ID : 11207696
گزارش/تشکیل 45هزار پرونده در کلانتری‌های استان یزد

افزایش 40درصدی تشکیل پرونده درکلانتری‌های استان یزد/نارضایتی ساکنان بافت قدیم از عملکرد پلیس


کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها اولین محل مراجعه مردم برای رسیدگی به شکایات و جرائم هستند و از این رو انتظار می‌رود که مسئولان این مراکز، در اسرع وقت به درخواست‌های مردم رسیدگی کنند.

به گزارش یزد رسا، کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها اولین محل مراجعه مردم برای رسیدگی به شکایات و جرائم هستند و از این رو انتظار می‌رود که مسئولان این مراکز، در اسرع وقت به درخواست‌های مردم رسیدگی کنند.

همشهری نوشت:با این حال، برخی از شهروندان از خدماتی که در کلانتری‌ها و پاسگاه‌های شهر یزد ارائه می‌شود، رضایت چندانی ندارند و خواستار حضور پررنگ‎‎تر نیروی انتظامی در جامعه برای افزایش امنیت هستند.

 

 

نارضایتی ساکنان بافت قدیم از عملکرد پلیس
«محمدرضا خالقی» یکی از ساکنان بافت تاریخی یزد عقیده دارد که ماموران کلانتری‌ها برای حفظ امنیت محله‌های قدیمی، باید گشت‌های سرزده از بافت داشته باشند که البته این اتفاق نمی‌افتد.


وی ادامه می‌دهد: بسیاری از ساکنان محله‌های قدیمی‌ سالخورده هستند و توان دفاع از اموال خود در مقابل سارقان را ندارند، حال آن که مخروبه‌های بافت قدیم مامن معتادان و اراذل و اوباش شده و این مشکل، نارضایتی ساکنان بافت قدیم از عملکرد پلیس را به دنبال داشته است.

 

به گفته وی، هر روز شاهد افزایش سرقت بویژه در بافت تاریخی هستیم که نشان می‌دهد سارقان، بافت تاریخی را محل مناسبی برای سرقت می‌دانند، چرا که نظارت پلیس در این بافت کمتر است و البته بیشتر سرقت‌ها از سوی افراد معتاد انجام می‌شود.

 

 

لزوم افزایش کلانتری‌های شهر
«محمدرضا ایمانی» یکی دیگر از شهروندان یزدی عقیده دارد که نیروی انتظامی ‌در برخی از نقاط تازه تاسیس شهر، از جمله میدان نعل اسبی اقدام به دایر کردن ایستگاه پلیس کرده است و گشت‌های نیروی انتظامی ‌به شدت در بافت جدید در تردد هستند، اما در ازای آن از توجه به بافت قدیم و هسته مرکزی شهر دریغ شده است.
وی ادامه می‌دهد: تعداد کلانتری‌های موجود در شهر به نسبت پراکندگی و جمعیت، بسیار کم است و به همین دلیل روند رسیدگی به جرائم و تشکیل پرونده‌ها نیز طول می‌کشد.

 

 

تشکیل 45 هزار پرونده در کلانتری‌ها
رئیس پلیس پیشگیری از وقوع جرم استان می‌گوید: کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها حکم اورژانس نیروی انتظامی‌ را دارند و محل مراجعه مردم برای ارائه شکایت‌ هستند.
سرهنگ «حسن سلطانی» ادامه می‌دهد: در 10‌ماه امسال 90‌هزار ماموریت از‌سوی پلیس110 استان به دلیل تماس تلفنی یا مراجعه حضوری از سوی پلیس110 استان انجام شده که 45‌هزار مورد آن منجر به تشکیل پرونده شده است. وی با اشاره به افزایش 40‌درصدی پرونده‌های کلانتری‌های استان در سال جاری، علت این افزایش را ثبت هر اقدام مثبتی از سوی کلانتری‌ها حتی در مواردی که منجر به تشکیل پرونده نمی‌شود، اعلام کرد و افزود: در ماه‌های اخیر نیز این روند در استان دنبال شده است.

 

 

ایجاد کلانتری شماره 17 در منطقه قاسم آباد
سلطانی درباره دایر کردن کلانتری‌های جدید در شهر یزد هم گفت: در آینده نزدیک کلانتری شماره 17 در منطقه قاسم آباد یزد برای کمک به کلانتری شماره 14 به دلیل گستردگی حوزه سازمانی این کلانتری، به بهره‌برداری می‌رسد. وی بیشترین علت مراجعه مردم را به کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها به ترتیب مربوط به جرایم سرقت، نزاع و درگیری‌های فردی، اختلافات خانوادگی و جرائم مالی و اقتصادی اعلام کرد.
سلطانی گفت: در حوزه سرقت‌ها بیشترین فراوانی مربوط به سرقت از موتورسیکلت یا درخصوص موارد مرتبط با اماکن خصوصی مانند ساختمان‌های نیمه کاره، منازل و داخل اتومبیل است.

 

 

کاهش 5 درصدی سرقت و افزایش کشفیات
به گفته رئیس پلیس پیشگیری استان با فعالیت‌هایی که در رابطه با پیشگیری از وقوع سرقت در کلانتری‌ها و پاسگاه‌های استان در سال جاری انجام شده، در 10‌ماه امسال شاهد کاهش 5‌درصدی وقوع و به همان اندازه افزایش کشف سرقت بودیم.
این مسئول گفت: 85 درصد از مراجعات مردم به کلانتری‌های حوزه مرکز شهرستانی است و در شهر یزد نیز در بین 6 کلانتری موجود، بیشترین مراجعه‌ها به کلانتری‌های 11، 12 و 14 انجام می‌شود. این مسئول بیشترین مراجعات مردمی‌ به کلانتری‌ها را به ترتیب مربوط به شهرستان‌های یزد، میبد و اردکان اعلام کرد و افزود: زمانی استان به امنیت پایدار خواهد رسید که مردم در اقدامات پیشگیرانه از وقوع جرائم بویژه سرقت با پلیس همراهی کنند.
وی با اشاره مجدد به فراوانی سرقت‌ها در استان، اعلام کرد: سرقت از بانک‌ها و طلافروشی‌ها با توجه به تجهیزات ایمنی و ضد سرقت در استان بسیار کم و نشان‌دهنده اهمیت اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با سرقت است.
رئیس پلیس پیشگیری استان مدت زمان رسیدگی به پرونده‌هایی را که در کلانتری‌ها تشکیل می‌شود نیز با توجه به دستور مقام قضایی متفاوت دانست و افزود: ماموران کلانتری‌ها ضابطان مقام قضایی هستند و زمانی که پرونده در کلانتری‌ها تکمیل شود، برای صدور رای به مقامات قضایی ارجاع می‌شود و بعد از صدور رای، پرونده در کلانتری بسته می‌شود.

 

 

تشکیل گشت‌های ویژه پیشگیری از سرقت
رئیس پلیس پیشگیری از وقوع جرم استان درباره اجرای گشت‌های ویژه در بافت تاریخی یزد گفت: با توجه به انتخاب امسال به عنوان سال پیشگیری از وقوع سرقت، بیشترین هم و غم کلانتری‌ها برای کاهش سرقت به کار گرفته شده است. سرهنگ «حسن سلطانی» ادامه داد: از این رو گشت‌های ویژه پیشگیری از سرقت در کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها برای هدفمند کردن گشت‌های انتظامی شکل گرفته است. وی اضافه کرد: در گشت‌های پیشگیری از افسران با تجربه و توانمند استفاده شده و با تقسیم حوزه‌ها به قسمت‌های کوچک، جرائم منطقه احصا شده است و برای پیشگیری از آن برنامه‌ریزی می‌شود.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.