ID : 23897926
مداح پیشکسوت یزد عنوان کرد

آفتی که به جان مداحی یزد افتاد


مداح پیشکسوت استان از شیوع آفتی خطرناک در هنر مداحی استان و کشور خبرداد و تصریح کرد: متأسفانه برخی مداحان در کشور در قبال مداحی خود از هیأت ها مبالغ بالایی را دریافت می کنند.

عضو شورای بسیج قشر مداحان و مدیران هیأت های مذهبی استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا گفت: از سن 12 سالگی بنا بر استعداد، علاقه وافر و به تشویق و سفارش بزرگان هیأت و برخی اقوام مداحی و نوحه خوانی را در هیأت کودکان چهار منار یزد آغاز کرده و به سبب عشق و علاقه به خدمت برای حضرت ابا عبدلله الحسین علیه السلام؛ این حرفه مقدس را ادامه دادم.

حسین مزیدی اظهار داشت: در ابتدا آموزشی ندیدم ولی بعد ها با توجه به اهمیت آموزش و کسب مهارت و دانش لازم مداحی، در کلاس های مقتل خوانی، ردیف خوانی و خواندن در دستگاه شرکت کرده و از اساتید این حرفه کسب فیض کردم.

اهمیت آموزش در هنر مداحی و انحرافاتی که در کمین اند

وی افزود: بحمد و یاری خداوند و اهل بیت علیه السلام این رشته را ادامه داده و بعدها خود کلاس های آموزش مداحی را با 60 هنر جو آغاز و کرده و به عضویت کانون مداحان در امدم.

این مداح پیش کسوت استان تصریح کرد: آموزش حرف اول را در مداحی می زند؛ یک مداح باید با کسب دانش لازم، حقایق را از اکاذیب باب شده در این عرصه جدا کند و با بیان حقایق مستند این حرفه را از انحرافات دور نگه دارد؛ به همین دلیل است که قصد دارم تا تمام توان خود را در راه آموز جوانان و علاقه مندان به کار برم تا بتوانم گامی هرچند کوچک را در این راستا بردارم.

حسین مزیدی با اشاره به فعالیت های هیأت های عذاداری در دارالعباده یزد گفت: یزد حسینیه ایران بوده  و سبک یزدی ها در عذاداری همواره زبانزد است ولی در حال حاضر عاملی که این سبک های ساده و خالصانه را تهدید می کند در حال تشدید است و به زودی به خطری جدی تبدیل می شود.

سبک های غیر متعارف و تهدیدی که رو به رشد است

مزیدی ادامه داد: در ایامی که از ماه محرم حضرت سید الشهدا سپری شد در هیأت های مختلفی شرکت کردم که در برخی از آن ها سبک هایی غیر معمول و به دور از سبک اصیل یزدی رواج داشت؛ سبک هایی که رنگ و بویی از محرم ندارند و جوانان ما را نیز فریب داده و برخی را به انحراف کشانده است.

وی افزود: سبک های جدید امروز به آفتی خطرناک برای مراسم های عذاداری تبدیل شده است و اصالت این رسم مقدس را تهدید می کنند.

عضو شورای بسیج قشر مداحان و مدیران هیأت های مذهبی استان یزد گفت: متأسفانه برخی سبک های غیر متعارف از سایر استان ها وارد یزد شده است و اکنون که این استان ها نیز این سبک ها را کنار گذاشته اند، برخی مداحان یزدی ادامه دهنده این راه اشتباه شده اند.

وی تأکید کرد: بسیاز لامزم است که هیأت ها به مداحان، سبک های اجرایی و محتوای اشعار توجهی خاص کنند تا سبک ناب و دل مخلص یزدی ها را از گزند در امان بدارند.

یزد؛ حسینیه ایران

حسین مزیدی در ادامه یزد را لایق عنوان « حسینیه ایران» دانست تصرح کرد: در سال 1345 بود که آقای فلسفی در یزد سخنرانی می کرد و با مشاهده عظمت عذاداری سید الشهدا در یزد و سبک ناب و خاص یزدی ها، دارالعباده را حسینیه ایران دانست و امروز نیز رهبر انقلاب این عناون را برازنده یزد دانست.

مسئولان بیش از این غفلت نکنند

وی افزود: متأسفانه برخی استان ها در تلاش اند تا با سوء استفاده از عدم ثبت جهانی این عنوان برای استان یزد، حسینیه ایران را برای استان خود ثبت کنند؛ از مسئولان می خواهم که غفلت را کنار بگذارند و این عنوان ارزشمند، که براستی برازنده دارالعباده است را برای یزد به ثبت جهانی برسانند.

آفتی که به جان مداحی استان افتاد

این مداح پیشکسوت استان در ادامه از شیوع آفتی خطرناک در هنر مداحی استان و کشور خبرداد و تصریح کرد: متأسفانه برخی مداحان در کشور در قبال مداحی خود از هیأت ها مبالغی بالا را دریافت می کنند: این امر به یزد هم کشیده شده است و  برخی مداحان یزد هم این شیوه را در پیش گرفته و در قبال مداحی خود از هیأت ها مبالغی گزاف را مطالبه می کنند.

سخنی با مداحان

وی ادامه داد: کسانی که در قبال مداحی خود مبالغ هنگفت را از هیات ها در یافت می کنند باید بدانند که این شیوه، در قاموس شیعه و منش اهل بیت علیع السلام نبوده نخواهد بود؛ عاملان به این روش نا صحیح بدانند که اگر به این روش عمل کنند مزد خود در این عمل را گرفته اند و عمل آنان مورد قبول درگاه خداوند و اهل بیت علیه السلام قرار نخواهد گفت؛ در اخرت نیز نباید خود را مداح اهل بیت بدانند چرا که برای دریافت پول دست به اسن اقدام زده اند.

مزیدی تصریح کرد: البته باید توجه داشت که مبالغ اهدایی از سوی هیأت ها دستمزد محسوب نشده و دریافت آن ها توسط مداحان اشکالی ندارد.

حس ناب یک مداح

عضو شورای بسیج قشر مداحان و مدیران هیأت های مذهبی استان یزد در آخر مداحی برای اهل بیت علیه السلام را دارای احساسی خاص و ناب دانست و تصریح کرد: باید مداح بود تا بتوان حال یک مداح را درک کرد؛ یک مداح باید از صمیم قلب مصائب را بیان کند و به آن ها اعتقاد قلبی داشته باشد تا بتواند این احساس را به قلب عذاداران نیز انتقال دهد.

انتهای پیام/ د*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.