ID : 9727442
کارشناس حوزه فرهنگی و مسائل اجتماعی در اشکذر:

بسیاری زنگ خطر پیامدهای ماهواره را نمی‌شنوند/ هویت‌ زدایی، دین‌زدایی، خانواده‌ستیزی از جمله پیامدها


«آبایی» کارشناس حوزه فرهنگی و مسائل اجتماعی در اشکذر هویت‌زدایی، دین‌زدایی، خانواده‌ستیزی و خانواده‌گریزی را از پیامدهای ترویج ماهواره در بین خانواده‌ دا‌نست و افزود: القای خواسته‌های گردانندگان شبکه‌ها به بیننده از اثراتی است که نسبت به آن بی‌توجهی می‌شود، در حالی‌که زنگ خطر به صدا درآمده و هنوز بسیاری این صداها را نشنیده‌اند.

به گزارش یزد رسا به نقل از نسیم صادق، "آبایی" کارشناس حوزه فرهنگی و مسائل اجتماعی در نشستی که صبح امروز به همین منظور و به مناسبت هفته بسیج در کانون خاتم الانبیاء  اشکذر برگزار شد، هویت‌زدایی، دین‌زدایی، خانواده‌ستیزی و خانواده‌گریزی را از پیامدهای ترویج ماهواره در بین خانواده‌ دا‌نست و افزود: اثرات ماهواره به مرور در بین کودکانی که بزرگ می‌شوند، مشاهده خواهد شد.

آبایی با بیان این مطلب، اظهارکرد: خانواده مقدس‌ترین نهاد به‌شمار می‌آید که در مقابله هجمه‌های هزاران شبکه ماهواره‌ای قرار گرفته و بی‌توجهی به آن اثرات مخربی را در نسل‌های آینده خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه ترویج برنامه‌های ماهواره در خانواده‌ها تهاجمی فرهنگی است که می‌تواند بنیان خانواده را به‌شدت تضعیف کند و به‌دنبال خود، پیامدهای جبران‌ناپذیری به بدنه‌ اجتماع و فرهنگ ایران وارد آورد، تصریح‌کرد: این روزها جنگ‌نرم رسانه‌ای بر ضد جامعه ایرانی در ظاهر و محتوا گسترده‌تر شده و ابعاد بسیار وسیعی پیدا کرده است.

این کارشناس حوزه فرهنگی و مسائل اجتماعیادامه داد: شبکه‌های جدید بیشتر به مسایل فرهنگی اجتماعی تکیه کرده و خانواده و روابط انسانی رابه عنوان بزرگ‌ترین سرمایه جامعه مورد هدف قرار داده‌اند؛ این شبکه‌ها با پخش فیلم و سریال‌های مختلف احترام به والدین را بی‌اهمیت جلوه داده و یا فرهنگ خیانت را ترویج و عادی‌سازی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه هویت‌زدایی از مفهوم خانواده به‌عنوان کوچک‌ترین واحد اجتماعی مستقل و مؤثر از دیگر اهداف برنامه‌های ماهواره‌ای به ویژه شبکه‌های فارسی‌زبان است، خاطرنشان‌کرد: ترویج فمینیسم و کم‌رنگ کردن نقش مرد در جامعه، مخدوش کردن رابطه فرزندان پسر و دختر در خانواده، بی‌تفاوت بار آوردن نسل جوان نسبت به مسایل جامعه و تضعیف اعتقادات مذهبی و دینی از دیگر پیامدهای استفاده از ماهواره و برنامه‌های پخش شده در آن است که متاسفانه در بسیاری از موارد خانواده‌ها به این موضوع بی‌تفاوت بوده و آگاهی کافی نسبت به آن ندارند.

وی خاطرنشان‌کرد: این بی‌تفاتی تا به‌جایی رسیده که در برخی خانواده‌ها بی‌توجه به این پیامدها پدر و مادر در کنار فرزندان خود به مشاهده برنامه‌ها پرداخته و ابایی از این ندارند که فرزندشان چنین صحنه‌هایی را مشاهده کند.

این کارشناس با تاکید بر اینکه بی‌توجهی والدین به تاثیرات القای تفکر جهانی زیستن و در رأس آن رواج پوچ‌گرایی خلقت انسان از دیگر پیامدهای استفاده از برنامه‌های ماهواره است، افزود: القای خواسته‌های گردانندگان شبکه‌ها به بیننده و ایجاد شکاف میان مردم و حاکمیت و تغییر ماهیت و افکار عمومی با تبلیغات مورد نظر از اثراتی است که نسبت به آن بی‌توجهی می‌شود، در حالی‌که زنگ خطر به صدا درآمده و هنوز بسیاری این صداها را نشنیده‌اند.

نوری، از بین رفتن حجب و حیا میان خانواده‌ها را اثر تدریجی استفاده از برنامه‌های ماهواره‌ای عنوان کرد و یادآورشد: ترویج مدگرایی و ارایه مدهای آرایشی و پوششی نابهنجار را باید ریشه‌یابی کرد که چرا در سال‌های گذشته افزایش یافته است و آیا ماهواره در این رابطه نقش داشته است یا نه.

این روان‌شناس به گسترش فرهنگ مصرف و عدم تمایل به اقدامات خلاقانه بر اثر استفاده از ماهواره اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی خانواده‌ها بر این باورند که اگر شبکه‌های مبتذل ماهواره‌ای را قفل کنند می‌توانند به راحتی و با فراغ بال در طول روز در برابر دید کودک به تماشای فیلم‌ها، مسابقات یا برنامه‌های مستند این رسانه بیگانه بنشینند، غافل از آن که بنا به شگرد تصویرگران و مبلغان ماهواره‌ای در آنونس یا میان برنامه برخی فیلم‌ها صحنه‌های مبتذلی گنجانده و پخش می‌شود که کودک و نوجوان بلافاصله قادر به ثبت، ضبط و پردازش آن در ذهن خواهد بود.

وی تاکیدکرد: خانواده‌ها و بخش‌های فرهنگی باید بدانند بی‌توجهی به مضرات مخرب ماهواره تا چه حد هزینه‌بر و جبران آن تقریبا غیرممکن است.

summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.