ID : 36928595
مدیر تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد عنوان کرد

اشتغالزایی 30 هزار و 600 نفری تعاونی‌های استان یزد/ وجود 20 شرکت تعاونی دانش بنیان در یزد


مدیر تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد اظهار داشت: در کل استان یزد در حدود 5 هزار و 700 تعاونی وجود دارد که از این تعداد، حدود سه هزار و 100 تعاونی با اشتغال‌زایی 30 هزار و 600 نفر فعال هستند و مابقی غیرفعال هستند.

به گزارش یزدرسا، میثم لطفی در گفتگو با خبرنگار یزدبانو اظهار داشت: در کل استان یزد در حدود 5 هزار و 700 تعاونی وجود دارد که از این تعداد، حدود سه هزار و 100 تعاونی با اشتغال‌زایی 30 هزار و 600 نفر فعال هستند و مابقی غیرفعال هستند.

وی بابیان این‌که کمتر از 60 درصد از تعاونی‌های استان یزد فعال هستند اظهار داشت: تعطیلی و غیرفعال بودن تعاونی‌ها مشکلی است که در کل کشور وجود دارد و ازجمله دلایل زمینه‌ساز تعطیلی و غیرفعال بودن تعاونی‌ها می‌توان به شرایط فعلی اقتصاد کشور، تورم، رکود بازار،  کاهش اعتبارات و وام‌های پرداختی و ... اشاره کرد؛ البته استان یزد در مقایسه با کل کشور کمترین میزان تعداد تعاونی‌های غیرفعال را دارد.

مدیر تعاون اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان یزد بابیان این‌که 24 گرایش و رشته در بخش تعاون وجود دارد افزود: حدود 46 درصد از مجموع تعاونی‌های فعال استان را تعاونی‌های خدماتی، 38 درصد تعاونی‌های تولیدی و 11 درصد تعاونی‌های کشاورزی تشکیل می‌دهند.

لطفی بابیان این‌که شهرستان یزد با هزار و 700 شرکت تعاونی بیشتری تعداد شرکت تعاونی‌ها را دارد؛ تصریح کرد: تعاون در اصل  نحوه ای از تشکیل شرکت‌ها جهت جمع‌آوری پول‌های خرد مردم و تبدیل کردن به خلاقیت، ابتکار و ایده برای رسیدن به اشتغال‌زایی و سایر اهداف شرکت‌ها است.

وجود 20 شرکت تعاونی دانش بنیان در یزد

وی با اعلام این‌که نزدیک به 20 شرکت تعاونی دانش‌بنیان در استان یزد وجود دارد ادامه داد: در چند سال اخیر سیاست‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و جهت‌گیری‌ها به سمت شرکت تعاونی‌های دانش‌بنیان رفته است به‌طوری‌که 70 الی 80 درصد شرکت تعاونی‌های استان توسط مدیران تحصیل‌کرده اداره می‌شود و می‌توان ادعا کرد بیشترین اشتغال تحصیل‌کرده‌های استان در بخش تعاون بوده است.

لطفی با اشاره به آن‌که اصل 44 و 43 قانون اساسی بر بخش تعاون به‌عنوان یکی از ارکان اقتصادی کشور تأکید کرده است اظهار داشت: قانون در راستای کمک به توسعه بخش تعاون در کشور مشوق‌های بسیار خوبی مانند معافیت‌های بیمه‌ای و مالیاتی برای این بخش در نظر گرفته است و حتی تأکید زیادی بر روی واگذاری‌های بخش دولتی به تعاونی‌ها دارد.

وی در خصوص پرداخت تسهیلات به تعاونی‌ها گفت: پرداخت تسهیلات به شرکت‌های تعاونی مجزا از سایر شرکت‌ها نیست بلکه اگر شرکتی متقاضی دریافت تسهیلات باشد و شرایط لازم برای دریافت تسهیلات را داشته باشند تفاوتی نمی‌کند که شرکت تعاونی باشد و یا نوع دیگری از شرکت‌ها باشد.

مدیر تعاون استان یزد با اشاره به فعالیت تعاونی‌های بانوان در استان یزد تصریح کرد: شاهد فعالیت خوب تعاونی‌های بانوان در استان هستیم و اتحادیه شرکت تعاونی‌های بانوان در شهرستان یزد تشکیل‌شده و در حال فعالیت است.

ظرفیت بخش تعاون در ایران مغفول مانده است

لطفی تأکید کرد: به تعاون نه صرفاً به‌عنوان یک شیوه تشکیل شرکت بلکه به‌عنوان یکی از ارکان اقتصادی کشور باید نگاه شود و با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارد امیدواریم بیش از این به آن بهاء داده شود تا اشتغال‌زایی و رفاه بیشتری با استفاده از این بخش ایجاد شود و حتی برون‌رفت از برخی مشکلات فعلی کشور با تعاون تحول می‌یابد.

وی بابیان این ظرفیت‌های بخش تعاون در کشور مغفول مانده است این در حالی است که اغلب کشورهای توسعه‌یافته تجربه موفقی در این زمینه داشته ولی همچنان در ایران به سایر بخش‌های اقتصادی توجه می‌شود و کمتر به بخش تعاون به‌عنوان یک جایگاه خوب نگاه شده است.

انتهای پیام/ق

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.