ID : 31092347
معاون آبخیزداری کشور هشدار داد

بروز بحران سفره های آب زیر زمینی در کشور


معاون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد: در حال حاضر یکصد و سی میلیارد متر مکعب از پانصد میلیارد متر مکعب از ذخیره استراتژیک آب را مصرف کرده ایم این هست که می گوییم بحران سفره های زیر زمینی در کشور وجود دارد.

به گزارش یزد رسا، معاون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور روز گذشته در همایش استحصال آب و اقتصاد مقاومتی گفت: آبخیز داری به مفهوم عملیات حفظ آب و خاک است اما واژه آبخیز داری در تعریف قانونی که در قانون جمهوری اسلامی ایران آمده به مفهوم مدیرت منابع زیستی است به گونه ای که اهداف این طرح به بهترین نحو انجام شود و کمترین خسارت به منابع زیستی وارد شود.

پرویز گرشاسبی افزود: با توجه به رویکرد های جدید در حوضه آبخیز داری در سال های گذشته ما حوضه آبخیز را به عنوان یک فرآیند تلقی میکنیم و در عرصه مدیرت حوضه آبخیز ما به پنج سرمایه طبیعی، سرمایه فزیکی، سرمایه انسانی، سرمایه اجتماعی و سرمایه مالی اعتقاد و توجه داریم و معتقدیم تلفیق این پنج سرمایه می تواند مدیریت حوضه آبخیز را به راه بیاندازد.

وی بیان داشت: اگر امروز از خاک به عنوان بستر نگه داری آب غافل بشویم خیلی ضرر کرده ایم چرا که هیچ آبی بدون خاک و پوشش گیاهی دوامی ندارد.

گرشاسبی تاکید کرد:  ما از سال 1341 در ایران دچار بحران آب شده ایم یعنی منحنی بهره برداری شدید از آب های زیر زمینی به دلیل تغییر بهره وری و توسعه چاه ها این موضوع تشدید شد و در حال حاضر یکصد و سی میلیارد متر مکعب از پانصد میلیارد متر مکعب از ذخیره استراتژیک آب را مصرف کرده ایم این هست که می گوییم بحران سفره های زیر زمینی در کشور وجود دارد.

این مقام مسئول گفت: در بحث استفاده از آب در کشاورزی در استان مانند یزد که استانی بحرانی درزمینه آب است میتوان بحث کارت اشتراک آب را در استان راه اندازی کرد که بتوان سیستم آب مصرفی را به صورت جدی کنترل کرد.

وی عنوان کرد: روش های آبخیز داری در استحصال آب ارزانتر از روش های دیگر است برای مثال با استفاده از آبخیز داری و سد های زیر زمینی هزینه هر متر مکعب آب یک پنجم هزینه تامین آب با شیوه سد سازی است.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.