ID : 21150872
نظر کارشناسی در خصوص تغذیه رمضان؛

افطار و سحر؛ چه بخوریم چه نخوریم


برخی از روزه داران در ﻣﺎه مبارک رﻣﻀﺎن ﯾﺎ ﺑﻌﺪ از آن به دلیل تغییر الگوی غذایی دﭼﺎر اﺧﺘﻼﻻﺗﯽﻣﺎﻧﻨﺪ ﯾﺒﻮﺳـﺖ، ﺳـﻨﮓ کلیه یا ﻣﺠﺎری ادراری، ﺳﺮدرد، بی حوصلگی، عصبانیت و پرخاشگری می شوند در حالی که تامین ارتقای سلامت یکی از اهداف متعالی روزه داری است.

به گزارش یزد رسا به نقل از طنین خاتم؛ماه مبارک رمضان، هر سال فرصتی است که تجربه ای عمیق هم از لحاظ جسمانی و هم از نظر روحی برای روزه داران مهیا می شود. چند سالی است که در کشور ما، ایام ماه مبارک با گرمای هوا مصادف شده و روزه داری را کمی دشوار می نماید. رعایت نکات  تغذیه در این ایام، کمک می کند تا تجربه خوبی از روزهای پربرکت این ماه عزیز به یادگار بماند.

سایت طنین خاتم  برای این که این ماه را به سلامت سپری کنیم و بتوانیم نهایت استفاده از آن را ببریم راهکارهایی که توسط کارشناسان در این زمینه تهیه شده ارائه داده است که قسمتی از آن را آورده ایم.

روزه را چطور باز کنیم؟

از نیم ساعت پیش از افطار، کمی از چهار مغز بادام، گردو، فندق و پسته، به اندازه یک قاشق غذاخوری بکوبید (طوری که پودر نشود) و آن را در یک لیوان شیر داغ بخیسانید و مخلوط را با کمی شکر یا عسل شیرین کنید یا یکی، دو خرمای بدون هسته به آن اضافه کنید. در زمان افطار ابتدا خرما میل کنید و سپس مخلوط را هم بزنید و قاشق قاشق با کمی نان برشته شده، بخورید. یادتان باشد اگر خواستید خوراک دیگری بخورید، دست کم با یک ساعت فاصله بخورید.

توصیه های غذایی در زمان افطار

با توجه به کاهش فعالیت دستگاه گوارش در زمان روزه داری مصرف سریع مواد غذایی سنگین با حجم زیاد می تواند موجب بروز ناراحتی های گوارشی شود، لذا رعایت موارد زیر ضروری است:

  • بهترین نوع افطاری، نان،‌ پنیر، سبزی و مایعات است.
  • افطار را با مایعات گرم مانند چایی کم رنگ یا شیر گرم، حلیم کم روغن یا فرنی به همراه خرما یا کشمش، عسل و به طور کلی با یک قند طبیعی آغاز کنید.
  • برای جلوگیری از اختلال در هضم غذا، در هنگام افطار آب زیاد ننوشید و کمبود آب بدن را با نوشیدن مایعات کافی بعد از افطار تا زمان خواب جبران نمایید.
  • خوردن حداقل یک لیوان شیر یا ماست، ‌پنیر،‌ گوشت یا تخم مرغ در افطاری و غذاهای متداول خانواده ها (غذای شام در ماه های غیر رمضان) به عنوان افطاری سفارش می شود
  • خرما و کشمش را جایگزین زولبیا و بامیه کنید، به این ترتیب اشتها کنترل می شود.
  • بهتر است بین زمان افطار و شام، فاصله ای در حدود ۲ ساعت باشد، بدین صورت معده در ابتدا به هضم غذاهای ساده می پردازد و دیگر دچار مشکل نمی شود.
  • سعی نکنید حذف وعده ناهار را در زمان افطار جبران کنید، زیرا عوارض پرخوری در زمان روزه داری دو چندان بوده و موجب سنگینی، احساس کلافگی، خواب آلودگی و گاهی سوء هاضمه می شود.
  • از میوه جات و دیگر میان وعده های غذایی در فاصله افطار تا سحـر استفـاده نمایید. در وعـده های غذایی سحر و افطار، مصرف سبزیجات و لبنیات توصیه می شود.
  • آش رشته یا غذاهای مشابه آن که پرحجم و تا حدودی دیرهضم هستند، مناسب افطار نمی باشند و سبب ترش کردن و احساس ناخوشایند ناشی از اختلالات هضم می شوند.

زمان مناسب شام خوردن

باز کردن روزه و آغاز یکباره افطار با خوراک های سنگین معمول، به بدن آسیب می رساند.  برای باز کردن روزه، از یک استکان آب گرم و یک عدد خرما استفاده کنید و اگر خیلی احساس گرسنگی می کنید، دو تا سه لقمه غذا بخورید تا کمی گرسنگی تان رفع شود. شام را دست کم یک ساعت پس از افطار میل کنید.

توصیه های غذایی در زمان سحر

  • وعده غذایی سحر را حذف نکنید.
  • در وعده سحر حتما غذاهای گرم و تازه، کم چرب، کم نمک و کم روغن مصرف نمایید.
  • برای صرف غذا در هنگام سحـر به اندازه کافـی وقت بگـذارید و از تند خوردن و پرخوری پرهیز نمایید.
  • از غذاهایی که دارای قندهای مرکب هستند، مثل میوه جات و غذاهای حاوی فیبر مثل سبزیجـات بیشتر استفـاده نمایید.
  • از غلات و حبوبـات به میزان دلخـواه در ترکیبـات غذایـی سحری استفاده نمایید.
  • توصیه می شود تا یک ساعت بعد از صرف سحری نخوابید و برای بهبـود عملکـرد دستگاه گوارش، چند دقیقه پیاده روی نمایید.
  • برای کاهش تشنگی می توانید از لیمو ترش، ماست و سبزی خوردن استفاده نمایید.
  • در هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک مانند کوکوسیب زمینی، کوکوسبزی، کتلت، انواع کباب و همچنین از مصرف زولبیا، حلواهای شیرین و چرب، غذاهایی که با ادویه جات زیاد تهیه می شوند، سس مایونز، خامه، سوسیس، کالباس و دیگر غذاهای آماده بپرهیزید.

انتهای پیام /ف.ک




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.