ID : 36050097
گزارشی از وضعیت فساد و برخورد با آن؛

برخورد قاطع با مفسدین اقتصادی نمادی از کارآمدی نظام اسلامی


وقتی برخورد با مفسدین در حد برخورد با بردار رئیس‌جمهور باشد این موضوع نشان می‌دهد که نظام در خصوص موضوع فساد با احدی شوخی ندارد و با جدیت پیگیر است و این موضوع حاکی از کارآمدی نظام است.

به گزارش یزدرسا، موضوع فساد همواره از مباحث پرحاشیه بوده است که افکار عمومی در هر جامعه‌ای نسبت به آن واکنش‌های منفی نشان می‌دهند.

در ایران نیز هرچند وقت یک‌بار نیز رسانه‌ها از بروز فساد در گوشه و کنار کشور پرده برمی‌دارند که این موضوع در کنار آمار و ارقام فسادهای انجام‌شده بر نگرانی و تشویش اذهان عمومی می‌افزاید.

در استان یزد نیز این موضوع با دستگیری رئیس یکی از سازمان‌های دولتی بیش‌ازپیش افکار عمومی را تحت تأثیر قرار داد و پس‌ازآن خبر برخورد دستگاه‌های ذی‌ربط با چند مدیر متخلف دیگر نیز در رسانه‌ها منتشر شد.

فساد موردی و فساد سیستمی

متأسفانه فشارهای تبلیغاتی که در خصوص بروز فساد در جامعه ایران وجود داشته باعث شده احساس وجود فساد خیلی بیشتر از وجود فساد باشد و به‌گونه‌ای به مردم القاشده که نوعی فساد سیستماتیک در کشور نهادینه‌شده است این در حالی است که باید به این موضوع  مهم توجه کرد که  فساد در کشور ما سیستمی نیست چراکه فساد سیستماتیک دو ویژگی دارد، یکی اینکه از صدر تا ذیل همه فاسدند و دیگری اینکه فساد به یک هنجار در جامعه تبدیل‌شده باشد.

رهبر انقلاب نیز در این رابطه با نادرست خواندن برخی سخنان مبنی بر وجود «فساد سیستمی» در کشور، می‌فرمایند: فساد سیستمی در دوره طاغوت وجود داشت و سیستم به‌طور طبیعی فسادآور بود اما امروز، فسادهایی وجود دارد که اگرچه فسادهای بدی نیز هستند ولی فساد به‌صورت موردی است نه سیستمی، که البته باید با این موارد برخورد شود.

به عقیده بسیاری از کارشناسان در کشور نوعی فساد هماهنگ وجود دارد به این معنی که این فساد با هماهنگی چند نفر در چند دستگاه مختلف انجام می‌شود اما در فضای رسانه‌ای داخلی و به‌ویژه خارجی به‌گونه‌ای این مباحث مطرح می‌شود که این فساد هماهنگ به شکل فساد سیستمی به تصویر کشیده شده است. درحالی‌که فساد سیستمی آن چیزی بود که در دوران طاغوت در کل سیستم کشور جریان داشت و بنای همه ارتباطات و تصمیم‌ها بر پایه فساد بود.

اخیرا گروه «تکس جاستیس نتورک»  اقدام به سنجش کشورهای مختلف کرده و میزان فساد سیستماتیک در این کشورها را بررسی کرده و در فهرستی 112 کشور فاسد جهان را معرفی کرده که نامی از جمهوری اسلامی در آن‌ها نیست.

افشا و رسانه‌ای شدن پرونده‌های فساد اگرچه یک رویداد تلخ و سنگین برای آحاد مردم است و در چرخه افکار عمومی آثار زیانباری دارد اما  افشاگری علیه مفاسد اقتصادی در راستای استراتژی مبارزه با فساد که منطبق با فرمان هشت ماده‌ای مقام معظم رهبری است که باید فضا برای مفسدان و حامیان آن‌ها در هر پست و مقامی ناامن شود و همین دستاورد بزرگی است چراکه می‌تواند درس عبرتی برای سایر رانت‌خواران و متخلفین اقتصادی باشد.

بزرگترین دزدی تاریخ ایران توسط حکومت پهلوی
این در حالی است که قبل از انقلاب هیچ موردی از برخورد حکومت با مفسدان اقتصادی مشاهده نشده بود و همچنین بزرگترین اختلاس تاریخ ایران در آن دوران توسط حکومت اتفاق افتاد.

به گزارش روزنامه فایننشال تایمز (قدیمی‌ترین و پرنفوذترین روزنامه اقتصادی و سیاسی جهان)  در بزرگترین دزدی تاریخ ایران، مبلغ ۳۵ میلیارد دلار (۵۲۵ هزار میلیارد تومان) از ایران خارج شد که اگر این مبلغ را بین جمعیت ۸۰ میلیونی امروز تقسیم کنیم به هر نفر ۴۳۷ دلار یعنی حدود چهارمیلیون و هر خانواده ۳ نفری حدود ۱۲ میلیون تومان تعلق میگیرد.  این مبلغ در سال ۱۳۵۷ توسط شخص محمدرضا پهلوی از ایران خارج شد.

نکته قابل‌توجه دیگر اهتمام و جدیت نظام در برخورد با مفسدین است که این موضوع نیز به‌درستی در رسانه‌ها تبیین نشده است اما باید دقت کرد که وقتی برخورد با مفسدین در حد برخورد با بردار رئیس‌جمهور باشد این موضوع نشان می‌دهد که نظام در خصوص موضوع فساد با احدی شوخی ندارد و با جدیت پیگیر است  و این موضوع حاکی از کارآمدی نظام است.

بدون تردید یکی از ضروریت های نظام جمهوری اسلامی مقابله قاطعانه و عادلانه با مفاسد اقتصادی است که این موضوع درگرو یک تصمیم ملی و عزم سیاسی برای خروج از محیط‌ها و شرایطی رانتی خطرناک ا و کوتاه کردن دست مفسدان و زیاده خواهان است اما متأسفانه با اتفاقاتی که در چند سال اخیر رخ‌داده است این‌گونه  به مردم القاشده که نوعی فساد گسترده در نظام وجود دارد که می‌طلبد با برخورد جدی قوه قضائیه و سایر مراجع ذی‌ربط با مفسدین برای مردم روشن شود که نظام در برخورد با مفسدین جدیت دارد.

به طور کلی پیگیری و برخورد با مدیران و مسئولین متخلف در هر سمت و جایگاهی در استان یزد نیز در حال انجام است که انتشار نام برخی از آن ها در رسانه ها و بررسی کامل پرونده افرادی که حتی پست و مسئولیت خود را ترک کرداه اند نیز همه حاکی از آن است که عملکرد مدیران و مسئولین رصد شده و با شناسایی متخلفین و مفسدین به جد با آن ها برخورد می شود که همه این ها نشان از سلامت سیستم موجود است.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.