اقتصاد مقاومتی؛ نوپا در مسیر اما ریشه دار در اسلام ناب
به گزارش یزد رسا به نقل از آوای اقتصاد، نزدیک به شش سال است که مقام معظم رهبری با توجه به شرایط کشور و آگاهی از خصومتهای دشمنان، مسئله اقتصاد مقاومتی را مطرح کرده اند اما با وجود حساسیت و اهمیت موضوع متاسفانه مسئولان و منصبداران اقدام جدی و عملی برای تحقق آن انجام نداده اند.
دشمن در سالهای گذشته با ناامید شدن از حربههای مختلف خود برای آسیب زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران با توسل به تحریم و تشدید آن سعی در ضربه زدن به کشور داشته اما مقاومت چندین ساله مردم در مقابل این تحریمها آنها را از این حربه نیز ناامید کرده است.
در کنار همه مقاومت ها وتلاشهایی که در دوران تحریمهای گذشته صورت گرفت عدهای با گرایش خاص سیاسی دیدی متفاوت نسبت به مسئله تحریمها و روابط با غرب داشته و دارند. آنها موافق مقاومت در برابر تحریمها نبوده و معتقدند تحریمها سرمنشا همه مشکلات کشور است و با رفع تحریمها همه مشکلات حتی آب خوردن مردم نیز حل خواهد شد.
علی رغم آن که دولت و حامیان آن حل تمام مشکلات کشور را در برجام می بینند اما مقام معظم رهبری موضوع مقاومت در اقتصاد را مطرح کردند و شاه کلید حل مشکلات اقتصادی کشور را اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی عنوان میکنند و آن را سدی در برابر دوراهی و خیال باطل آمریکاییها، مبنی بر کنار آمدن ملت ایران با آمریکا، دانستند.
بر هیچ کس پوشیده نیست که موضوع اصلی کشور، مسئله اقتصاد است. و از آن جا که پاشنه آشیل ایران امروز ضعف و وابستگی به خارج در حوزه اقتصاد میباشد؛ مهمترین محور برای نفوذ و تسلط دشمنان بر ایران نیز همین حوزه است.
رهبری این موضوع را به خوبی دریافته اند و اقتصاد مقاومتی را برای درمان اقتصاد و جلوگیری از نفوذ بیگانگان معرفی کرده اند. اما متاسفانه بسیاری از مسولین و اقتصادانان با گرایشات غربگرایانه اصلا اعتقادی به اقتصاد مقاومتی ندارند آنها با چشمپوشی از سابقه و کارنامه غرب و آمریکا ارتباط با آنها را به نفع کشور می دانند و به دنبال کلید حل مشکلات کشور در خارج از کشور هستند.
از انتقادات و ایرادات وارده به دولت یازدهم بیتوجهی به عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی است به حدی که کارشناسان از اقدامات صورت گرفته در این دولت به این نتیجه رسیدند که دولت یازدهم اعتقادی به اقتصاد مقاومتی ندارد و برعکس گرایشات تیم اقتصادی دولت بیشتر به سمت اقتصاد لیبرالی است.
اقتصاد مقاومتی پاسخی محکم برای افرادی است که مسئله توافق و تسلیم شدن در برابر آمریکا را مطرح می کنند. غربگرایان داخلی باید بدانند که با اعتقاد به مقاوم سازی اقتصاد و عملیاتی شدن آن میتوان در برابر فشارها و تحریمها غرب ایستاد و جز این نیز راه دیگری نیست.قضیه برجام و عدم تعهد غرب در آن می تواند شاهدی بر این موضوع باشد که نمی توان به غرب اعتماد کرد.
هر چند در حوزه نظری، اقتصاد مقاومتی در ابتدای راه است اما این اقتصاد بر گرفته از اسلام است. اصول اولیه آن مشخص است و برای تحقق آن به عزم جدی در مردم و مسولین نیاز است مهمترین موضوع در ارتباط با آن اقدام عملی است و نه شعار و حرف. با این حال مسئولان در طی شش سال گذشته صرفا به حرف زدن اکتفا کردند اما در این برهه از زمان عمل و اقدام نیاز است و چنان چه به آن بیاعتنایی شود ضربات جبران ناپذیری به اقتصاد و کشور وارد خواهد شد.
اقتصاد مقاومتی منافی ارتباط با بیرون نیست اما ارتباطی که سازنده باشد، به تولید داخل ضربه نزند و باعث شکوفایی اقتصاد ملی شود. تاکنون آن چه از ارتباط با اقتصاد غرب نصیب ایران شده است چیزی جز غول واردات و فلج شدن تولید داخل نبوده است. متاسفانه موقعی که موضوع ارتباط با غرب خصوصا ارتباطات اقتصادی مطرح میشود همراه با آن رانت، دلالی و سود نیز می آید و چیزی جز نابودی تولید داخلی به همراه نخواهد داشت.
نیاز است تا اقتصاد مقاومتی در تمام عرصه ها متبلور شود، در این مسیر همه نهادها و مسئولان و حتی تک تک افراد جامعه مسئولیت خاص خود را بر عهده دارند. در عرصه های مهم و بزرگ اقتصاد مانند نفت، صنایع بزرگ و کشاورزی که زمینه وابستگی کشور به خارج بیشتر است تبلور اقتصاد مقاومتی از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید بر اساس کارهای کارشناسانه و علمی و با تکیه بر توان داخلی در این عرصه ها برای کاهش وابستگی برنامه ریزی دقیقی صورت گیرد.
ایران کشوری با ظرفیتها و منابع غنی است که میتواند با تکیه بر توان داخلی یک اقتصاد پویا و قدرتمند در عرصه جهانی داشته باشد که لازمه آن حرکت در تنها مسیر روشنی است که اقتصاد مقاومتی نامیده می شود.
انتهای پیام/س*