انتخابات میان دورهای تفت ومیبد آبانماه برگزار می شود/ وجود 4هزار ناظر انتخاباتی در استان
به گزارش یزد رسا، حجت الاسلام " سید ناصر محمدی" که به مناسبت 26 تیرماه، سالروز تاسیس شورای نگهبان، در جمع خبرنگاران سخن میگفت، افزود: مرکز حوزه انتخابیه در این انتخابات که تنها در شهرستانهای تفت و میبد در جمعه پایانی آبانماه سال جاری برگزار میشود، تفت تعیین شده است.
وی خاطرنشان کرد: اصل موضوع برگزاری انتخابات مصوب و ابلغ شده است ولی تاکنون ساز و کارهای برگزاری انتخابات از سوی شورای نگهبان مورد تصمیم گیری قرار نگرفته است.
این مسئول با اشاره به آغاز فعالیت غیر رسمی برخی کاندیداها، اظهار کرد: این دفتر نیز با شناسایی کاندیداهای احتمالی این افراد را رصد کرده است و برخی تدابیر لازم برای برگزاری انتخابات را اندیشیده است.
وی همچنین یادآور شد: سال آینده در اسفندماه نیز شاهد برگزاری همزمان انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور خواهیم بود.
رییس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان در بخش دیگری از سخنانش به معرفی شورای نگهبان و وظایفش پرداخت و عنوان کرد: نظام جمهوری اسلامی براساس عنوانش بر آرای مردم و قانون اسلام استوار است ولی هم جمهوریت و اسلامیت نظام نیز میتواند دچار آفتها و آسیبهایی شوند لذا در قانون اساسی کشورمان نهادی با عنوان "شورای نگهبان قانون اساسی" برای پاسداری از این دو شکل گرفته است.
وی افزود: در دیگر کشورهای جهان نیز نهادهای مشابه با عناوینی چون "سنای قانونی اساسی" یا "شورای قانون اساسی" به همین منظور فعالیت دارند و این مهم تنها خاص کشورمان نیست.
محمدی در مورد اهمیت شورای نگهبان به اصل 93 قانون اساسی مبنی بر این که مجلس شورای اسلامی بدون شورای نگهبان اعتبار قانونی ندارد، اشاره کرد و افزود: بر طبق اصل 72 قانون اساسی تمام مصوبات شورای اسلامی باید مورد تایید شورای نگهبان قرار گیرد.
وی با بیان این که تمام مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی براساس اصل جمهوریت به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از سوی مردم انتخاب میشوند، حفاظت از آرای مردم و همچنین تطبیق نامزدهای انتخاباتی با مفاد قانون در جریان انتخاباتها از وظایف نظارتی این نهاد خواند.
رییس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان اظهار کرد: شورای نگهبان متشکل از شش نفر فقهای واجد شرایط صدور قتوی که از سوی مقام معظم رهبری انتخاب میشوند و تعداد شش نفر حقوقدانان برجسته کشور که از سوی قوه قضائیه به مجلس معرفی و با رای نمایندگان انتخاب میشوند، است.
وی در رابطه با دفاتر استانی نیز اظهار کرد: دفاتر استانی تنها در زمینه جمهوریت نظام که همان نظارت بر روند برگزاری انتخابات سالم است، فعالیت میکنند و این دفاتر به نوعی بازوی شورای نگهبان در این خصوص، در سراسر کشور هستند.
وی مهمترین وظایف دفاتر استانی شورای نگهبان را حفظ ارتباط مستمر با ناظرین و جذب و گزینش ناظرین جدید و همچنین رصد وضعیت و سوابق کاندیداها برای اعمال تعیین صلاحیت آنها از سوی شورای نگهبان، برشمرد.
به گفته حجت الاسلام محمدی، در حال حاضر چهار هزار ناظر انتخابات در استان وجود دارند که به صورت تناوبی از انها در برگزاری انتخاباتها بهره گرفته میشود.
وی در پایان گفت: متاسفانه این نهاد و نقش آن در نظام، آن طور که شایسته است به مردم معرفی نشده ولی همزمان با سالروز تاسیس در نظر است تا مردم استان از طریق تریبونها نماز جمعه، برنامههای صدا و سیما و نصب بنر با این نهاد بیش از پیش آشنا شوند.
منبع: ایسنا و ایرنا