ID : 26169683
نظر کارشناسان ابرکوه در خصوص آسیب های فضای مجازی؛

آمار بالای تعداد کاربران اینترنت در ابرکوه نسبت به جمعیت آن در استان/ رواج ارتباط مجازی با نامحرم در شهرهاي مذهبی کوچک


کارشناس حقوق جزا و جرم شناسی در شهرستان ابرکوه گفت: به دلیل بافت مذهبی شهرهاي کوچک، ارتباطات جنس مخالف بسیار محدود است و سهولت برقراري ارتباط از راه عضویت در شبکه هاي اجتماعی مجازي، موجب روي آوري کاربران دنیاي مجازي به این شبکه ها شده است.

به گزارش یزد رسا به نقل از  سرو ابرکوه، استفاده از اینترنت، فضای مجازی و دیجیتال یکی از مسائل مهم روز است و نکته قابل توجه میزان بالای حضور ایرانیان در چنین فضاهایی است. چرا که آمار نشان می دهد ضریب نفوذ اینترنت در کشور ما حدود 80 درصد است در حالی که همین آمار در دنیا 46 درصد اعلام شده است.


اعتیاد مردم به اینترنت و استفاده غیر کارشناسانه از آن، علاوه بر آسیب های فراوان به افراد و جامعه، موجب دورشدن خانواده ها از یکدیگر و ایجاد مسائل ناخوشایندی برای آنها شده است. استفاده از اینترنت به فضای مجازی ختم نمی شود و کاربران ایرانی سالیانه میلیاردها ساعت زمان، صرف بازی های رایانه ای و موبایلی می کنند.

 


بیشترین میزان استفاده از اینترنت در ابرکوه ساعت 17 الی 2 بامداد است/ تعداد کاربران اینترنت در ابرکوه نسبت به جمعیت آن و در مقایسه با کل استان، آمار بالایی است


در این میان شهرستان ابرکوه نیز سهم بزرگی در استفاده از اینترنت را به خود اختصاص داده است. به گفته محمد محسن فلاح زاده نمایندگی اینترنت پرسرعت شرکت مخابرات، اظهار کرد: سرویس اینترنت و خدمات ADSL در شهرستان ابرکوه توسط مخابرات و شرکت های خصوصی ارائه می شود.

فلاح زاده افزود: در حال حاضر تعداد بیش از 21 هزار خط تلفن ثابت توسط 15 مرکز تلفن موجود در شهرستان پوشش داده می شود، که از این تعداد 5 هزار و 424 خط تلفن دارای پورت اینترنت پر سرعت می باشند.

وی با استناد به آمار ارائه شده در سایت شرکت مخابرات استان یزد، تصریح کرد: می توان گفت به صورت تقریبی 2500 مشترک نیز از اینترنت شرکت های خصوصی آسیاتک، پیشگامان، داده گستر عصر نوین، شاتل، فن آوا و های وب، استفاده می کنند.

فلاح زاده با بیان این مطلب که در مجموع حدود 7 هزار و 500 مشترک اینترنت جدای از تلفن همراه در شهرستان وجود دارد، خاطرنشان کرد: تعداد کاربران اینترنت در ابرکوه نسبت به جمعیت آن و در مقایسه با کل استان، آمار بالایی است.

نمایندگی اینترنت پرسرعت شرکت مخابرات تأکید کرد: بیشترین میزان استفاده از اینترنت در ابرکوه ساعات 17 الی 2 بامداد می باشد. ضمن اینکه استفاده از اینترنت توسط ارگان ها و دستگاه های اجرایی بسیار کمتر از مشترکین عمومی است.

 


تبدیل شدن ازدواج های سنتی به ازدواج های اینترنتی و مدرن


سرهنگ احمد کمالی فرمانده انتظامی شهرستان ابرکوه در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه، اظهار کرد: ایجاد کانال های انحرافی مذهبی و عرفان های کاذب، حمله به مذهب تشیع با توجه به اکثریت جمعیت این مذهب در ایران، از جمله آسیب های اعتقادی استفاده از فضای مجازی است.

کمالی ادامه داد: ترویج بدحجابی، حمله به اصل خانواده و هویت زدای از مفهوم خانواده از دیگر کارکرد های منفی استفاده از ابزار اینترنت در بُعد فرهنگی و اخلاقی است.

وی تصریح کرد: افزایش آمار طلاق، از بین رفتن قُبح ارتباط بین نامحرم، تبدیل شدن ازدواج های سنتی به ازدواج های اینترنتی و مدرن بدون اطلاع خانواده ها، بالارفتن سن ازدواج، طلاق عاطفی، نیز از جمله پیامدهای استفاده غیرکارشناسانه از فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی است، که گریبانگیر افراد جامعه شده است.

فرمانده نیروی انتظامی ابرکوه، افزایش مزاحمت های تلفنی و خیابانی، ایجاد ناامنی به واسطه انتشار سریع شایعات و اخبار کذب، سرقت اطلاعات شخصی، کلاهبرداری مالی از طریق ارسال شماره کارت و رمز دوم، را از تأثیرات منفی آن بر خانواده ها برشمرد.

 


رواج ارتباط با نامحرم در شهرهاي کوچک به دلیل آسانی ارتباط و عضویت در شبکه هاي اجتماعی مجازي


دکتر جلال الدین حسانی از اساتید دانشگاه در رابطه با آسیب های شبکه های اجتماعی اظهار کرد: امروزه، شبکه هاي اجتماعی مجازي به پدیده اي پررنگ در زندگی شهروندان تبدیل شده است. ویژگی هاي بنیادین این شبکه ها همانند ساده سازي میان کنش هاي شهروندان، چالش هایی را براي دست اندرکاران نظام هاي فرهنگی و اجتماعی کشور پدید می آورد.

حسانی تصریح کرد: از آنجا که به دلیل بافت مذهبی شهرهاي کوچک، ارتباطات جنس مخالف بسیار محدود است، ساده بودن برقراري این ارتباطات از راه عضویت در شبکه هاي اجتماعی مجازي، موجب روي آوري کاربران دنیاي مجازي به این شبکه ها شده است.

وی خاطرنشان کرد: این روند سبب شده که برخی از کاربران دنیاي مجازي به دلیل نداشتن آگاهی کافی درباره ساختار این فضا، قربانی مطامع بزه کاران حرفه اي دنیاي مجازي شوند.

کارشناس حقوق جزا و جرم شناسی افزود: به طور کلی، جرایم جنسی از جمله روابط نامشروع که در برخی موارد دامنه آن به دنیاي حقیقی نیز کشیده می شود، جرایم مالی و جرایم امنیتی در شمار مهم ترین جرایم ارتکابی از راه شبکه هاي اجتماعی مجازي است.

حسانی در رابطه با راهکارهای مقابله با آسیب های مذکور، اذعان کرد: مناسب ترین راه پیشگیري از این جرایم، آگاه نمودن کاربران از بهترین شیوه هاي کنشگري در شبکه هاي اجتماعی مجازي و نیز خطراتی است که بدین شکل، در کمین آنان قرار گرفته است.

 

انتهای پیام/م.ف




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.