ID : 10430683
در حاشیه افزایش فشارها بر رسانه ملی

آیا دیگر، دانستن حق مردم نیست؟!


حتی رئیس پیشین رسانه ملی در پاسخ به درخواست کتبی بیش از یکصد نماینده مجلس مبنی بر فراهم کردن زمینه حضور منتقدان توافق ژنو در صدا و سیما و برگزاری مناظره میان موافقان و مخالفان آن توافق‌نامه به شدت ضعیف، در پاسخی مکتوب تصریح کرد که رویکرد صدا و سیما نسبت به دولت،«حمایتی» است و با این توجیه، از اجابت درخواست منطقی و حق ابتدایی منتقدان سر باز زد. با این همه جای شگفتی است که رئیس‌جمهور محترم و دولتمردان هم به جای قدردانستن حمایت‌های این‌چنینی رسانه ملی، همچنان از رویکرد صدا و سیما گلایه می‌کنند!

به گزارش «یزد رسا» از جمله عجایب موجود در دولت کنونی، نارضایتی دولتمردان از رویکرد رسانه ملی علیرغم آن همه حمایت‌های یکسویه از دولت است. این حمایت‌ها گاه چنان از مسیر اعتدال خارج شده که اعتراض نمایندگان و دلسوزان را نیز در پی داشته است.

 

برای نمونه در حالی که توافق ژنو به اذعان بسیاری از صاحب‌نظران برجسته  سیاسی، توافقی بسیار ضعیف قلمداد می‌شود و آسیب‌های فراوانی را در مقابل منافع بسیار ناچیز متوجه دستاوردها و غرور ملی ایرانیان کرده است، رسانه ملی تاکنون حاضر نشده است به نقد آن بپردازد!

 

بدتر این که حتی رئیس پیشین رسانه ملی در پاسخ به درخواست کتبی بیش از یکصد نماینده مجلس مبنی بر فراهم کردن زمینه حضور منتقدان توافق ژنو در صدا و سیما و برگزاری مناظره میان موافقان و مخالفان آن توافق‌نامه به شدت ضعیف، در پاسخی مکتوب تصریح کرد که رویکرد صدا و سیما نسبت به دولت،«حمایتی» است و با این توجیه، از اجابت درخواست منطقی و حق ابتدایی منتقدان سر باز زد.

با این همه جای شگفتی است که رئیس‌جمهور محترم و دولتمردان هم به جای قدردانستن حمایت‌های این‌چنینی رسانه ملی، همچنان از رویکرد صدا و سیما گلایه می‌کنند!

 

شدت فشارها بر رسانه ملی گاه چنان شدت گرفته و غیرعادی می‌شود که به تصریح حجت‌الاسلام و المسلمین نبویان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، حتی به دکتر سرافراز،رئیس کنونی صدا و سیما، می‌گویند صحبت‌های اوباما و جان‌کری هم پخش نشود!!

و البته علت این همه فشار برای پخش نشدن صحبت‌های امثال اوباما و جان کری هم روشن است و آن چیزی نیست جز آگاه نشدن بیش‌تر مردم از واقعیت‌های توافق ژنو!

 

فراموش نکرده‌ایم که پس از مذاکرات فشرده و امضای توافق ژنو در زمان بسیار کوتاه- که قابل تامل و باعث تاسف فراوان است- رئیس جمهور در نامه‌ای شتابزده به رهبر معظم انقلاب ادعا کرد حق غنی‌سازی ایران را به رسمیت شناخته‌اند!

 

این در حالی بود که کم‌تر از چند ساعت بعد از آن، اوباما در مصاحبه‌ای به صراحت اعلام کرد آمریکا حق غنی‌سازی اورانیوم را برای ایران به رسمیت نشناخته است!

 

و موارد متعدد دیگری که واقعیت‌های تصریح‌شده در مواضع رئیس جمهور آمریکا و دیگر مسؤولان این کشور با روح کلیِ  آن‌چه برخی مسؤولان دولت و  تیم مذاکره‌کننده اعلام می‌کنند، کاملا متضاد و گاه متناقض است.

از این روست که به گفته نماینده مردن تهران، «: فشارها به آقای دکتر سرافراز رئیس صدا و سیما به قدری سنگین است که حتی به وی می‌گویند‌ صحبت‌های اوباما و جان کری هم پخش نشود!»

 

متاسفانه شیوه کنونی تیم‌ مذاکره این است که واقعیت‌های بسیاری را از مردم و حتی منتخبان ملت در مجلس شورای اسلامی پنهان می‌کند و می‌کوشد در سایه بی‌اطلاع‌گذاشتن جامعه از جزئیات توافق، مسائل موردنظر خویش را به پیش ببرد. و البته این اشتباهی بس بزرگ است که گاه پیامدهای جبران‌ناپذیر را در پی خواهد داشت.

به راستی اگر در مراحل پیشین، تیم مذاکره‌کننده و دولتمردان به جای مخفی کردن واقعیت‌ها از مردم و نمایندگان مجلس و صاحب‌نظران دلسوز، به مشاوره با آنان می‌پرداختند، آیا باز هم توافق آن‌چنان ضعیف را به امضا می‌رساندند؟!

 

متاسفانه ارزیابی منصفانه ستانده‌ها و داده‌ها در توافق ژنو، وضعیت خرسندکننده‌ای را ترسیم نمی‌کند؛ چه این‌که تیم مذاکره‌کننده در مقابل آن همه امتیازهای بزرگ و به ویژه امتیازهای حیثیتی که به ثمن بخس واگذار کرد، دستاورد معتنابهی را به دست نیاورد و شاید از همین روست که برخی اصرار دارند تا جامعه همچنان در بی‌خبری از واقعیت‌ها بماند و آگاه شدن مردم از مواضع شیطانی باج‌خواهان آمریکایی در برابر ایران و توافق ژنو را برنمی‌تابند.‌

نویسنده: مرتضی یداللهی




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.