ID : 23691295
یک آسمان و دو هوا؛

آقای روحانی! تخریب دولت قبل هم حرام بود؟!


رهبری در آخرین دیدار رئیس‌جمهور و دولت سابق تصریح کرده بودند که «بعضی حتی کارهای ملموس دولت را نیز انکار می کنند.»

یزدرسا؛  آقای روحانی رئیس‌جمهور اخیرا در سخنانی نغز گفته است: «خدا نیامرزد کسانی را که در قلوب مردم یاس تزریق می کنند. تخریب و تضعیف دولت شرعا حرام است.» در این باره گفتنی است:

1 . سخن رئیس‌جمهور، منطقی است. چه این‌که اگر اقدامی واقعا مصداق «تخریب» و «تضعیف» دولت باشد، شرعا حرام است.

2 . رئیس‌جمهور مصداقی برای تخریب و تضعیف ذکر نکرده است اما با توجه به قرائن و شواهد گوناگون می‌توان دریافت که آقای روحانی، به طور معمول چندان انتقادپذیر نیست و بر این اساس بسیاری از آن‌چه وی آن را تخریب و تضعیف می‌پندارد، در واقع انتقادهایی دقیق و بجاست که از سوی دلسوزان و خبرگان فن مطرح می‌شود و در بسیاری موارد، دولتمردان به جای پاسخ‌گویی دقیق به انتقادها، به فرافکنی و ... روی‌ می‌آورند.

3 . آقای روحانی که این‌روزها این‌گونه از تخریب و تضعیف دولت شکوه می‌کند، خوب است دست‌کم بخشی از سخنان و مواضع خود در دوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سال 92 را مرور کند. فراموش نکرده‌ایم که وی چگونه در روزهای تبلیغات و به ویژه در برنامه‌های تلویزیونی مخصوص نامزدها و نیز در مناظره‌ها چگونه دولت وقت را آماج سیاه‌نمایی‌ها قرار می‌داد.

4 . آقای روحانی بعد از رسیدن به ریاست‌جمهوری با شدت بیش‌تری به سیاه‌نمایی ضد دولت سابق همت گماشت. فراموش نکرده‌ایم وی در نخستین گزارش تلویزیونی به مردم پس از تصدی ریاست‌جمهوری، چگونه یکسره به تخریب دولت گذشته پرداخت و بدون کوچک‌ترین اشاره به خدمات دولت پیشین، سخنانی را بر زبان آورد که آگاهان باانصاف را به شگفتی واداشت و از سویی بهانه‌های خوبی به دست دشمنان داد تا فشارهای بیش‌‌تری بر ملت وارد کنند. ادعاهای عجیب روحانی مبنی تحویل‌گرفتن خزانه خالی از دولت سابق، هنوز از خاطره‌ها پاک‌ نشده است؛ ادعایی که موجب جری‌شدن بدخواهان نظام و ملت شد و جالب این‌که وزیر اقتصاد خود روحانی هم ادعای وی را نادرست خواند!

5 .  روحانی و دولتمردان و رسانه‌های همسو با آن‌ها در افزون بر سه سال اخیر نیز از هر فرصتی برای کوچک‌شمردن کارهای انجام شده در دولت سابق بهره برده و کوشیده‌اند تا ناکارآمدی خود و دولت خویش را با زیرسؤال بردن خدمات دولت پیشین و مقصر نشان دولتمردان گذشته بپوشانند. این سیاه‌نمایی‌ و فرافکنی‌ها گاه چنان زیادازحد و تحمل‌ناپذیر شده که در مواردی حتی هواداران پروپاقرص دولت کنونی هم به این رویکرد دولت اعتراض کرده‌ و آن را به زیان دولت کنونی دانسته‌اند.

6 . ولع دولتمردان در مقصرنشان دادن دولت سابق به حدی است که حتی در ماجرای افتضاح فیش‌های نجومی هم مقصر را دولت قبل اعلام کردند! و هرگز به این سؤال پاسخ دادند که اگر واقعا مقصر فیش‌های نجومی هم مصوبات دولت سابق است، چرا علیرغم گذشت سه سال از فعالیت دولت یازدهم، آن مصوبات توسط دولت فعلی لغو نشده است! فراموش نمی‌کنیم که دولت کنونی در همان هفته‌ها و ماه‌های اولیه بسیاری از مصوبات و برنامه‌های دولت قبلی را لغو کرد یا به حاشیه راند. اما این‌که چرا به زعم خود، درباره لغو مصوبات زمینه‌ساز حقوق‌های نجومی اقدامی نکرده، سوالی است که پاسخی به آن داده نشده است!

7 . به راستی آقای روحانی که این‌گونه از تخریب و تضعیف ادعایی دولت و نومیدکردن مردم برآشفته شده است، چرا خود و دولتش درباره دولت سابق آن‌گونه رفتار کرده و می‌کنند؟! مگر نه این‌که دولت قبل علیرغم قصور و تقصیرهای فراوان، خدماتی کم‌نظیر و گاه بی‌نظیر هم در کارنامه خود داشته است؟! و مگر نه این‌که رهبری معظم انقلاب در آخرین دیدار رئیس‌جمهور و هیئت دولت سابق با ایشان با تصریح به این واقعیت تلخ که «بعضی حتی کارهای ملموس دولت را نیز انکار می کنند» فرموده بودند: «در 8 سال اخیر همه احساس و درک کردند که رئیس جمهور محترم و همکاران ایشان، با تحمل سختی‌ها، نسبت به همه دولت‌ها و دوره‌های دیگر، کارهای بسیار پرحجم و پرشتابی انجام می‌دهند»؟

8 . آقای روحانی از نومید کردن مردم هم گلایه کرده‌اند. اما به این نکته اشاره‌ نکرده‌اند که اگر هم مردم نومید شده باشند، از وعده‌های محقق‌نشده شخص رئیس‌جمهور و دولت موسوم به تدبیر و امید است. از وعده گشایش صد روزه اقتصادی، از وعده برجام و دستاوردهای رؤیایی آن، از وعده رونق اقتصادی، از وعده نقدپذیری، از وعده بهادادن به جوانان، از وعده راست‌گویی و شفافیت با مردم و از ده‌ها و صدها وعده ریز و درشت دیگر که محقق نشده‌اند. وانگهی کنار زدن پرده از وعده‌های توخالی و نشان‌دادن واقعیت‌های پشت‌پرده به ملت، مصداق واقعی روشنگری و اطلاع‌رسانی صادقانه است نه نومید‌کردن مردم. آقای روحانی باید ریشه نومیدشدن مردم به دولت را در عملکرد خود و دولتمردانش جست‌وجو کند؛ در حقوق‌های نجومی دولتمردانش، در اشرافی‌گری شدت‌یافته در دولت، در ثروت‌اندوزی‌های هزارمیلیاردی برخی وزرایش، در اعلام‌نکردن لیست دارایی‌های سه‌تن از وزیران دولت کنونی به قوه قضائیه، و ... ، نه در نقدهای منصفانه رسانه‌ها و کارشناسان متعهد و خبره. به راستی مگر نه این‌که گفته‌اند «بر کس مپسند آ‌ن چه تو را نیست پسند»؟! چگونه آقای روحانی، خود و دولتمردانش درسیاه‌نمایی ضد دولت سابق آن‌گونه رفتار می‌کنند و چون نوبت به خودشان می‌رسد، این‌گونه برآشفته می‌شوند؟!  در این باره گفتنی‌ها بسیار است.

نویسنده: فائزه شورکی

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.