ID : 10538420
با پخش اولین فیلم صورت می گیرد

آغاز اکران‌های مردمی آثار جشنواره فیلم عمار در تفت از امشب


اولین فیلم پنجمین جشنواره مردمی عمار امشب در شهر تفت اکران می شود.

به گزارش یزد رسا به نقل از  صبح تفت، اولین فیلم پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار امشب در مصلی قدس شهر تفت اکران می شود.

اکران این فیلم ساعت 18 در سالن اجتماعات مصلی قدس انجام خواهد شد.

با اکران اولین فیلم از جشنواره عمار در مصلی قدس تفت، اکران‌های مردمی آثار جشنواره فیلم عمار در این شهرستان رسما آغاز می شود.

 


 

جشنواره عمار تبعیض‌های سینما را کنار زده/ «عمار» رقیب جدی همه جشنواره‌ها خواهد شد

علی براتی که با انیمیشن مورچه و سلیمان در جشنواره عمار حضور دارد،‌ درخصوص کار خود گفت: مورچه و سلیمان قسمتی از مجموعه انیمیشنی است که به سفارش سازمان صدا و سیما در حال ساخت است ، و در واقع مورچه و سلیمان یک قسمت از 16 قسمت مجموعه است.

وی تصریح کرد: در این داستان مورچه و اتفاقاتی که برای رساندن روزی خدا به سایر بندگان و مخلوقاتش می‌افتد، نمایش داده می‌شود.

این نویسنده و کارگردان با اشاره به اینکه هر قسمت این مجموعه متفاوت از قسمت دیگر است اظهار داشت: مدت زمان این انیمیشن متناسب با موضوع متفاوت خواهد بود، اما مدت زمان مورچه و سلیمان هفت دقیقه است.

وی در خصوص منابع به کار گرفته شده در این مجموعه اظهار داشت:  این مجموعه برداشتی از قصص الانبیا و با استفاده از آیات قرآن کریم همچنین تحت نظر کارشناسی خانم خیراندیش در حال ساخت است.

براتی در خصوص گروه سازنده این مجموعه انیمیشنی گفت: گروه رسانه ای فاطر از استان فارس، متشکل از 15 در حال ساخت این مجموعه هستند. عده ای از دوستان در حوزه محتوا، تولیدات فنی و سایر قسمت ها با هم همکاری می‌کنند.

این نویسنده و کارگردان با بیان اینکه امسال برای نخستین بار در جشنواره عمار شرکت کرده‌ام، بیان داشت: در جشنواره‌های مختلفی را در کشور شرکت کرده‌ام،‌ ولی امسال اولین حضور را در جشنواره عمار دارم.

وی در خصوص برداشت ذهنی خود از جشنواره عمار تصریح کرد: نگاه من در مورد عمار، به سال 42 و سخنرانی تاریخی امام درباره تبعیض نژادی و کاپیتولاسیون برمی‌گردد که سخنرانی آن روز منجر به ایجاد زمینه‌های یک انقلاب و از بین رفتن یک تبعیض در حال شکل گیری در جامعه شد.

وی تاکید کرد: جشنواره عمار باعث شده تبعیض در جامعه و سینما از بین برود و پای بچه هایی را که فکر می کردند نباید در رسانه ها حضور پیدا کنند، باز کرده است. جشنواره عمار به خاطر مردمی بودن خود اقشار مختلف مردم را با سلایق مختلف جذب کرده است.

وی افزود: در این جشنواره همه نوع آثار با درجه کیفیت های مختلف دیده می شود.

براتی در ادامه بیان داشت: جشنواره عمار در یک گذر قرار دارد، همان طور که انقلاب اسلامی در سال 42 با سخنرانی امام خمینی جرقه خورد. عمار هم مسیر خود را ادامه می دهد تا اینکه به انقلاب خود برسد. کسانی بودند که در انقلاب سکوت کردند که بعضا شاید ناشی از جهل و یا ترس آنها بود. داستان عمار هم همین طور است آنهایی که عمار را نمی بینند از یک انقلاب دور می مانند.

این کارگردان جوان کشور تاکید کرد: مطمئن باشید در چند سال آینده عمار یک رقیب جدی برای سایر جشنواره ها از جمله جشنواره فجر خواهد بود و چه بسا از آنها پیشی می‌گیرد.

 

 

محوریت جشنواره عمار بر محتوا تاکید دارد

تورج کلانتری که با مستندهای " شکوفه‌های زمستان" و " آنچه به این خانه رواست" در جشنواره عمار حضور داشته است در گفتگو با «نسیم» در خصوص موضوع مستند خود توضیح داد: این مستند درباره هنر انقلاب و شکل گیری اولین حلقه های هنری درمورد مضامین انقلابی در دهه50 است که در مدت زمان 42 دقیقه تولید شده است. 

وی افزود: تهیه کننده این مستند دفتر نجوای هنر است که به سفارش شبکه افق تولید شده است و ایده ابتدایی هم از طرحی شکل گرفته که خودم آن را ارائه کرده ام.

این مستندساز خاطرنشان کرد: تصمیم داریم برای اکران این مستند در دانشگاه ها اقدام کنیم ولی هنوز چیزی قطعی نشده است. البته قرار است از شبکه افق پخش شود.

کلانتری گفت: مستندی دیگر با مدت زمان 20 دقیقه و با عنوان " آنچه به این خانه رواست" در این دوره از جشنواره دارم که درباره کانون مسجد امام حسن مجتبی (ع) در محله مشیریه تهران است و به فعالیت های این کانون می پردازد.

وی در پایان به خصوصیت های جشنواره عمار اشاره کرد و گفت: جشنواره عمار جشنواره ای است که به محتوا اهمیت بسیاری می دهد در صورتیکه در جشنواره های دیگر به فرم و نوع ساختار اهمیت بیشتری داده می شود.

 

جشنواره عمار تریبون آزاد سینماگران انقلابی است

محمدمهدی فکریان که با دو اثر «الف، لام، میم» و «به استقبال پدر» در پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار شرکت کرده است در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی فارس درباره آثار خود گفت: در جشنواره عمار امسال 2 مستند نیمه بلند با نام‌های «الف لام میم» و «به استقبال پدر» را شرکت دادم که خوشبختانه با استقبال خوبی از سوی مخاطبین و داوران جشنواره مواجه شد و مستند «الف، لام، میم» توانست به بخش مسابقه هم راه پیدا کند.

وی در توضیح این مستند افزود: «الف، لام، میم» شرح حال فردی به نام روح الله است که تا پنجم ابتدایی سواد دارد و به شغل گچ‌کاری مشغول است ولی با علاقه زیادی که به قرآن دارد در سن 35 سالگی تصمیم به حفظ قرآن کریم می‌گیرد و با تلاش و پشتکار مثال‌زدنی موفق می‌شود طی ۵ سال کل قرآن را حفظ کند و اکنون یکی از بهترین حافظان منطقه خود است.

این کارگردان جوان در توضیح اثر دیگر خود ادامه داد: مستند دیگری که در این دوره شرکت دادم «به استقبال پدر» است که به ماجرای مشخص شدن هویت یکی از شهدای گمنام مدفون در دانشگاه امیرکبیر می‌پردازد و با مرور اتفاقاتی که در روز تدفین این شهید در دانشگاه امیرکبیر اتفاق افتاد فضای امروز و دیروز دانشگاه امیرکبیر را بررسی می‌کند.

فکریان در پاسخ به سوالی درباره سابقه هنری خود افزود: فیلم‌سازی را از دوره دبیرستان شروع کردم ولی از سال 86 به صورت تخصصی وارد این عرصه شدم. در دانشگاه هم به تناسب رشته تحصیلی‌ام، این مسیر را با جدیت بیشتری دنبال کردم.

وی در پایان، جشنواره عمار را تریبون آزاد سینماگران انقلابی دانست و ابراز امیدواری کرد: مخاطبان عمار روز به روز افزایش پیدا می‌کند.

بنابراین گزارش، «الف، لام، میم» و «به استقبال پدر» تهیه شده در مرکز سفیرفیلم هستند که برای نخستین بار در پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار به نمایش در آمدند.

 

 

«عمار» تنها محفل پیش‌برنده فرهنگ انقلابی در شهرستان‌های بدون امکانات است

 

علی اکبر خالقی پخش کننده فیلم در مشهد درباره وضعیت اکران جشنواره عمار در این شهر گفت: فعالیت من بیشتر در حیطه دانش آموزی و در روستای آزادوار بوده و بیشتر اکران‌های ما برای دانش آموزان است. استقبال از سال گذشته بیشتر شده و بچه‌ها علاوه براینکه در مسجد و حسینیه می‌دیدند، درخواست می‌کردند که فیلم‌ها را به خانه ببرند و همراه خانواده ببینند.

خالقی ادامه داد: بچه‌ها بیشتر از فیلم‌های هیجانی و دفاع مقدسی مثل بزرگمرد کوچک بیشتر استقبال می‌کردند. در شب‌های رمضان مردم خیلی تحت تأثیر فیلم‌ها بودند و می‌گفتند کاش زود‌تر به ما می‌رسید. بچه‌ها نیز از داستان‌هایی مثل بزرگمرد کوچک که قصه گو‌تر و ماجرایی بود، بیشتر استقبال کردند.

این پخش کننده فیلم گفت: تجهیزات اکران ما محدود است و احتیاج به وسایل بهتری برای جلب مردم داریم. مردم نسبت به فیلم‌های عمار جهادی و فیلم‌هایی مثل «به رنگ زندگی» استقبال خوبی داشتند. حدود 6 فیلم مربوط به حوزه مدرسه و دانش آموزی بود که تمام آن‌ها را اکران کردیم.

کوهی اکران کننده فیلم های جشنواره عمار در استان گلستان گفت: در جشنواره سوم عمار حدود 5 الی 6 شهر اکران داشتیم و سال گذشته از بین 20 شهر 18 شهر فیلم های جشنواره را اکران می کردند. امسال نسبت به سال گذشته تمام شهرها اکران داریم. اکران های ما در شهرهای آزاددشت،رامیان،علی آباد و دیگر شهرها بوده است اما منتظریم که امتحانات دانشگاه ها برگزار شود.

کوهی ادامه داد: ما یک واقعه تاریخی درباره 12 دی در شهرستان گالیکش داریم و بچه ها پیش ما آمدند تا فیلمی درباره خانواده شهدای این واقعه تاریخی بسازند. اکران فیلم های جشنواره عمار به مناسبت های مختلف مثل 13 آبان،حمله ناو مسافربری آمریکا و غیره در سراسر سال ادامه دارد. اما تجهیزات مردمی بوده و گاهی یک سالن ورزشی برای اکران فیلم جشنواره عمار استفاده شده است.«عمار» تنها محفل پیش‌برنده فرهنگ انقلابی در شهرستان‌هاست و باید تقویت شود.

این پخش کننده فیلم جشنواره عمار گفت: فیلم «اشک های روشن» درباره توسل به ائمه اطهارست که زمان اکران باعث شد بحث توسل و شفاعت بین مردم تقویت شود.از مستندهای«به رنگ زندگی» و«لکه» استقبال خوبی صورت گرفته است. ما علاوه براکران فیلم ها در بخش های دیگر، آنها را در شهر خودمان نیز نمایش می دهیم تا بچه ها متوجه شوند که فیلم های ارسالی در خود استان ها مورد توجه قرار می گیرد.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.