ID : 9995389
غدای سنتی و سالم؛

آموزش پخت حلوای رولت


حلوا در مناطق مختلف ایران یکی از خوراکی های سنتی و بسیار قدیمی و ساده به شمار می رود که به واسطه طعم شیرین آن هنوز به یادگار مانده است و ما شما را با روش پخت جدید با برش رولت این حلوا آشنا می کنیم.

به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو، در دستورهای آشپزی قبلی شما را با انواع غذاهای سنتی و سریع و آسان به روش سنتی و سالم آشنا کردیم.


سرآشپز ما هانیه سادات دره شیری امروز می خواهد یک حلوای یزدی با روش جدید به ما آموزش دهد.

 

گرچه رسم شده است که حلوا را بیشتر در مراسم سوگواری و مذهبی مصرف کنند ولی این نوع حلوا را در هر مناسبتی می توانید تهیه کنید.


اگر مقداری خرمای خشک در منزل دارید می توانید برای پخت این حلوا استقاده کنید. نکته مهم در مورد این حلوا این است که شکر در پخت آن به کار نمی رود.

 

مواد لازم برای تهیه حلوای رولت:
خرمای خشک و یا کم آب: یک پیمانه
کره: چهار قالب
آرد گندم : یک پیمانه

دستور پخت:
1- ابتدا خرما را به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید و سپس آبکش کنید. خرما ها را خرد کنید و هسته آن را جدا کنید.


2- خرما ها را در تابه بریزید و یکی دو قالب کره به آن اضافه کنید و با حرارت خیلی کم به مدت 15 دقیه تفت دهید تا در کره نرم شود و ظرف را کنار بگذارید.


3- مقدار گردو را نیزبه صورت نگینی خرد کنید و بدون روغن در تابه به مدت پنج دقیقه تفت دهید تا نرم شود.


4- آرد را به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم و مرتب تفت دهید و سپس کره به آن اضافه کنید و به مدت کوتاهی تفت دهید و کنار بگذارید.

 

دستور دوم برای تهیه رولت حلوا:
1- یک سینی بردارید و یک نایلون ضخیم روی آن پهن کنید و سپس خرماها را دوباره کمی داغ کنید و روی پلاستیک بریزید و با قاشق صاف کنید.


2- سپس گردو ها را روی خرما بریزید و سپس آرد سرخ شده را روی مواد بریزید و با قاشق پهن کنید.


3- در نهایت به آرامی نایلون را به همراه حلوا بپیچید و به صورت رولت درآورید و چند ساعت در یخچال نگهدارید تا مواد خودش را بگیرید.


4- سپس از یخچال بیرون بیاورید و نایلون را به آرامی از حلوا جدا کنید و رولت را به اندازه های کوچک برش دهید.

 

خواص خرما
در اینجا برای آشنایی بیشتر با این خرما که در کشورمان نیز به وفور یافت می شود، برخی از خواص آن ذکر می شود.
البته به اين نكته هم توجه داشته باشيد كه انرژي خرما بسيار كمتر از انرژي قند ساده است و به همين دليل مصرف آن بسيار بهتر و مناسب‌تر از قندهاي ساده است.

 

1- طبع خرما گرم و خشك است.


2- براي نرم كردن سينه 50 گرم خرما در 1000 گرم آب جوشانده صاف نموده روزي 2 تا 3 استكان بخوريد.

 

3- برای تقويت كليه از شربت فوق استفاده كنيد.

 

4- كساني كه درد كمر يا درد مفاصل دارند مي توانند از شربت خرما  استفاده كنند.

 

5- اگر خرما با شنبليله خورده شود جهت سنگ مثانه مفيد است.

 

6- براي تقويت نيروي جنسي خرما را در شير تازه خيس كرده كمي دارچين بزنيد و صبح به عنوان صبحانه بخوريد و سپس كمي شير بعد از آن میل کنید.

 

7-  كساني كه مي‌خواهند سنگ مثانه‌شان خرد شود از دمكرده هسته آن استفاده كنند و دم كرده آن بسيار قابض است و كساني كه يبوست دارند سعي كنند در هنگام استفاده از دم كرده خرما از غذاهاي ساده و ملين استفاده كنند.

 

8-  به خاطر وجود ويتامين B در خرما ميوه خوبي براي تعادل اعصاب و نيز باعث رشد است.

 

9- فسفري كه در خرما وجود دارد باعث سر زنده نگاه داشتن سلول‌هاي عصبي مي ‌شود.

 

10- خرما براي جبران كمبود آهن بسيار مفيد است.

 

11- خرما سرشار از انواع ويتامين‌ها و مواد معدني مانند كلسيم، منيزيم، آهن و... است. در واقع فوايد خرما آنقدر زياد است كه مي‌گويند اگر هر روز يك خرما بخوريد و يكي از خواص آن را بشماريد، در پايان سال باز هم روزها كم مي‌آيد و خواص خرما به پايان نمي‌رسد.

 

12- خرما حاوي فيبر طبيعي است و همچنين به علت داشتن پتاسيم براي تقويت سيستم عصبي بدن نيز مفيد است.

 

13-  خوردن خرما خطر بروز سكته را نيز كمتر مي‌كند. مصرف مقدار مناسب خرما كلسترول خون را نيز كاهش مي‌دهد.

 

انتهای پیام/ ع ب




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.