ID : 11709975
گزارش/
بازار داغ لوازم آرایشی قاچاق در استان یزد!
استفاده از لوازم آرایشی قاچاق تبعات منفی بسیاری را برای سلامت مصرفکنندگان دارد به طوری که برخی از این عوارض اصلا قابل جبران نیست و این در حالی است که میزان کشفیات لوازم آرایشی تقلبی در محورهای مواصلاتی استان با افزایش همراه بوده است.
به گزارش یزد رسا، استفاده از لوازم آرایشی قاچاق تبعات منفی بسیاری را برای سلامت مصرفکنندگان دارد به طوری که برخی از این عوارض اصلا قابل جبران نیست و این در حالی است که میزان کشفیات لوازم آرایشی تقلبی در محورهای مواصلاتی استان با افزایش همراه بوده است.
همشهری نوشت:با این حال مسئول اتحادیه صنف لوازم آرایشی استان عقیده دارد که تنها یک تا 2 درصد از لوازم آرایشی موجود در بازار یزد تقلبی است!!!
مسئولان استان یزد با توجه به اهمیت مسائل بهداشتی لوازم آرایشی و اثرات سوء آن بر سلامت مصرفکنندگان، بارها تشکیل اتحادیه مجزا برای فروشگاههای لوازم آرایشی را پیشنهاد و پیگیری کردهاند که ظاهرا تاکنون بینتیجه مانده است و اتحادیه مجزایی در این رابطه در یزد تشکیل نخواهد شد.
عرضه لوازم آرایشی در فروشگاههای غیرمجاز و سایر صنوف از جمله داروخانهها، عطاریها و بقالیها هم کار نظارت را دشوار کرده است بهطوری که نظارت بر این واحدها از عهده اتحادیه خرازی و لوازم آرایشی استان خارج است.
کشف بیش از 63 هزار قلم لوازم آرایشی قاچاق
با وجود این، رئیس اداره مبارزه با قاچاق پلیس آگاهی یزد از کشف و ضبط 63 هزار و 502 قلم لوازم آرایشی قاچاق در 9 ماه امسال خبر میدهد.
به گفته «منوچهر ترابی»، این میزان در مدت مشابه سال قبل 52 هزار و 90 قلم کالا بوده است که به این ترتیب شاهد رشد کشفیات لوازم آرایشی قاچاق به استان هستیم.
وی با اشاره به اینکه لوازم آرایشی قاچاق از استانهای جنوبی به مقصد مرکز کشور بارگیری میشود، استان یزد را یکی از استانهای محل عبور بارهای قاچاق لوازم آرایشی معرفی میکند.
رئیس اداره مبارزه با قاچاق پلیس آگاهی بزرگترین پرونده قاچاق لوازم آرایشی سال جاری در استان را مربوط به کشفی به ارزش 12میلیارد تومان عنوان میکند.
ترابی میگوید: در کنار ضبط کالاهای قاچاق، قاچاقچیان 2 برابر ارزش محموله جریمه نقدی میشوند تا از تکرار این تخلف در دفعات بعد جلوگیری شود. وی با اشاره به شرایط نامناسب حمل و نگهداری لوازم آرایشی قاچاق تا زمان رسیدن به دست مصرفکننده، بر ضرورت آگاهسازی مردم و مصرفکنندگان لوازم آرایشی درباره تبعات و عوارض استفاده از لوازم آرایشی قاچاق تاکید میکند.
کاهش عرضه لوازم آرایشی قاچاق در بازار یزد!
رئیس اتحادیه صنف خرازی و لوازم آرایشی یزد میگوید: در حال حاضر 80 واحد دارای پروانه عرضه اقلام آرایشی و بهداشتی در یزد فعالیت دارند و تعداد واحدهای غیرمجاز این عرصه نیز نزدیک به 15 واحد است.
به گفته «حسین انتظار بقیهالله» بازدیدهای مستمری از واحدهای عرضه لوازم آرایشی انجام میشود و این نظارتها موجب شده که آمار 55 درصدی عرضه لوازم آرایشی قاچاق در مراکز عرضه یزد در سالهای اخیر به کمتر از یک تا 2 درصد در حال حاضر کاهش یابد.
وی با اشاره به پیگیریهای مستمر برای تشکیل صنف مجزا برای فروشندگان لوازم آرایشی یزد، تاکید میکند: با وجود تلاشهای صورت گرفته، به دلیل اینکه تعداد واحدهای عرضه لوازم آرایشی استان کمتر از 100 واحد است، مجوز لازم برای تشکیل اتحادیه صنفی مستقل صادر نمیشود.
وی درباره تاثیر ادغام اتحادیه این صنف با اتحادیه لوازم خرازی بر بازرسیها و نظارتها اظهار میکند: از 5 نفر اعضای هیات رئیسه اتحادیه خرازی و لوازم آرایشی استان، 3 نفر فروشندگان لوازم آرایشی هستند که بیانگر لزوم نظارت بیشتر بر واحدهای عرضه لوازم آرایشی است.
هرمزگان و بانه مبادی ورود لوازم آرایشی قاچاق
این مسئول مبدا اصلی حمل لوازم آرایشی قاچاق به استان را از استان هرمزگان اعلام و اضافه میکند: البته برخی از اقلام آرایشی غیرمجاز و غیربهداشتی نیز از بانه به تهران منتقل و سپس به سمت استانهای مرکزی ارسال میشود.
وی از شاخصهای لوازم آرایشی مجاز را داشتن برچسب اصالت عنوان میکند و میگوید: هر نوع لوازم آرایشی که فاقد این شناسه باشد، قطعا قاچاق و غیربهداشتی است.
«انتظار بقیه الله» عوارض ناشی از مصرف لوازم آرایشی قاچاق را متوجه مصرفکنندگان میداند و ادامه میدهد: البته لوازم آرایشی صرفا در فروشگاههای لوازم آرایشی عرضه نمیشود، بلکه داروخانهها، عطاریها، سوپرمارکتها و بقالیها هم گاه به عرضه این اقلام اقدام میکنند.
این مسئول، نظارت بر کیفیت لوازم آرایشی که در مراکزی غیر از واحدهای صنفی مجاز عرضه میشود را وظیفه مسئولان میداند.
وی میزان کشفیات لوازم آرایشی قاچاق در فروشگاههای یزد را تنها 2 مورد شامل اقلام جزئی در تعداد محدودی از این فروشگاهها ذکر و اضافه میکند: فروشگاههای مجاز عرضه لوازم آرایشی استان تحت نظارت اتحادیه هستند و عرضه لوازم آرایشی قاچاق در آنها بسیار محدود است.
این مسئول تاکید میکند: اقلام آرایشی که در واحدهای عرضه مجاز به فروش میرسند باید دارای مجوز بهداشتی و برند اصلی باشند.
سود زیاد برای قاچاقچیان
بررسیها نشان میدهد که مواد آرایشی تقلبی به دلیل رونق بازار مصرف در ایران، سود زیادی برای واردکنندگان این محصولات قاچاق و تقلبی دارد.
بررسیها نشان میدهد که مواد آرایشی تقلبی به دلیل رونق بازار مصرف در ایران، سود زیادی برای واردکنندگان این محصولات قاچاق و تقلبی دارد.
مصرف نابجا و بیرویه لوازم آرایشی و بهداشتی در میان برخی از افراد جامعه به ویژه نسل جوان و حتی نوجوان، باعث شده که برخی به دنبال واردات سودجویانه محصولات و فراوردههای بیکیفیت به کشور باشند.
اکنون سهم فرآوردههای آرایشی و بهداشتی قاچاق در بازار مصرفی کشور به مراتب بیشتر از فراوردههایی است که به صورت رسمی از مبادی قانونی وارد یا در داخل تولید میشود.
از آنجا که تعداد انگشتشماری از افراد به دنبال جنس اصل هستند یا توان خرید آنها را دارند، جنسهای تقلبی بازاری داغ و پررونق دارند.
summary-address :
Related Assets:
-
استفاده بیش ازحد از نرمافزارهای موبایلی، ماهواره و لوازم آرایشی ناشی از عملکرد ضعیف فرهنگی مسئولین
-
20 میلیارد ریال لوازم آرایشی قاچاق در یزد کشف شد
-
ورود کشتی لوازم آرایشی به کشور+ سند
-
افتتاح شعبههای لوازم آرایشی در دوران پسا تحریم+ عکس/سفورای فرانسه در کنار «سیب زمینی سرخ شده» و «همبرگر» آمریکا به ایران آمد
-
روایت یک تولیدکننده لوازم آرایشی از واردات برندهای اروپایی