ID : 10047444
گفت و گو با کارشناس ارشد روابط بین الملل؛

آمریکا نمی تواند نقش ایران در خاورمیانه را نادیده بگیرد /آمريكايي‌ها بيشتر از ما نياز به توافق هسته‌ای دارند


کارشناس ارشد روابط بین الملل گفت: قدرت رو به رشد ایران در منطقه و تاثیر گذاری آن بر مسائل پیش آمده در منطقه باعث شده تا آمریکا برای رهایی از مشکلات منطقه خاورمیانه قدرت ایران را بپذیرد.

به گزارش یزد رسا، سایت خبری طنین خاتم، مصاحبه اختصاصی با احمد کاظمی نسب کارشناس ارشد روابط بین الملل  درباره مذاکرات انجام داده است که قسمت دوم این مصاحبه به شرح زیر است:

 

قدرت ایران و در منطقه همچنان در حال افزایش است و همواره به عنوان یکی از قدرت های منطقه ایفا گر نقش های اساسی است. آیا تمدید توافق ژنو، و عدم حصول نتیجه خاص از مذاکرات، می تواند به قدرت ایران لطمه ای وارد کند؟

تمدید مذاکرات از یک نگاه شکست قدرت های طرف ایران در مذاکرات تلقی می شود و به تعبیر مقام معظم رهبری  آنها نتوانستند ملت ایران را به زانو در آورند و نخواهند توانست . برخی از تحلیلگران غربی هم از تمدید مذاکرات ابراز نگرانی می کنند  به جهت اینکه ایران از مواضعش کوتاه نیامده و نمی آید بنابراین آن قدرت و توانی که آنان را وادار به مذاکره با ایران نموده از دل مذاکرات بیرون نیامده که با تمدیدش یا حتی به نتیجه نرسیدن مذاکرات تحلیل برود .

 

رشد شتابان علم و فناوری و پیشرفت همه جانبه ایران اسلامی در عرصه های گوناگون به لطف و مدد الهی در هر شرایطی ادامه خواهد یافت.

 

با توجه به شکست های امریکا و سیاست هایش در منطقه، آیا ایران به مذاکره با امریکا نیاز دارد، یا آمریکا باید به دنبال مذاکره با ایران باشد؟

واقعیت های ملموس منطقه ای و جهانی بیانگر این حقیقت است که آمریکا به مراتب نیازش به مذاکره با ایران بیشتر است تا عکس آن .قدرت رو به رشد ایران در منطقه و تاثیر گذاری آن بر مسائل پیش آمده در منطقه خاورمیانه از قبیل مقاومت اسلامی ، داعش ، بیداری اسلامی در یمن و ... و تامین امنیت پایدار در منطقه باعث شده تا آمریکا برای رهایی از مشکلات منطقه خاورمیانه قدرت ایران را نادید نگیرد و آن را بپذیرد.

 

از سوی دیگر با توجه به شعارها و برنامه های اوباما در انتخابات ریاست جمهوری جهت تحقق آنها و ارائه ی کارنامه موفقی در انتخابات پیش رو در آمریکا و حتی انتخابات ریاست جمهوری در دو سال دیگر باید با قدرت برتر منطقه  یعنی ایران مذکره کنند. بنابراین بیش و پیش از نیاز ایران به مذاکره با آمریکا آنها نیازمندند و خوشبختانه مسئولین کشور به خوبی به این امر واقفند.

 

با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر عدم خوشبینی به مذاکرات، آیا نمی شد پیش بینی کرد که غربی ها به این راحتی، حاضر به توافق نباشند؟ به نظر می رسد فاصله نظام سلطه با نظام جمهوری اسلامی ایران، همچنان زیاد است، تحلیل شما در این باره چیست؟

مقام معظم رهبری در کنار فرمایش عدم خوشبینی به نتیجه مذاکرات تاکید بر ادامه مذاکرات را نیز داشتند و در فرمایشات اخیرشان نیز عدم مخالفت خویش با تمدید مذاکرات را به  همان دلایلی که با اصل مذاکرات موافق بودند ابراز نمودند.

 

اگر سمت و سوی مذکرات به جهتی پیش برود که فرضا نتیجه ای و توافقی حاصل نشود حداقل غرب و در راس آن آمریکا از لحاظ تبلیغاتی خلع سلاح شده و دیگر نمی توانند ادعا کنند که ایران از برنامه های هسته ای خود مقاصد نظامی دارد و افکار عمومی دنیا  قطعا بهانه تراشی ، عدم صداقت ،  رنگ عوض نمودن ،  عوض شدن حرفها و مواضع غرب در برابر ایران را عامل شکست مذاکرات می دانند.

 

تفاوت ماهیت نظام جمهوری اسلامی با دیدگاه های دنیای غرب امری مسلم است اما قدرت و توان جمهوری اسلامی خیلی واقعیت ها را بر آنها تحمیل نموده و ایران اسلامی با موضع عزت و قدرت  برای دفاع از حقوق مسلم خود در مذاکرات حاضر شده است.

 

در مذکرات یکسال اخیر کشورمان توانست حقانیت خود را در اصل غنی سازی  در داخل برای تامین سوخت هسته ای در مصارف صنعتی و دارویی و نیروگاه بوشهر را به اثبات برساند.

 

فراموشمان نشود که زمانی قرار بود مواد را به کشورهای دیگر بفرستیم که در همین قضیه آمریکا زیر قول خود زد ولی امروز دیگر صحبت از تعلیق غنی سازی یا فرستادن مواد به خارج از کشور نیست و طرف های مذاکره حق ایران در غنی سازی در داخل کشور و چرخش سانتریفیوژها و ادامه کار راکتور آب سنگین اراک را پذیرفته اند و در کنار اینها پذیرفته اند که تحریم ها ظالمانه بوده و باید برداشته شود که البته در مذاکرات در اکثر موارد توافق حاصل شد و موارد اندک اما مهم باقیمانده نیز اگر طرف مقابل دست از زیاده خواهی بردارد قابل حل و توافق است و به اذعان اعضای تیم مذاکره کننده کمبود زمان و فرا رسیدن ضرب الاجل دستیابی به توافق جامع را دچار مشکل نمود و دستیابی توافق نهایی خیلی دور از دسترس نیست.

 

تلاش های تیم مذاکره کننده برای حفظ خط قرمز ها و حراست از ارزش های نظام را چگونه ارزیابی می کنید؟

خوشبختانه اعضای تیم مذکره کننده و درراس آنها جناب آقای دکتر ظریف که فردی متخصص ، با تجربه ، هوشمند و به اعتراف دشمنان فردی مسلط و سخت گیر در این زمینه هستند ، نقطه قوت ایران در مذارکات است .شخصیتی که به اذعان کیسینجر" دشمن قابل احترام"  است و در حوزه دیپلماسی و مذاکره حتی برای بزرگان این عرصه قابل احترام است و از ظرایف و ضرورت های مذاکره آگاهند و یا اعضای این تیم که از بهترین های کشور در این عرصه می باشند.

 

 تعریف و تمجید منصفانه رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیرشان از تیم مذاکره کننده بیانگر همه چیز است .تجربه سالها حضور در سازمان ملل و عرصه های دیپلماسی و تسلط بر زبان،  شناخت رموز و فن مذاکره و و دشمن شناسی از برجسته ترین  ویژگی های آقای ظریف و تیم همراه وی است .شایان ذکر است همانگونه که تاکنون اتفاق افتاده تیم مذاکره کننده بر اساس منویات مقام معظم رهبری و مصوبات شورایعالی امنیت ملی نه کمتر و نه بیشتر عمل نموده است و انشاءا الله عمل خواهند نمود و اظهار رضایت معظم له از تیم مذاکره کننده دیگر جای نگرانی برای کسانی که نگران روند مذاکرت هستند باقی نمی گذارد.

 

حمایت از تیم مذاکره کننده، آیا همچنان ادامه دارد؟ این حمایت ها چه تاثیراتی می تواند داشته باشد؟

تیم مذاکره کننده فرزندان این ملت و جهادگران مخلص عرصه دیپلماسی کشور می باشند ارزش کار آنان اگر بیشتر از مجاهدت رزمندگان و سرداران دفاع مقدس نباشد قطعا کمتر نیست.

 

شش قدرت استکباری با تمام  هیمنه و تجربه صدها سال استعمارگری و چپاول در عرصه استعمار قدیم و نو و با اتکا به افکار ماکیاولیستی و عدم پایبندی به کوچکترین تعهدات اخلاقی و حتی حرفها و قرارهای خودشان در یک طرف میز قرار دارند و فرزندان جهادی این ملت با حمایت های قاطع رهبری ، ملت و دولت در طرف دیگر

 

با این اوصاف طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب نتوانستند خواسته های نامشروع خودشان را تحمیل کنند. خوشبختانه اعلام مواضع حمایت و پشتیبانی از این تیم از صدر تا ذیل مسئولین و مردم ادامه دارد و انشاءالله با این انسجام و اتحادی که وجود دارد قطعا تلاش دانشمندان کشورمان در عرصه های هسته ای برای مصارف صلح آمیز بیش از پیش به ثمر خواهد نشست و به برکت خون های پاک و مطهر شهدای عزیز هسته ای و با دعای خیر مردم شریف ایران اسلامی شاهد به ثمر نشستن مجاهدت ها و تلاش های فرزندان غیور کشورمان در زمینه صنعت هسته ای و عرصه مذاکرات باشیم و این مهم با توجه به عجز و ناتوانی دشمن خیلی هم دور از دسترس نیست و الیس بصبح القریب ؟

 

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.