ID : 39380209

بررسی شرایط ثبت جهانی شهر یزد در کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد


شصتمین نشست کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد با محوریت بررسی طرح منطقه آزاد گردشگری یزد، به‌صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش یزدرسا، در این نشست محمدمهدی شرافت، دبیر کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد در آستانه سالروز ثبت جهانی شهر یزد، دستیابی به این عنوان را در سایه تلاش همگانی برای دستیابی به یک هدف مشترک و مشخص ممکن دانست که با تکرار این هدف‌گذاری و جلب مشارکت می‌توان به کامیابی‌های مشابه دست یافت.

 دبیر کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد با اشاره به نبود برنامه‌ریزی‌های بلند مدت و دقیق در این زمینه، رویکرد هدف محوری توسعه گردشگری استان را پیشنهاد کرد و گفت: هدف ایجاد منطقه آزاد در یزد می‌تواند انسجام لازم و قابل دسترسی برای تشکل‌ها و فعالان حوزه گردشگری و میراث فرهنگی ایجاد کرده و توسعه استان را به همراه داشته باشد.

سهم قانون از توسعه گردشگری 

سعید عطار رییس دبیرخانه کانون‌های تفکر دانشگاه یزد امکان برنامه‌ریزی بلند مدت و میان‌ مدت  بخش گردشگری را در فضای نا اطمینان موجود به چالش کشید.

به گفته وی، این حوزه در مقابل متغیرهای بیرونی بسیار آسیب‌پذیر بوده و تنها می‌توان برنامه‌ریزی‌های کوتاه‌مدت را برای آن در نظر گرفت. 

عطار کمترین کارکرد ایجاد منطقه ویژه گردشگری را انسجام بخشی تشکل‌های گردشگری و الزام بخشی واحدهای مختلف دولت برای همراهی با اهداف آن‌ها دانست که با بررسی‌های حقوقی این طرح در قانون و همراهی تشکل‌ها امکان پذیر خواهد بود.

علیرضا ثواچه، مدیر امور گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد ا انتقاد از خلأ قانونی در بخش‌های مرتبط با گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی، از انتقال مشکلات موجود و تبدیل آن‌ها به قانون سخن به میان آورد.

 به گفته ثواچه، قوانین ضمن ایجاد التزام عملی برای بخش‌های مختلف درگیر گام مؤثری در ایجاد منطقه ویژه گردشگری به شمار می‌آید که از طریق نمایندگان یزد در مجلس امکان‌پذیر خواهد بود. 

ایجاد منطقه ویژه گردشگری، جذب سرمایه‌گذار خارجی را ممکن می‌کند

مهدی باصولی معاون هماهنگی و امور مجلس جهاد دانشگاهی کشور، ضمن بیان تفاوت مناطق آزاد صنعتی و منطقه آزاد در حوزه گردشگری، ایجاد بستر مناسب جهت سرمایه‌گذاری را مهم‌ترین انگیزه تلاش برای ایجاد منطقه ویژه گردشگری در یزد عنوان کرد. 

وی ابهام در جزییات طرح و نگرانی‌های فرهنگی و اجتماعی حاصل از اجرای طرح را از جمله چالش‌های موجود در اجرایی شدن این طرح دانست.

به گفته باصولی، شرایط همه‌گیری ویروس کرونا بهترین زمان برای پرداختن به امور عقب‌افتاده یا امور خلاقانه در این حوزه است که با توجه به وضعیت برابر، استفاده از این فرصت می‌تواند در جهت پیشرو بودن یزد نسبت به رقبا تعیین کننده باشد.

 وی تعیین تکلیف در مورد بخش گردشگری و انواع آن، امکانات و نیازهای هر بخش را از مهم‌ترین فعالیت‌های قابل‌بررسی در شرایط فعلی دانست که موفقیت فعالان این حوزه را در پی خواهد داشت. 

معاون هماهنگی و امور مجلس جهاد دانشگاهی کشور سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری را معطوف به توسعه واحدهای اقامتی ندانست و تعیین زمینه‌های متناسب با خدمات مورد نیاز برای جذب سرمایه‌گذار خارجی را مورد توجه قرار داد. 

مهدی حجازی رییس گروه آمایش سرزمین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یزد تعیین هدف از ایجاد منطقه ویژه گردشگری را مورد بحث قرار داد که می‌تواند شامل: دریافت تسهیلات برای بخش گردشگری استان، کاهش محدودیت‌های گردشگران خارجی و یا مدیریت واحد این بخش در منطقه باشد.

انتهای پیام/



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.