ID : 37167638
كارشناس مسئول پیشگیری از معلولیت‌های بهزیستی یزد:

آغاز فعالیت 425 پایگاه غربالگری تنبلی چشم در یزد/ 320 كودك مبتلا به تنبلی چشم در یزد شناسایی شدند


كارشناس مسئول پیشگیری از معلولیت‌های بهزیستی یزد گفت: اجرای طرح غربالگری تنبلی چشم برای پیشگیری از نابینایی و کم‌بینایی از اول آبان ماه آغاز و به مدت 60 روز ادامه خواهد داشت.

فاطمه ابوطالب در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، از اجرای طرح غربالگری تنبلی چشم هم‌زمان با سراسر کشور در یزد خبر داد و گفت: اجرای طرح غربالگری تنبلی چشم برای پیشگیری از نابینایی و کم‌بینایی از اول آبان ماه آغاز و به مدت 60 روز ادامه خواهد داشت.

وی افزود: 425 پایگاه در استان شامل 25 پایگاه دائم و 400 پایگاه غیر دائم اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم کودکان 3 تا 6 سال  را بر عهده‌دارند.

 كارشناس مسئول پیشگیری از معلولیت‌های بهزیستی یزد اظهار داشت: برای اجرای این طرح 500 مربی برای ارائه خدمات و سنجش بینایی در پایگاه‌ها، مهدهای کود و خانه‌های بهداشت آموزش‌دیده‌اند.

تنبلی چشم، شایع‌ترین علت نابینایی

ابوطالب بابیان این‌که این طرح از سال 74 در استان یزد اجراشده است اظهار داشت: تنبلی چشم یک بیماری بدون نشانه است که توسط خانواده معمولاً شناسایی نمی‌شود اما دومین علت کم‌بینایی شدید و یا نابینایی افراد بزرگ‌سال است.

وی بابیان این‌که در این طرح برحسب مورد سه مرحله معاینه انجام می‌شود تصریح کرد: با انجام معاینه چنانچه کودک سالم باشد؛ به او کارت سلامت بینایی داده می‌شود و اگر کودکی در غربال‌گری مشکوک تشخیص داده شود جهت انجام معاینه به اپتومتریست های طرف قرارداد سازمان ارجاع داده می‌شود و پس‌ازآن اگر نیز به جراحی داشته باشد به چشم‌پزشک ارجاع داده می‌شود.

والدین سن طلایی درمان تنبلی چشم را از دست ندهند

ابوطالب بابیان این‌که سن طلایی تشخیص و درمان تنبلی چشم زیر شش سال است ادامه داد: گر این بیماری سریع تشخیص داده شود و درمان آن آغاز شود بچه در سنین بالاتر مشکلی نخواهد داشت؛ درمان این بیماری ساده و با بستن چشم سالم انجام می‌شود؛ اما اگر سن بچه بالای شش سال باشد و بیماری تشخیص داده نشود درمان خیلی سخت می‌شود و معمولاً در سنین بالای 10 سال درمان نخواهد داشت.

شناسایی 320 کودک یزدی مبتلا به تنبلی چشم در سال گذشته

وی بابیان این‌که هرسال حدود 85 درصد کودکان 3 تا 6 سال استان مورد معاینه قرار می‌گیرند اظهار داشت: سال گذشته 54 هزار کودک  در اجرای این طرح مورد معاینه قرار گرفتند که از این تعداد 320 نفر مبتلابه  آمبلیوپی یا همان تنبلی چشم بودند که اگر تشخیص داده نمی‌شدند مسلماً در دوران نوجوانی  کم‌بینای شدید و یا نابینا بودند.

این كارشناس بهزیستی افزود: هرچند هدف اصلی این طرح شناسایی آمبلیوپی است؛ اما سایر اختلالات بینایی نیز شناسایی و تا درمان کامل پیگیری می‌شوند به‌طوری‌که هرساله با اجرای این طرح در حدود 2500 انواع اختلالات بینایی ازجمله تنبلی چشم شناسایی می‌شود.

ابوطالب بابیان این‌که معاینه از طرق دستگاه و جدول «ای چارت» دقت و روایی یکسانی دارد و خانواده‌های نباید نگرانی در این خصوص داشته باشند اظهار داشت: خانواده‌ها در مرحله دوم معاینه تقریباً یک‌سوم هزینه را پرداخت و مابقی آن را سازمان بهزیستی پرداخت می‌کنند؛ همچنین هزینه چشم‌پزشک رایگان و اگر به عینک و یا جراحی نیاز باشد بخشی از هزینه‌ها توسط بهزیستی پرداخت خواهد شد.

وی با تأکید بر این‌که خانواده‌ها هرسال باید برای معاینه کودک خود مراجعه کنند؛ گفت: ممکن است کودکی یک سال مورد معاینه قرار گیرد اما سال بعد به تنبلی چشم دچار شده باشد ازاین‌رو حتماً باید کودک در سنین 3 تا 6 سال هرسال مورد معاینه قرار گیرد.

انتهای پیام/ق




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.