آیا معاونین فرهنگی وزارت علوم و بهداشت رفتنی هستند؟
به گزارش یزدرسا ، یکی از نقاط حساس و تاثیرگذار وزارت علوم؛ تحقیقات و فناوری که رابطه مستقیم با تاثیرات فکری و فرهنگی دانشگاه های کشور دارد معاونت فرهنگی وزارت علوم است که همه تشکل ها، کانون ها و نهادهای فرهنگی دانشگاه ها هم با واسطه و بدون واسطه زیر مجموعه آن هستند که در صورت عدم کارکرد مناسب می تواند موجبات انحراف دانشجویان را فراهم کنند؛ نکته ای که رهبر انقلاب در دیدارهای متعدد دو سال اخیر بر آن تاکید ویژه نمودند.
آنچه در دو سال گذشته در فضای فرهنگی دانشگاه های کشور مشهود است تغییر نگاه کلان مدیریتی در مسائل و فعالیت های فرهنگی است؛ چنانچه فشار بر تشکل های انقلابی، برگزاری کنسرت ها، اردوهای مختلط و میدان دادن به نگاه های سیاسی رادیکال اصلاح طلب در دانشگاه های کشور موجب شده رشد علمی کشور با اختلال روبرو شود؛ اما آیا این مسیر ادامه خواهد یافت؟
رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با رئسای دانشگاه ها به این نکته اشاره نمودند و فرمودند: «برخی کار فرهنگی را با کنسرت و اردوهای مختلط اشتباه گرفته اند و برای توجیه کار غلط خود می گویند، دانشجویان باید شاد باشند! شاد بودن برای هر محیطی خوب است، اما به چه قیمتی؟ به قیمت برگزاری مراسم و اردوهای مختلط؟ مگر غربی ها از اختلاط چه بهره ای جز جنایات کنونی جنسی برده اند که ما بدنبال پیروی از همان شیوه ها هستیم. کار فرهنگی ماهیت دیگری دارد، مسئولین فرهنگی دانشگاهها بفهمند چه می کنند؟ کار فرهنگی صحیح این است که انسان مؤمن، متخلق، انقلابی، معتقد به آرمانها، دوستدار کشور و نظام اسلامی و دارای بصیرت و عمق دینی و سیاسی تربیت شود.
ایشان همچنین به تربیت جوانان معقتد به استقلال فکری، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را که از دیگر کارهای فرهنگی لازم در دانشگاهها است اشاره کردند و گفتند: «خبرهایی که به من از برخی دانشگاهها می رسد و امیدوارم که درست نباشند، بر خلاف این موارد است بگونه ای که تشکل های مؤمن و انقلابی و خوش فکر را تحت فشار قرار می دهند. باید به جوانهای انقلابی و مؤمن، خوش روحیه، متدین و دارای عزت نفس میدان بدهید بگونه ای که فضا دست آنها باشد.»
از آنجایی که بایستی نگاه رهبر انقلاب در مسائل مختلف را بصورت منظومه ای مورد توجه قرار دهیم؛ لازم است این سخنان ایشان در کنار بیانات ایشان در دیدار ماه مبارک رمضان با دانشجویان هم که در حضور وزرای بهداشت و علوم و معاونین آنها بود نیز مورد بررسی قرار گیرد که ایشان در آن دیدار فرمودند: «برای اینکه نگذارند از بین اینها(دانشجویان) شهریاریها درست بشوند، از بین اینها دکتر چمرانها درست بشوند؛ آنها با طهارت زندگی کردند، با تقوا زندگی کردند. فقط هم مسئلهی هستهای نیست، این رشتههایی که شما میشنوید و در آمارهای ما میگویند ما در دنیا جزو هشت کشوریم، جزو نُه کشوریم، جزو ده کشوریم که این پیشرفت را به دست آوردیم، اغلب پیشروان این کارها جوانهای متدیّنند، جوانهای انقلابیاند؛ هم در قضیّهی هستهای اینجور است، هم در نانو اینجور است، هم در خیلی از رشتههای دیگر تحقیقی که امروز [وجود دارد]. اینها همه دست بچّههای مؤمن، بچّههای متدیّن، بچّههای انقلابی است؛ اینها هستند که این کارهای بزرگ را انجام دادند. ما بچّهها را از گرایش انقلابی و گرایش اسلامی و دینی و میل به معنویّت دور کنیم با این کارهای غلط؟ این غلطترین کارها است؛ البتّه هر دو وزیر محترم مورد اعتماد من هستند منتها مراقب زیردستهایشان باشند؛ کاملاً مراقب کسانی که کلید کارهای اینجوری دست آنها است، باشند؛ بدانند چه کار دارد انجام میگیرد.»
ایشان در آن دیدار هم به فشار بر تشکلهای انقلابی و رفتارهای غلط در حوزه فرهنگی از جمله اردوهای مختلط و کنسرت ها و تشکیل تشکلهای یکبار مصرف در کنار فشار بر تشکلهای انقلابی اشاره کردند.
از اجتماع صحبت های ایشان در این دو جمع یک برداشت حاصل می شود و آن اینکه سکان فعالیت های فرهنگی در وزارت علوم و بهداشت در دست کسانی نیست که بتوانند مسیر حرکت فرهنگی دانشگاه را به درستی هدایت کنند و تغییر در این ساختار ها می تواند به بازگشت فعالیت های فرهنگی در مسیر درست خود کمک کند؛ حال باید دید آیا وزرای علوم و بهداشت در تغییر معاونین فرهنگی و مدیران آن اقدامی انجام خواهند داد یا این مسیر غلط همچنان ادامه خواهد یافت؟
منبع:نسیم
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- وزرات علوم نام جمهوری اسلامی ایران را حذف کرد!
- 'هاشمی مقابل دشمن میایستد اما مخالفانش فورا فرار میکنند'
- اجازه سوءاستفاده سیاسی در دانشگاه آزاد را به هیچکس نخواهیم داد
- معاون فرهنگی دانشگاه آزاد برکنار شد
- بورسیه اخراج شده در پست کلیدی وزارت علوم+سند
- ترسوزارت علومدولتروحانیاز ارجاع پروندهبورسیههابه قوهقضائیه
- نامه دانشجویان بورسیه به اعضای کمیته تعیین مصادیق وزارت علوم