آفت دلال بازی بر تار و پود فرش دستبافت یزد
به گزارش یزدرسا؛ یزدیها از دیرباز در حوزه بافندگی فعالیت داشته به طوری که قالیبافی در یزد به زمان مشیرالدوله حاکم یزد بازمیگردد وی با دعوت از ۲ استادکار فرشباف به نامهای استاد قاسم و استاد محمد به یزد و راهاندازی یک کارگاه قالیبافی استارت اولیه آموزش این هنر صنعت در یزد را زد.
خوشبختانه امروز بافت قالی دستباف در یزد بهعنوان یک هنر اصیل ایرانی در چارچوب توسعه اقتصاد مقاومتی موردتوجه قرارگرفته است؛ بهگونهای که تولید این فرش در استان یزد رو به افزایش است؛ اما هنوز به دوران گذشته که در هر خانه یک دار قالی برپا بود بازنگشته است.
در زمانهای گذشته زنان علاوه بر انجام کارهای روزمره خود، به بافت قالی مشغول بودند؛ بهگونهای که هرچند ماه یکبار یک قالی دستباف نفیس و باارزش را به بازار تحویل میدادند؛ امید آنکه این صنعت زیبا دوباره جایگاه واقعی خود را پیداکرده و شاهد رونق آن باشیم.
قدمت قالی دستباف یزدی بهصورت درشت باف و صرفاً بهعنوان یک زیرانداز خوب به سالهای بسیار دور بازمیگردد.
بتول احمدی کیا متولد سال 1357، متأهل و دارای یک فرزند است. وی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در مورد چگونگی روی آوردن به هنر صنعت فرش دستباف اذعان کرد: از کودکی با بافت فرش آشنا بودم و در سال 93 با اخذ وام 25 میلیون تومانی از کمیته امداد امام خمینی (ره) کارگاه قالیبافی را راهاندازی کردم.
احمدی کیا با بیان اینکه کارگاه را با 2 نفر نیرو راهاندازی کردم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با تبلیغاتی که انجام شد، کارگاه با 7 دستگاه بافت فرش و 12 نیرو فعال است.
احمدی کیا با ابراز رضایت از اینکه توانسته به اقتصاد 12 خانواده کمک کند، تصریح کرد: فضای صمیمیت و همدلی که بر کارگاه حاکم است باعث شده تا هرروز بیشتر از قبل انگیزه برای فعالیت در این زمینه را داشته باشم.
وی در مورد سبکهای بافندگی مورداستفاده گفت: در کارگاه ما نقشهای متنوع و باسلیقه باز کار میکنیم اما بیشتر فرش یزد بافته میشود.
این بانوی کارآفرین میزان ساعت کاری خود را 6 تا 10 ساعت متغیر عنوان کرد و افزود: هنر صنعت فرش دستباف استقامت و بردباری را به انسان میآموزد و انسان را در برابر مشکلات بسان تاروپود قالی محکم و استوار میسازد.
احمدی کیا بافت فرش را به بانوان که اوقات فراغت زیادی دارند توصیه کرد و گفت: بانوان خانهدار میتوانند با برنامهریزی در کنار انجام مسئولیتهای اصلی با بافت فرش علاوه بر لذت بردن از این هنر صنعت زیبا به اقتصاد خانواده کمک کنند.
وی با بیان اینکه هزینهای که بابت تهيه مواد بافندگي پرداخت میشود، متغیر است، خاطرنشان کرد: هزینهها بستگی به ابعاد فرش موردنظر دارد؛ مثلاً برای بافت فرش 9 متری حدود 1 میلیون و 200 هزار تومان هزینه مواد اولیه میشود.
این بانوی یزدی علاقه را شرط اصلی ورود به این هنر صنعت برشمرد و اظهار کرد: تنها ارگانی که حامی ما بوده است کمیته امداد اما خمینی بود که با پرداخت وام از سوی آن نهاد توانستیم این کارگاه را راهاندازی کنیم؛ اما متأسفانه بازار فروش فرش وضعیت خوبی ندارد و میطلبد که مسئولان در این زمینه ما را یاری کنند.
احمدی کیا با بیان اینکه دلالان سود اصلی را میبرند، ادامه داد: در وضعیت نابسامان بازار فرش عدهای سودجو با خرید فرش با قیمت پایین و یا عرضه مواد اولیه با قیمت بالا سود اصلی را از آن خود میکنند و انگیزه را در بافندگان میکشند.
وی در مورد برنامههای آتی خود درزمینهٔ شغلی اذعان کرد: تصمیم دارم به مناطق محروم رفته و به افرادی که به دنبال اشتغال هستند، مخصوصاً بانوان بیسرپرست کمک کنم تا بتوانند منبع درآمدی برای خود داشته باشند.
بانوی کارآفرین یزدی در پایان حمایت مسئولان از هنر صنعت فرش دستباف این میراث گرانبها را خواستار شد و افزود: با بازاریابی و صادرات فرش دستباف و همچنین کوتاه کردن دست دلالان در چرخه تولید و فروش فرش دستباف میتواند به آن رونق بخشید.
انتهای پیام/ش
Related Assets:
-
فرش دستباف بانوان میبدی به عتبات عالیات اهدا شد +تصاویر
-
چرخش چرخ اقتصاد خانواده به دست بانوان بهابادی
-
تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی در خاتم از اولویت های بسیج
-
تسهیلات اقتصاد مقاومتی بسیج جان تازهای به کار دامدار میبدی داد
-
نحوه جذب نیروهای مرتبط با آموزش و پرورش یزد به صورت حقالتدریسی
-
راه اندازی سه واحد تولید فرش دستباف حاصل کار و همدلی زوج یزدی
-
شکست برجام؛ عاقبت اعتماد به آمریکا
-
مدیران استان یزد اعتقادی به تعاونیها ندارند/عدم اشراف مسئولین اجرایی به قانون مشکل اساسی تعاونیها
-
سخنرانی حسن عباسی در یزد به روایت تصویر