برخی جریانهای سیاسی با القای دوگانه موهوم جنگ وصلح به خواسته آمریکا کمک میکنند
ابراهیم طاهری در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: حضور نیروهای نظامی آمریکا در خلیج فارس بیشتر با رویکرد عملیات روانی است چرا که جنگ برای آمریکاییها آخرین سناریو است و آنها میدانند اگر جنگی رخ دهد دامن همه منطقه را خواهد گرفت.
وی افزود: جنگهایی که آمریکا تابحال علیه کشورهای مختلف راه انداخته علیه رژیمهایی بوده که هیچگونه کارآمدی و مشروعیت داخلی و بینالمللی نداشتهاند، این در حالی است که این مسئله در مورد ایران برعکس است چرا که جمهوریاسلامی نظامی است که دارای میزان قابل توجهی از کارآمدی است و همچنین دارای بزرگترین دموکراسی منطقه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه یزد ادامه داد: جمهوریاسلامی نظامی است که از نظر اقتصادی حدی از خواستههای مردمش را پاسخ داده است و از نظر اجتماعی و فرهنگی نیز حتی اگر بدبینانه هم بخواهیم نگاه کنیم، میبینیم که میزانی از شأن و منزلت برای مردم خودش تأمین کرده است؛ لذا این نظامی است که دارای کارآمدی و مشروعیت داخلی است.
طاهری در رابطه با اینکه چرا آمریکاییها به عراق و افغانستان حمله کردند، یادآور شد: آمریکاییها به عراق توانستند حمله کنند چون این کشور اصلا مشروعیت داخلی و حداقل کارآمدی را نداشت، در افغانستان نیز هیچ رژیم داخلی وجود نداشت و بیثباتی بیداد میکرد.
وی تأکید کرد: مسئله دیگری که جنگ آمریکا با ایران را غیرمحتمل میکند این است که ایران کشوری نیست که آمریکاییها بخواهند ضربهای به آن وارد کنند و جمهوریاسلامی توان دفاع از خودش را نداشته باشد، بلکه آنها شاهد ضربه محکم ایران خواهند بود.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: لذا آمریکاییها بدون محاسبه اقدامی نمیکنند و از عواقب کارهایشان آگاه هستند و میدانند ایران هرگونه اقدامی علیه خودش را به صورت جدی پاسخ خواهد داد.
طاهری خاطرنشان کرد: ایران متحدینی در منطقه دارد که میتوانند به شکل نیابتی اقداماتی را علیه آمریکا انجام دهند و آمریکا میداند که اگر اقدامی کند همه منطقه را در برخواهد گرفت و از هر پایگاهی که دشمن بخواهد اقدام کند از همان پایگاه پاسخ خواهد گرفت.
وی اظهار داشت: البته حتی خود آمریکاییها هم دیگر نمیخواهند بیش از این در منطقه بیثباتی باشد چرا که اگر خاورمیانه بیش از این بیثبات باشد منفعت کلان غرب تأمین نمیشود، چرا که مثلا اگر جنگی صورت بگیرد قیمت نفت به شدت بالا میرود که در آن صورت خود غربیها هم دچار مشکل خواهند شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه یزد با اشاره به تبعات حمله آمریکا به عراق عنوان کرد: اعراب به آمریکایی میگویند که شما با حمله عراق در واقع عراق را تقدیم ایران کردید و این باعث قدرتمندتر شدن بیشتر ایران شد.
طاهری با بیان اینکه جوسازیهای آمریکا بیشتر یک جنگ روانی است، اظهار داشت: سناریویی که آمریکاییها دنبال میکنند تلاش برای تغیبر رفتار ایران است، در واقع آنها میخواهند از این طریق ایرانیها را پای میز مداکره بکشانند و بدینشکل از ایران امیتازگیری کنند.
وی تأکید کرد: آنها اصلا به دنبال جنگ نیستند بلکه میخواهند ایران را پای میز مذاکره بکشانند و وقتی در چنین شرایطی بتوانند ایران را به مذاکره وادار کنند، میتوانند امتیازهای زیادی هم بگیرند.
استاد دانشگاه یزد به تلاش برخی جریانهای سیاسی داخلی به القای دوگانگی جنگ و صلح اشاره و تأکید کرد: آن دسته از افراد و گروههایی که تلاش دارند اینگونه القا کنند که جنگ میشود و ترس را در جامعه تزریق میکنند، آنها در واقع دارند به خواستههای آمریکا کمک میکنند و این کمک به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه دارد صورت میگیرد.
طاهری افزود: در عملیات روانی دشمن، هدف کشاندن ایران پای میز مذاکره است در حالی که اصلا منطقی نیست که ایران بار دیگر پای میز مذاکره برود، آن هم مذاکرهای که حداقل دولت کنونی امریکا یکی از طرفهای آن باشد.
وی اضافه کرد: وقتی موافقتنامه بینالمللی که به سازمان ملل متحد رفته و توسط همه قدرتها تأیید شده، آمریکا آن را زیر پا میگذارد و بهصورت یکجانبه از آن خارج میشود، چطور میتوان دوباره به این کشور اعتماد کرد و پای میز مذاکره رفت.
طاهری گفت: اگر ایران پای میز مذاکره برود در آن شرایط نه استقلال و نه آزادی برای کشور میماند و اصلا جمهوری اسلامی ایران از ماهیت تهی میشود و بلایی که روزی سر لیبی و عراق آوردند، سر ایران هم خواهند آورد که البته در این مسیر برخی گروههای سیاسی داخلی هم دارند به دشمن کمک میکنند.
وی ادامه داد: در عراق و لیبی اول آنها را خلع سلاح کردند و نارضایتی داخلی ایجاد شد و خروجیاش آن چیزی شد که امروز در آنجا میبینیم که مردم حتی حداقلهای یک زندگی رومزه را هم ندارند.
انتهای پیام/