ID : 1088928
عضو اصلی شورای شهر هرات:

انتقال کارخانه فولاد از مهریز به خاتم/شهرداری های هرات و مروست عملا در آستانه تعطیلی است


عضو اصلی شورای شهر هرات گفت: عدم استفاده از نیروهای بومی و استفاده از مدیران پروازی با توجه به نیروی های باسواد و با تجربه تر در شهرستان یکی از چالش های پیشرفت شهرستان خاتم است .

عضو اصلی شورای شهر هرات در گفتگو با خبرنگار یزد رسا ازخاتم در خصوص ملاقاتی که با استاندار یزد داشتند گفت: چندی پیش امام جمعه شهر هرات و مروست، شورای شهرهرات و مروست ، شورای بخش مرکزی و سرپرست فرمانداری خاتم ملاقاتی با استاندار یزد صورت گرفت که بسیار خوب و سازنده بود و با توجه به دید مثبتی که میر محمدی استاندار یزد نسبت به شهرستان خاتم داشتند انشاء الله مشکلات شهرستان خاتم در آینده حل خواهد شد.

"محمد محمودی" با بیان اینکه مشکلات شهرستان خاتم به طور کلی برای استانداری فرستاده شده است خاطر نشان کرد: مشکلات شهرستان خاتم جمعا در ۱۷ بند به صورت گزارش کامل و جامع لیست شده است ، چون گزارش طولانی می باشد نه فرصت مطالعه است نه زیاد مثمر ثمر خواهد بود.

وی همچنین اظهار داشت: اگر نیمی از مشکلات شهرستان خاتم برطرف شود در ایجاد اشتغال پایدار موفق بود ه ایم .

محمودی در ادامه گفت: دغدغه ما مسئولین و مردم شهرستان خاتم بیکاری جوانان است، دغدغه منفی شدن مهاجرت پذیری و مهاجرت جوانان مستعد شهرستان به شهرهای دیگر که باید در این راستا تلاش شود.

عضو اصلی شورای شهر هرات همچنین ضمن ابراز تاسف در خصوص مشکلات فراوان شهرستان خاتم، به تشریح مشکلات شهرستان پرداخت و اظهار داشت: متاسفانه در شهرستان خاتم مشکلاتی زیادی وجود دارد از جمله:

۱- ارتقاء بخش مروست به شهرستان با توجه به پیگیری های قبلی و ارتقاء دهستان چاهک به بخش ( با توجه به جمعیت زیاد این دهستان و رشد مثبت جمعیتی )

2- شهرستان خاتم به عنوان بزرگترین قطب کشاورزی و دامپروری استان می باشد ولی علیرغم پتانسیل های مثبت فراوان از نظر صنعتی در حد صفر بوده که به همین دلیل با توجه به اینکه بخش کشاورزی و دامپروری از پرداخت عوارض به شهرداری ها معاف می باشد و از طرفی قانون ارزش افزوده که واقعا بی عدالتی محض در حق شهری های تولید کننده پسته محصولات کشاورزی استراتژیک می باشد در آمد شهرداری های هرات و مروست به حدی پایین است که این دو شهرداری عملا در آستانه تعطیلی قرار گرفته است و توان انجام پروژه های عمرانی و حتی پرداخت حقوق و مزایای کارمندان خود را ندارد.

3- کمبود زیر ساخت های صنعت در شهرستان با توجه به پتانسیل های قوی و عدم توجه به نواحی صنعتی هرات و مروست و کار شکنی بعضی از ادارات کل استان در همکاری با سرمایه گذاران بخش صنعت، باعث افزایش مهاجرت اهالی به شهرهای بزرگ شده است .

شایان ذکر است شهرک صنعتی شهرستان که از مصوبات دور سوم هیئت محترم دولت قبل به استان بود در حال انجام است ولی ادارات کل استان همکاری لازم با شهرک های صنعتی در این خصوص ندارند . 

4- گاز رسانی به شهرهای هرات و مروست تقریبا ۶ الی ۷ سال از شروع آن می گذرد ولی علیرغم پیگیری های انجام شده و گاز دار شدن لوله اصلی شهر و فرا رسیدن فصل سرما هیچ اقدامی از سوی شرکت گاز جهت نصب علمک ها و واگذاری امتیاز به مردم نشده است.

۵- دهیاری های شهرستان بخاطر همان بحث ارزش افزوده در آمد ماهیانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان بیشتر ندارند که فقط نام دهیاری را یدک می کشند .

6-عدم استفاده از نیروهای بومی و استفاده از مدیران پروازی با توجه به نیروی های باسواد و با تجربه تر در شهرستان یکی از چالش های پیشرفت شهرستان است .

7- برداشت بی رویه آب از سفره های زیر زمینی توسط افراد غیر بومی و فشار مضاعف بر کشاورزان بومی و اجبار آنان به استفاده از کنتورهای هوشمند که هنوز مراحل آزمایش خود را می گذرانند .

8- مشکلات درمانی که هنوز بیماران مجبورند برای دسترسی به خدمات اولیه با صرف هزینه های گزاف به مرکز استان و یا استان های همجوار مراجعه نمایند .

9- مشکلات مربوط به مسکن مهر که متاسفانه هیچ اداره ای مسئولیت آن را قبول نمی کند و متقاضیان در بلاتکلیفی به سر می برند .

10- احداث باند دوم محور یزد – خاتم که مطالعات و امکان سنجی در سال ۱۳۸۹ انجام و گزارش مطالعات جهت اخذ کمیسیون ۲۱۵ طی نامه ای به معاونت برنامه ریزی و راهبردی ریاست جمهوری ارسال گردیده است .

11- ملی شدن محور مهریز – نی ریز به طول ۳۲۰ کیلومتر با عنایت به ترانزیت بالای خودرو های سنگین و نیمه سنگین و ترافیکی هر سال اعتبار زیادی از بودجه استان را به خود اختصاص داده است . 

12- پیگیری راه آهن خاتون آباد (استان کرمان) – هرات و قادر آباد در استان فارس که طرح مطالعاتی آن در سفر دوم هیئت دولت به استان یزد به تصویب رسیده است .

13- با توجه به اینکه شهرستان خاتم از نظر گونه های گیاهی و جانوری در کشور و خاورمیانه یکی از مناطق منحصر به فرد می باشد متاسفانه توجه ای به این بخش جهت استفاده توریست ها داخلی و خارجی نشده است و این در حالی است که نیروهای مخلص محیط زیست که خوشبختانه تنها اداره ای است که تمام نیروهای آن بومی است از یک طرف و همکاری بی دریغ مردمی باعث حفظ و تکثیر گونه های جانوری و گیاهی در معرض انقراض در کشور گردیده است .

14- بعد از گذشت ۱۳ سال از ارتقاء بخش هرات و مروست به شهرستان هنوز تعدادی از ادارات شهرستان توسط نمایندگی ها اداره می شود و بعضی از ادارت مثل اداره اوقاف و امور خیریه زیر نظر شهرستان مهریز می باشد .

15- تربیت بدنی شهرستان با وجود استعداد های بالقوه ورزشی و داشتن رتبه های کشوری هنوز از حداقل امکانات برخوردار است بعنوان مثال هنوز وسیله مناسب جهت اعزام تیم های ورزشی به مرکز استان یا امکانات رفاهی لازم جهت دعوت از تیم های استان های همجوار و برگزاری مسابقات استانی و کشوری ندارد .

16- شهرهای هرات و مروست تنها شهرهای استان هستند که علیرغم ترافیک بالای جاده ای فاقد کمربندی می باشند .

17- درمانگاه تامین اجتماعی که از مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت به استان یزد بوده و و اگذاری زمین مورد درخواست تامین اجتماعی نیز به صورت خیری انجام گرفته مکاتبات متعددی با معاونت درمان استان صورتگرفته ولی تاکنون هیچ اقدامی دراین خصوص انجام نشده است .

در ادامه خبرنگار یزد رسا با این سئوال که چرا سرمایه گذار بومی آقای عبدلی کارخانه فولاد را در شهرستان خاتم اجرایی نکردند و کارخانه را به شهرستان مهریز انتقال دادند گفت : کارخانه فولاد که قرار بود توسط آقای عبدلی در شهرستان مهریز اجرا شود با پیگیری های مسئولین و رضایت آقای عبدلی انشاالله این کارخانه در شهرستان خاتم و در ۱۲ کیلومتری جاده هرات به یزد در آینده ای نزدیک احداث خواهد شد.

عضو اصلی شورای شهر هرات در ادامه همچنین به فعالیت های علمی شهرستان اشاره ای کرد و گفت : دانشگاه آزاد با پیگیری مسئولین به واحد تبدیل شد و درخواست چندین رشته در زمینه کارشناسی ارشد داده شده است و رئیس دانشگاه آزاد پیگیری جدی را در این زمینه دارند .

محمودی خاطر نشان کرد: همچنین اجرای عملیات فونداسیون دانشگاه پیام نور انجام شده است و اگر اعتبار لازم دریافت شود به زودی ساخت ساختمان این دانشگاه آغاز می شود .

محمد محمودی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار یزد رسا مبنی بر مشکلات تفریحی شهرستان افزود : پارک ولی عصر که در جنوب غربی شهر هرات قرار دارد تنها پارک موجود در شهرستان است که ما قصد داریم در ورودی شهر نیز پارکی را احداث کنیم که این مورد توسط شورای شهر و شهرداری در حال پیگیری است و اگر بودجه ای تامین شود این پارک در حدود یک الی دو سال دیگر ساخته می شود .

محمودی همچنین در خصوص مقبره سید عباس هرات چنین گفت : به دلیل مشکل ترافیکی که در محل قبر سید عباس وجود داشت تصمیم گرفته شد که این مقبره به ورودی شهر انتقال داده شود و مسجد جدیدی در کنار آن احداث شود البته اداره اوقاف هم به شدت دنبال این مورد است که مخابرات قدیمی کنار قبر سید عباس را خریداری نماید و آنجا را تخریب و مسجد جدیدی بنا نماید و قبر را به آنجا انتقال دهد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.