی ایدههای دانشمندان کشور از اولویتهای وزارت صنعت، معدن و تجارت است
-
سمینار آموزشی آتشباری در معدن با حضور استاد برجسته دانشگاه تورنتو
-
تردد خودروهای معادن در جاده های خضرآباد خطر ساز است/«آب آشامیدنی»؛ شدیدترین نیاز خضرآباد
-
6 هزار درخواست نگرانكننده تاسيس معدن در استان یزد