بیش از 6700 نفر در بیستمین جشنواره بینالمللی قصهگویی شرکت کردند
به گزارش یزدرسا؛ معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور در نشست خبری بیستمین جشنواره بینالمللی قصه گویی در یزد با اشاره به اینکه فرهنگ قصه گویی یکی از ابزار های بسیار ارزشمند و موثرجهت ایجاد و تقویت هویت دینی ایران می باشد اظهار کرد: قصه گویی ابزاری بسیار ارزشمند برای تربیت نسل کودکان و نوجوانان ایران است و بهانه بسیار خوبی برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است.
رضا قمرزاده با بیان اینکه بیش از هزار مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور وجود دارد، افزود: قصهگویی یکی از مهمترین فعالیتهای این کانونها محسوب میشود که توسط مربیان اجرا می شود و با توجه به اینکه پایه قصه گویی از کتاب و کتاب خوانی است، فعالیت قصه و قصه گویی جلوه و نمود عملی کتاب و کتابخوانی است که در کانونها خود را نشان می دهد.
وی خاطر نشان کرد: در گذشته پدرومادرها برای فرزندان خود قصه گویی میکردند و از ابزار قصه گویی برای تربیت آنها استفاده میشد و حتی به اشتباه گفته میشود که قصه گویی برای خوابیدن است در حالی که قصه گویی وسیله بیدار کردن است وقتی کودک بعد از قصه آرامش پیدا میکند و به خواب می رود این حاکی از بیداری کودک است و این آرامش اثر تربیتی قصه و قصه گویی است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مهمترین فعالیت جشنواره قصهگویی، ترویج قصههای خوب است که جنبه تربیتی در ریشههای دینی و مذهبی کشور ایران دارد، اذعان کرد: بیستمین جشنواره قصه گویی امسال تفاوتهایی با قبل دارد که برخی از آنها به طور آزمایشی از سال گذشته شروع شده و امسال تثبیت خواهد شد. در دوره های قبل فقط مربیان و شرکت کنندگان آزاد در جشنواره شرکت می کردند اما حضور نوجوانان، پدربزرگ ها و مادربزرگها از جشنواره نوزدهم شروع و امسال تثبیت خواهد شد.
قمرزاده گفت: امسال در بیستمین جشنواره بین المللی قصهگویی شش هزار و 737 قصه گو شرکت کردهاند که از این تعداد سه هزار و 174 نوجوان، بیش از سه هزار مربی و شرکت کننده آزاد و بیش از 470 پدربزرگ و مادربزرگ حضور دارند که با حضور پدر بزرگها و مادر بزرگها در جشنواره به فرهنگ زبان مادری بخشهای مختلف ایران اسلامی و همچنین فرهنگ فاکلورو محلی در قصه ها توجه خاصی شده است.
وی با اشاره به موضوعات این جشنواره افزود: در بخش مربیان و شرکت کنندگان آزاد و بخش بین الملل موضوع قصهگویی آزاد و بیشتر تربیتی و ارزشی در نظر گرفته شده، قصه های رضوی محور دیگر قصههای جشنواره و شاهنامه، فرهنگ محلی و زبان مادری موضوع دیگری است این بخش را بیشتر پدربزگ ها و مادربزرگ ها به آن رونق بخشیدهاند که این سه موضوع موجب شده که هرکسی بتواند متناسب با توان و استعداد خود در جشنواره امسال شرکت کند.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور تصریح کرد: امسال حدود 736 جشن قصه گویی در مراکز استان ها تا به امروز اجرا شده است که در این جشن ها حدود 80 هزار مخاطب کودک و نوجوان حضور داشتند و از قصه ها استفاده کردند که این آمار بسیار ارزشمندی برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که سالها این جشنواره را اجرا میکند.
قمرزاده افزود: در بخش بینالمللی جشنواره که داوری آن آغازشده است بر اساس آمار سال گذشته 38 کشور در این جشنواره شرکت خواهند کرد و درنهایت 10کشور انتخابشده و در مرحله نهایی که 1بهمن در تهران برگزار خواهد شداز آنها تقدیر میشود.
انتهای پیام/