بزرگترین طرح تجمیع سیستم آبیاری کم فشار در میبد به بهره برداری رسید
به گزارش یزدرسا به نقل از ميبد خبر، حسین نوابی رئیس اداره فنی و زیر بنایی جهاد کشاورزی میبد بیان داشت: شهرستان میبد در چند سال اخیر بدلیل خشکسالی های پی درپی و کاهش نزولات جوی و تاثیر مستقیم آن بر منابع آب زیر زمینی و افت سطح آب در این سفره ها موجب خشک شدن تعداد زیادی از قناتها شده است و در یک مقطع از زمان باعث از رونق افتادن بخش کشاورزی و دامداری گردیده و جهت گیری توسعه شهرستان به سمت صنعتی شدن تغییر یافت. حفر چاه به جای قنات باعث رونق دوباره کشاورزی شد، بنابراین استفاده از روشهای نوین در بخش کشاورزی بویژه در زمینه آب و خاک برای رسیدن به تولیدات بیشتر و ارتقاء کارایی مصرف آب ضروری می باشد.
وی افزود: سامانه آبیاری کم فشار شبکه ای از لوله های زیر زمینی است که آب را از منبع به مزرعه منتفل و در داخل مزرعه توزیع می نماید به نحوی که آب از طریق لوله های دریچه دار رو زمینی به صورت ثقلی در داخل شیارها، کرت ها، و نوارها توزیع می شود. آبیاری کم فشار در مزارعی مد نظر می باشد که به دلایل مشکلات فنی اجرای آبیاری تحت فشار وجود ندارد و اولویت اجرای آن در دشت های ممنوعه، ممنوعه بحرانی و اراضی دارای تشکلهای بهره برداری از قبیل شرکتهای تعاونی تولید و ... می باشد. دلایل فنی اجرای این طرح عمدتا مواردی شامل: نامناسب بودن کیفیت آب و خاک و نیاز به آبشویی سنگین، خرده مالکی و عدم امکان ایجاد مدیریت یکپارچه آبیاری می باشد.
نوابی ادامه داد: در حال حاضر انتقال و توزیع آب در سطح مزرعه از طریق کانال های خاکی و سنتی انجام می گیرد که تلفات آب در آنها به شدت بالا می باشد. با توجه به نامناسب بودن کیفیت آب و خاک احداث کانال بتنی با مشکل مواجه بوده و عمر مفید کوتاهی خواهد داشت.
وی درباره اجرای طرح در میبد اظهار کرد: پس از بررسی های اولیه و کارشناسی روستای محمد آباد جهت اجرای طرح سیستم کم فشار هم از نظر قطعه بندی و هم از نظر آمادگی بهره برداران وبویژه نماینده چاه کشاورزی مذکور مناسب تشخیص داده شد. با جلسات متعدد در ابتدای سال 94 درخواست بهره برداران این چاه به مدیریت جهاد کشاورزی میبد ارائه و عملا پیگیری طرح مذکور آغاز شد.پس از کسب موافقتهای اولیه از جهاد کشاورزی استان کار طراحی این پروژه از طریق شرکت مهندسی خصوصی انجام شد.پس از تصویب طرح از مجموع برآورد صورت گرفته ( شانزده میلیارد و سیصد و بیست میلیون ریال) مبلغ ( دوازده میلیارد و ششصد و پنجاه میلیون ریال) سهم کمک بلا عوض دولت از محل اعتبارات بند (د) تبصره 4 قانون بودجه سال 95 پرداخت شد و طرح به اجرا درآمده وبه بهره برداری رسید.
انتهای پیام/اد