ID : 38011055
مدیر کل دامپزشکی استان یزد خبر داد:

تا کنون موردی از ابتلا به تب کریمه کنگو در یزد مشاهده نشده است


مدیر کل دامپزشکی استان یزد با هشدار درمورد امکان ابتلا به تب کریمه کنگو با گرمتر شدن هوا خواستار رعایت نکات بهداشتی از سوی دامداران و مصرف کنندگان شد.

مدیر کل دامپزشکی استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا با اشاره به اینکه با گرمتر شدن هوا احتمال شیوع تب کریمه کنگو نیز افزایش می یابد عنوان کرد: خوشبختانه تاکنون مورد خاص انسانی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در استان یزد گزارش نشده است.

علی فاتحی نیا افزود: بیماری CCHF یا تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش کنه هیالوما یا تماس پوست و زخم با بافت آلوده به افراد منتقل می شود. لذا ممکن است افرادی که به عنوان سلاخ یا قصاب در تماس با گوشت هستند دچار این بیماری شوند.

وی تاکید کرد: راهکار اساسی و اصلی که سازمان دامپزشکی پیشنهاد می کند این است که اولاً دامداران و کسانی که به نحوی با دام در تماس هستند نکات بهداشتی را رعایت کرده و از ماسک، دستکش، لباس کار مناسب و چکمه استفاده کنند.

این مقام مسئول اظهار داشت: همچنین می بایست از کشتار غیرمجاز دام خودداری شده و کشتار تنها در کشتارگاه های مجاز در سطح استان انجام شود.

مدیر کل دامپزشکی استان یزد خاطر نشان کرد: در انتها در کشتارگاه‌های دام وقتی کشتار انجام می‌شود باید عمل پیش سردگذاری که یک راهکار بسیار مناسب است استفاده شود. در این روش لاشه گوسفند در سردخانه ها به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا 4 درجه نگه داری می شود. وقتی گوشت در سردخانه بماند باعث می‌شود اصطلاحا جمود نعش اتفاق افتاده و با کاهش PH گوشت اسیدی شود و در اثر همین اسیدی شدن ویروسهایی مثل ویروس CCHF از بین برود.

فاتحی نیا عنوان کرد: شهروندان می‌توانند با خیال راحت از مراکز مجاز عرضه گوشت مورد نیاز خود را خریداری کنند. البته توصیه می‌کنیم که حتماً گوشتی که تهیه می کنند دارای مهر و لیبل دامپزشکی باشد. این مهر آبی رنگ حاوی اطلاعاتی نظیر تاریخ کشتار دام سبک و یا سنگین است. همچنین لازم به ذکر است که شهروندان می توانند در صورت مشاهده لاشه هایی که فاقد لیبل هستند از طریق سامانه ۱۵۱۲ مراتب را به اطلاع بازرسان اداره کل دامپزشکی برسانند.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.