ID : 9420474

بازي چندجانبه آمريکا براي عبور ايران از خطوط قرمز


غرب بازي چند جانبه‌اي را عليه ايران آغاز کرده که محورهاي آن را افزايش فشارهاي خارجي و تحريک ايران به امتياز‌دهي تشکيل مي‌دهد.

 به گزارش یزدرسا ،سوم آذر مهلت چهار ماهه مذاکرات ميان جمهوري اسلامي ايران و گروه 1+5 به پايان مي‌رسد در حالي که هنوز توافقي رسمي براي تمديد آن اعلام نشده است. مرحله جديد بيش از مهلت چهار ماهه در حالي با حضور اشتون رئيس گروه 1+5 و ظريف وزير امور خارجه کشورمان و کري وزير خارجه آمريکا در عمان برگزار مي‌شود که رفتارهاي غربي‌ها نشانگر بازي چند ضلعي آمريکايي‌ها براي سوق دادن به عبور از خطوط قرمز و پذيرش خواسته‌هاي آنها در مذاکرات آتي است. در اين چارچوب چند رهيافت را در سياستهاي آمريکا مي‌توان مشاهده کرد.

 

الف) فضاي رعب و وحشت: ايجاد هراس از به نتيجه نرسيدن مذاکرات و تبعات آن براي ايران از نکات مهم در طراحي‌هاي اخير غرب است. محور اين طراحي را نيز تشديد تحريم‌ها تشکيل مي‌دهد. اشتاين ماير وزير خارجه آمريکا ادعا مي‌کند در صورت به نتيجه نرسيدن مذاکرات 1+5 آماده افزايش تحريم‌هاي ايران خواهد بود. سناتورهاي آمريکايي با ارسال نامه‌اي به اوباما از آمادگر کنگره براي اعمال تحريم‌هاي جديد عليه ايران خبر داده در حالي که برخي از سناتورها نيز اعلام کرده‌اند که اجازه توافق يکجانبه اوباما با ايران را نمي‌دهند و کنگره بايد اين توافق را نهايي نمايد. انتخابات ميان دوره‌اي کنگره آمريکا نيز در حالي برگزار شد که همزمان رسانه‌هاي غربي تلاش کردند تا چنان وانمود کنند که پيروزي جمهوريخواهان در انتخابات برابر با افزايش تحريم‌ها و شکست مذاکراتي است.

 

چاشني اين جوسازي نيز سخنان رئيس اقليتهاي سناي آمريکا بود که مي‌گويد با پيروزي جمهويخواهان در کنگره تحريم‌هاي جديد عليه ايران وضع خواهد شد. مجموع اين تحولات و البته بازي رسانه‌اي اروپايي، صهيونيستي، عربي که سعي در برجسته‌سازي اين تهديدات داشته‌اند نشان مي‌دهند که آنها برآنند تا با ايجاد فضاي رعب و وحشت ميان ملت ايران و مسئولان، در نهايت تيم هسته‌اي را به امتياز دهي براي گرفتار شدن در اين شرايط و به اصطلاح عدم افزايش تحريم‌ها سوق دهند. با توجه به حساسيتهاي جهاني درباره به نتيجه رسيدن مذاکرات، غرب، فشار افکار عمومي جهان بر ايران براي نتيجه بخش بودن مذاکرات را پيگيري مي‌کند. ادعاي غرب مبني بر تاثير نتايج انتخابات کنگره بر توافق هسته‌اي در حالي است که اوباما در طول يک سال از جمله ماه‌هاي اخير که شکست دموکرات‌ها در انتخابات مسلم شده بود اقدامي براي حل مذاکرات صورت نداده که خود نشانگر واهي بودن تاثير پيروزي جمهوريخواهان در انتخابات بر روند توافق ايران و 1+5 است. لازم به ذكر است کاهش بهاي نفت جنبه با كمك عربستان و بازكردن ذخاير نفت آمريكا، بعد ديگر براي فضاي وحشت است.

 

ب) مشوق‌هاي اقتصادي: رسانه‌هاي غربي به ويژه رويترز با مطرح کردن افزايش صادرات نفت ايران و نيز افزايش صادرات کشورهاي غربي از جمله رشد 80 درصدي صادرات آلمان به ايران و بهبود مناسبات اقتصادي ايران و آمريکا و از جمله ادعاي طرح آمريكا براي ايجاد كانال بانكي ميان ايران و آمريكا سعي دارند تا چنان وانمود سازند که روابط با غرب دستاوردهاي اقتصادي براي ايران داشته و حتي راهکار حل چالشهاي اقتصادي ايران نه اقتصاد مقاومت بلکه همگرايي با غرب است. آنها با اين حربه در حالي سعي دارند به افکار عمومي جهان، رويکرد مسالمت‌آميز غرب را القاء کنند که همزمان برآنند تا توافق هسته‌اي براي بهبود شرايط اقتصادي را مطالبه مردمي نمايند وحتي دلبستگي دولتمردان به روابط با غرب به جاي رويکرد به اقتصاد مقاومتي را اجرا نمايند. اين اقدامات در حالي صورت مي‌گيرد که بررسي کارنامه اقتصادي غرب نشان مي‌دهدآنها صرفا در مواردي رويکرد اقتصادي به ايران داشته‌اند که با ايران را از مسير خودکفايي دور مي‌سازد و يا اينکه منافع غرب را تامين مي‌کند که نمونه آن رويکرد شهرک‌هاي خودروسازي فرانسه به ايران است که براي ايجاد اشتغال براي ده‌ها هزار فرانسوي صورت گرفته در حالي که براي ايران ادامه وابستگي به فرانسه و عدم رويکرد به خودکفايي را در پي دارد.

 

ج) ارائه طرح‌هاي گوناگون: حربه ديگر غرب در روزهاي اخير را اعلام طرح‌هاي رسانه‌اي تشکيل مي‌دهد. نيويورک تايمز ادعا مي‌کند ايران با طرح غرب براي خروج بخشي از اورانيوم خود به روسيه موافقت کرده است. رويترز ادعاي کنار آمدن آمريکا با 4 هزار سانتريفيوژ ايران را مطرح مي‌کند.

 

ساير رسانه‌هاي غربي نيز از طرح‌هايي مبني بر پذيرش‌بخشي از غني‌سازي ايران و يا لغو تحريم‌ها در صورت همکاري ايران با آژانس خبر داده‌اند. مجموع اين جوسازي‌ها که تماما در قالب رسانه‌اي صرفا يک هدف را دنبال مي‌کند و آن ادعاي نقش مثبتي براي 1+5 و معرفي ايران به عنوان عامل شکست مذاکرات است.

 

پذيرش هر کدام از اين طرح‌هاي رسوايي ايران به منزله عبور از خطوط قرمز هسته‌اي است که برابر با خواست غرب است و در صورت شکست اين حربه، غربي‌ها با بوق‌هاي رسانه‌اي سعي مي‌کنند ايران متهم به شکست مذاکرات نمايند حال آنکه ريشه اصلي شکست مذاکرات زياده‌خواهي غرب و عدم توجه آنها به طرح‌هاي سازنده ايران بوده است.

 

د) بازي عربي و صهيونيستي: هر چند که ائتلاف ارتجاع عربي و صهيونيستي از توافق 1+5 با ايران نگران است و آن را زمينه‌ساز اذعان جهانيان به حقوق هسته‌اي ايران و نيز پيروزي ديگر براي جبهه مقاومت مي‌دانند اما در مقطع کنوني غرب با برجسته‌سازي مخالفت آنها با اين توافقات سعي دارد تا چنان القا سازد که ايران با پذيرش خواسته‌هاي غربي مي‌تواند بر اين مخالفان پيروز شود. حلقه تکميلي اين طرح ادعاهاي رسانه‌اي غربي مبني بر تقويت موقعيت منطقه‌اي ايران در صورت توافق با 1+5 است. آنها برآنند تا با ادعاي مقابله با رژيم صهيونيستي و ارتجاع عربي ايران را گرفتار بازي امتياز‌دهي نمايند.

 

در جمع‌بندي کلي از آنچه ذکر شد مي‌توان گفت که غرب بازي چند جانبه‌اي را عليه ايران آغاز کرده که محورهاي آن را افزايش فشارهاي خارجي و تحريک ايران به امتياز‌دهي تشکيل مي‌دهد. غرب مي‌خواهد با سياست تشويق و تنبيه و نيز مقصر جلوه دادن ايران به عنوان عامل شکست مذاکرات ضمن عدم امتياز‌دهي و گرفتن حداکثر امتيازها در صورت تمديد مذاکرات از آن به عنوان امتيازي براي بحران ياد کرده و در ازاي آن امتيازات گسترده‌اي از ايران طلب نمايد درحالي که نه از لغو و کاهش تحريم‌ها خبري خواهد بود و نه از پذيرش حقوق هسته‌اي و صرفا مذاکرات تمديد خواهد شد تا غرب براي افزايش فشارها بر ايران و تحميل مطالبات خود اصل خريد زمن را اجرايي کرده باشد.

منبع : جوان آنلاين

انتهای پیام/ص
 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.