ID : 13079008
آغاز برداشت زردآلو درابرکوه/اشتغال زایی 3هزار نفر دراین فصل

برداشت سالانه17هزار تن زردآلو درابرکوه/ازبین رفتن 20 درصد زردآلوها به دلیل نبود صنایع فرآوری


مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با اشاره به اینکه سالانه بیش از 17 هزار تن زردآلو در شهرستان ابرکوه تولید و به بازارهای داخلی وهمچنین کشورهایی چون ترکیه، امارات و روسیه صادر می شود گفت: تولید این محصول دراین شهرستان زمینه اشتغال 1000 نفر بهره بردار به صورت مستقیم و 2000 نفر به صورت غیرمستقیم را فراهم نموده است.

به گزارش یزد رسا، محمد علی حاتمی زاده مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه در گفتگو با سرو ابرکوه اظهار داشت: شهرستان ابرکوه با در اختیار داشتن 1200 هکتار از باغات زردآلوی استان یزد حدود 60% از محصول زردآلوی استان را تولید می نماید.

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: تولید این محصول دراین شهرستان زمینه اشتغال 1000 نفر بهره بردار به صورت مستقیم و 2000 نفر به صورت غیرمستقیم را فراهم نموده است.
حاتمی زاده با اشاره به خسارت های وارده سرما در باغات زردآلو در سال گذشته بیان داشت: در سال گذشته به علت افت دما در روزهای ابتدایی اسفندماه در بعضی از مناطق خسارتی حدود40درصد به باغات زردآلو شهرستان وارد گردیده است.

 

 

برداشت سالانه بیش از 17 هزار تن زردآلو در ابرکوه

وی منطقه فراغه ابرکوه را به دلیل اقلیم بسیار مناسب زمینه تولید این محصول، یکی از مرغوب ترین وپیش رس ترین زردآلوی کشور عنوان کرد و افزود: سالانه بیش از 17 هزار تن زردآلو در شهرستان ابرکوه تولید و به بازارهای تهران، اصفهان، گیلان، خوزستان و یزد وهمچنین کشورهایی چون ترکیه، امارات و روسیه صادر می گردد.

مهندس حاتمی زاده با بیان اینکه برداشت زردآلو در شهرستان با توجه به ارقام موجود حدود یک ماه به طول می انجامد افزود: از ارقام زردآلوی زودرس شهرستان می توان تخم گردی و ممک را نام برد که برداشت آن ازاواخر اردیبهشت به مدت 2 هفته، ارقام میان رس شامل فلکه ای وکتابی از اوایل خرداد تا نیمه های خرداد وارقام دیررس شامل خیاری از نیمه دوم خرداد تا پایان خردادماه ادامه دارد.

این مقام مسئول به بیان اقدامات صورت گرفته توسط جهاد کشاورزی شهرستان ابرکوه جهت ارتقاء کیفیت و کمیت محصول زردآلو اشاره کرد و گفت: این اقدامات شامل راهنمایی وآموزش بهره برداران، ایجاد شبکه های مراقبت جهت شناسایی آفات وکمبودهای مواد غذایی با همکاری کلینیک های گیاهپزشکی بخش خصوصی، پرداخت تسهیلات کم بهره جهت احداث استخرهای تنظیمی و اجرای آبیاری تحت فشار و لوله گذاری را می توان اشاره نمود.
وی افزود: با توجه به خشکسالی های سال های اخیر و لزوم استفاده بهینه از منابع آب لازم است بهره برداران با استفاده از تسهیلات بسیار مناسبی که دولت در اختیار آنها قرار می دهد نسبت به راه اندازی سیستم های نوین آبیاری اقدام نمایند.

 

 

از بین رفتن سالانه 20 درصد زردآلو به دلیل نبود صنایع فرآوری/ بیمه محصول باغداران زردآلو در ده گزینه مختلف

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان در ادامه به مشکلات پیش روی زردآلو کاران اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات پیش روی بهره برداران این محصول را می توان نبود صنایع فرآوری و سردخانه نگهداری این محصول برشمرد که سالانه بیش از 20 درصد محصولات تولیدی به علت نبود صنایع فرآوری از بین می رود.

حاتمی بیان داشت: در این زمینه نیز دولت آمادگی دارد با ارائه تسهیلات ارزان قیمت به متقاضیان راه اندازی صنایع تبدیلی جهت فرآوری و خشک نمودن این محصول همکاری نماید.

وی به آفات این نعمت الهی اشاره کرد و افزود: از آفات زردآلو در منطقه می توان به سوسک سرشاخه خوار، انواع شته ها، سوسک های چوب خوار و پوست خوار، کرم های کله پهن طوقه و ریشه و بیماری های پوسیدگی ریشه و طوقه، بیماری گموز، شانکر باکتریایی، بیماری غربالی و پوسیدگی مومیایی را نام برد.

حاتمی زاده در پایان به باغداران مژده داد که می توانند محصول خود را توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی نسبت به جبران خسارات احتمالی بیمه نمایند. صندوق بیمه محصولات کشاورزی در ده گزینه مختلف(شرایط و مبالغ مختلف) محصول باغداران زردآلو را بیمه می نماید.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.