ID : 10439500

بازگشت انديشه فتنه‌گري با ساختار جديد


به نظر مي‌رسد برخي اعضاي احزاب منحله در پوشش افراد سفيد و شناسنامه‌دار قصد بازگشت دوباره به عرصه سياسي كشور را دارند.

به گزارش یزدرسا ،انحلال حزب مشاركت با حكم دستگاه قضايي در سال 88، عملاً يكي از مهم‌ترين پايه‌هاي سياست‌ورزي تجديدنظرطلبان را در فضاي رقابت‌هاي انتخاباتي نابود كرد. حزب مشاركت كه عملاً با ظهور اصلاح‌طلبان در دهه 70 پا به عرصه سياسي كشور گذشت، در طول سال‌هاي گذشته بستر رفتارهايي بود كه گاه تا سطح براندازي نظام نيز پيش رفت و فتنه سال 88 و آشوب‌هاي پس از آن يكي از مهم‌ترين مصداق‌هاي عملكرد حزب مشاركت در كشور بود.


چنين عملكردي از سوي اشخاص و اعضاي اين حزب سبب شد در نهايت حكم انحلال حزب مشاركت از سوي دستگاه قضايي صادر شود، چه اينكه بسياري از اعضاي اين حزب توسط دستگاه‌هاي امنيتي به دليل نقش آنان در فتنه سال 88 دستگير شدند. با اين حال پس از انتخابات رياست جمهوري سال 92 و تغييرات روي داده در فضاي سياسي كشور سبب شد تا عملاً اصلاح‌طلبان و در رأس آن اعضاي پراكنده برخي از احزاب منحله به فكر ورود دوباره به فضاي سياسي كشور افتاده و فاز بازسازي ساختارهاي از هم پاشيده خود را آغاز كنند.

 

  ساختارهاي سياسي اصلاح‌طلبان باز مي‌گردد


به نظر مي‌رسد، صرف نظر از هر فعاليت سياسي ايجاد دوباره ساختارهاي سياسي در داخل جامعه و به خصوص در ميان گروه‌هاي هدف مهم‌ترين اولويت اصلاح‌طلبان در طول ماه‌هاي آينده باشد. در اين ميان تمركز روي احزاب سياسي و ايجاد گروه‌ها و تشكل‌هاي غير‌دولتي سياسي اما در پوشش كارهاي فرهنگي و عام‌المنفعه راهبرد اصلي تجديدنظر طلبان را تشكيل مي‌دهد. از همين رو احياي احزاب و گروه‌هاي غير‌فعال و تشكيل احزاب جديد از سوي اصلاح‌طلبان توجه ناظران سياسي را بر انگيخته است و حتي برخي از اصولگرايان نسبت به اين قضيه هشدار داده‌اند. در اين ميان تلاش اصلاح‌طلبان براي ورود به برخي تشكل‌هاي سياسي ديگر باعث رنجش و دلخوري برخي از اعضاي قديمي‌تر اين احزاب شده است.

 

   محمد هاشمي از چه دلخور است


بارزترين نمونه چنين دلخوري‌هايي رنجش محمد هاشمي از تغييرات صورت گرفته در شوراي مركزي حزب كارگزاران است. درجه اين رنجش به قدري عميق بوده كه در گفت‌وگو با يكي از خبرگزاري‌ها به صراحت اعلام كرده است در صورت فرستادن دعوتنامه نيز به آن حزب بر نخواهد برگشت. ممكن است برخي دليل رنجش محمد هاشمي را در بحث محافظه‌كاري تحليل كنند ولي كساني كه به سابقه سياست آشنا هستند، نمي‌توانند فراموش كنند كه برخي از تازه‌ورودي‌هاي حزب مشاركت از جمله محمد قوچاني كساني بودند كه محبوبيت سياسي خود را مديون نقد شديد هاشمي هستند. محمد هاشمي نمي‌تواند روزهايي را فراموش كند كه برادر بزرگ‌تر وي با لقب عاليجناب سرخپوش از سوي اصلاح‌طلبان مورد توهين قرار مي‌گرفت و همين مسئله در انتخابات دور ششم مجلس منجر به كنار رفتن هاشمي از انتخابات مجلس شد. به طور حتم هاشمي ورود چنين افرادي را به منزله تزريق خون مسموم در حزب كارگزاران مي‌داند كه مي‌تواند فلسفه وجودي اين حزب يعني ادامه دادن نظام تفكري هاشمي رفسنجاني را در فضاي سياسي با خلأ مواجه كند.

 

  احياي مشاركت با توصيه خاتمي


از سوي ديگر اصلاح‌طلبان و برخي مشاركتي‌هاي سفيد كه سابقه قضايي در پرونده خود ندارند، به دنبال تشكيل احزاب جديدي هستند تا بتوانند با جريان‌سازي‌هاي مؤثر در عرصه سياسي كشور حضور داشته باشند. در اين ميان تشكيل حزب اتحاد ملت ايران اسلامي باعث شده است تا روند تشكيل احزابي كه با پوشش به دنبال احياي فعاليت‌هاي حزب مشاركت در عرصه سياسي باشد، با واكنش‌هاي گوناگوني روبه رو شود و برخي از فعالان سياسي چنين روندي را ايجاد تشكيلات سياسي جديد براي شروع فتنه‌هاي جديد ارزيابي كنند. اصلاح‌طلبان كه بنا بر گزارش برخي منابع خبري به ‌توصيه محمد خاتمي بنا دارند هرچه سريع‌تر با ترميم تشكيلاتي خود، اقدامات هدفمندي را در راستاي حضور پررنگ در انتخابات مجلس آينده طرح‌ريزي كنند، با توجه به انحلال دو حزب مؤثر خود به‌خاطر فتنه‌انگيزي در سال 88 تصميم‌گرفته‌اند با بهره‌گيري از عناصر كمتر شناخته‌شده مرتبط با اين احزاب، تشكل‌هاي جديدي را راه‌اندازي كنند. حزب اتحاد ملت ايران اسلامي، حزبي است كه درخواست مجوز آن از مدت‌ها پيش به كميسيون ماده 10 احزاب در وزارت كشور ارسال شده و اين كميسيون مشغول بررسي صدور مجوز اين حزب است و اخبار اوليه حاكي از آن است كه احتمالاً مجوز اتحاد ملت ايران اسلامي به‌زودي صادر خواهد شد. اما بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه اعضاي مؤسس و اصلي حزب اتحاد ملت ايران اسلامي، ‌دقيقاً همان عناصر افراطي و در عين حال در اصطلاح سياسي «سفيد» و بدون سابقه محكوميت قضايي يا مرتبطين حزب مشاركت ايران اسلامي هستند.


اغلب اين افراد كساني هستند كه در گذشته فعاليت‌هاي جدي در حزب مشاركت داشته‌اند و به گونه‌اي هم اكنون قصد دارند تا مشاركت را بار ديگر احيا كنند. شنيده‌ها حاكي از آن است در جلسه‌اي كه چند تن از اعضاي حزب منحله مشاركت از جمله محمدرضا خاتمي و علي شكوري‌راد با يكي از وزراي دولت داشته‌اند، ‌اين مسئله با وي در ميان گذاشته شده است. همچنين برخي اخبار حاكي است، اعضاي سابق حزب منحله مشاركت موضوع را با رحماني‌فضلي، وزير كشور نيز مطرح كرده‌اند.



  واكنش مجلس به احياي حزب مشاركت


فعاليت اين حزب باعث واكنش برخي از احزاب و همچنين فعالان سياسي كشور شده است كه روند احياي حزب مشاركت را بار ديگر در كشور آغاز كرده است. سيدعيسي دارايي دبير كميسيون شوراهاي مجلس شوراي اسلامي در خصوص برنامه‌ريزي اعضاي سابق حزب منحله مشاركت براي راه‌اندازي حزب اتحاد ملت ايران و فعاليت دوباره در فضاي سياسي كشور گفت: كميسيون شوراها بحث نظارتي را دنبال مي‌كند. وي افزود: در جايي كه احساس شود برخي مي‌خواهند قانون را دور بزنند ما به عنوان نماينده مردم كار نظارتي خود را انجام خواهيم داد. نماينده مردم انديمشك در مجلس تأكيد كرد: در اين خصوص آنچه قانون براي نمايندگان مجلس و كميسيون شوراها مشخص كرده، نمايندگان مردم طبق آن رفتار خواهند كرد.


سخنگوي كميسيون شوراهاي مجلس شوراي اسلامي در خصوص خبر طرح اين موضوع با وزير كشور از سوي اعضاي حزب مشاركت و احتمال دريافت مجوز از سوي اين افراد، تأكيد كرد: كميسيون شوراهاي مجلس حتماً به اين مسئله توجه دارد و ما اين موضوع را در اولين نشست كميسيون بررسي مي‌كنيم و اگر وزارت كشور هم بخواهد با اين وضعيت‌شان به اين آقايان مجوز دهد با وزير هم از مجراي قانوني برخورد خواهد شد.


وي در پايان خاطرنشان كرد: اينكه يك حزبي كه منحل شود و دوباره همان اعضاي مسئله‌دار سابق بخواهند با نام ديگري فعال شوند اين دور زدن مردم است و اگر اين وضعيت پيش برود به دنبال بررسي‌هاي كميسيون، خود وزير كشور هم زير سؤال مي‌رود چون تكليف حزب مشاركت و رفتارهاي آنها در سال‌هاي گذشته بر همه ما روشن است. زارع‌زاده گفت: رفتار اينها رصد مي‌شود و اين كارشان در صورت صحت، كاري خلاف و دور زدن قانون است، اعضاي مشاركت با اين رويه نمي‌توانند كسي را فريب دهند و شخصيت حقيقي‌شان تحت پوشش حقوقي گم نمي‌شود.

 

منبع:جوان آنلاین

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.