تجلی اقتصاد مقاومتی با پرورش بوقلمون برنزی توسط جوان ابرکوهی
محمدجواد فلاح جوان 27 ساله ابرکوهی فعال در عرصه اقتصاد مقاومتی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، پیرامون فعالیتهایش گفت: قبلا گاوداری داشتم و در زمینه پرورش گاو فعالیت میکردم اما این کار آن دوره برای من فایدهای نداشت، به همین جهت تصمیم گرفتم در حوزه طیور ورد کنم.
بررسیها برای شروع کار
وی افزود: ابتدا کار در حوزه شترمرغ را شروع کردم و راجع به آن تحقیق کردم اما دیدم واقعا این کار من نیست چرا که برای فعالیت در عرصه شترمرغ باید علاوه بر عملی، از نظر تئوری نیز فرد باید کار کرده و اطلاعات لازم را داشته باشد و به طور کلی تا حدی نیاز به مطالعه بیشتری دارد.
این فعال اقتصاد مقاومتی ادامه داد: لذا در حوزه بوقلمون ورود کردم؛ گاو و گوسالهای که داشتم را فروختم و قدری هم خانواده به من کمک کرد و دستگاه جوجهکشی با کیفیت خیلی خوب خریداری کردم بعد قدری پیرامون پرورش بوقلمون مطالعه کردم و متوجه شدم که پرورش بوقلمون هم دردسر کمتری نسبت به شترمرغ دارد و هم اینکه صرفه اقتصادی آن نسبت به طیور کوچکتر مثل مرغ بیشتر است.
فلاح اظهار داشت: از سال 96 به طور رسمی و جدی در حوزه پرورش بوقلمون فعالیت میکنم البته قبل از آن هم فعالیت میکردم اما با این کیفیت از سال 96 شروع کردم و در این حوزه الان دارای اسم و رسم هستم.
وی اضافه کرد: ابتدا با تخم نطفهدار شروع کردم و به مدت حدود یکسال تخم نطفهدار خریداری کردم، در دستگاه گذاشتم و فروختم؛ اما بعد از آن از یکسو شاهد گرانی تخم نطفهدار بودیم و از طرفی هم همه نوع جنسی به بازار آمد و موجب شد که دیگر نتوانم در حوزه تخم نطفهدار فعالیت کنم لذا برای مدتی کارم بیشتر در حوزه مشاوره به کسانی که در این حوزه فعالیت میکردند بود، تا اینکه موفق شدم مبلغ 10 میلیون وام بواسطه بسیج بگیرم و بار دیگر کار را شروع کردم.
این فعال اقتصاد مقاومتی بیان کرد: چندباری جوجه خریدم و بزرگ کردم و به فروش رساندنم تا اینکه تصمیم گرفتم یک گله مادر داشته باشم به همین جهت 200 تا جوجه خریدم دان هم برایشان خریدم حدود یکماه ونیم هم نگهداریشان کردم اما همهشان تلف شدند.
فلاح عنوان کرد: در حال حاضر نیز مدتی است که بخاطر نیوکاسل و آنفولانزا خودم به شکل قبل فعالیت نمیکنم و منتظرم تا قدری زمان بگذرد و هوا گرمتر شود تا محیط قدری پاک شود تا دوبار کار را شروع کنم. البته الان هم فعالیت میکنم اما فعالیتم خرید جوجه برای مشتری است که در سالن خودشان نگهداری میشوند و فعلا به سالن خودم نمیآوردم چون میترسم جوجه بیمار شود.
درآمد دو برابر هزینه
وی تأکید کرد: به این کار خیلی علاقهمندم و با توجه به هزینه و زمانی که برای این کار گذاشتهام تصمیم دارم در آینده جدیتر کار را پیگیری کنم و به قول معروف به این راحتی کار را رها نخوام کرد.
فلاح خاطرنشان کرد: معمولا بوقلمون نیوکاسل را بروز نمیدهد فقط خود پرورش دهنده متوحه میشود و حتی این امکان وجود داشت که من جوجه بیمار را به مشتری بفروشم و او هم متوجه نمیشد اما طبیعتا چنین کاری درست نبود و من هم انجام ندادم.
وی تصریح کرد: در زمینه بوقلمون هرمقدار که هزینه شود، دوبرابر آن برداشت میشود؛ چه تخم در دستگاه بگذاری و جوجه یکروزه بفروشی اگر هم بخواهی جوجه را نگهداری کنی دردسرش بیشتر میشود. البته دورهایی هم بود که تخم را در دستگاه میگذاشتیم و شب که میخوابیدیم میدیدم چند ساعتی برق قطع شد و این امر موجب میشد تا دوره را کامل خراب کند یعنی چنین مشکلاتی هم هست؛ اما به طور کلی صرفه دارد و از نظر توجیه اقتصادی خیلی خوب است اگر کسی اصولی کار کند.
این فعال اقتصاد مقاومتی به کسانی که قصد دارند در این حوزه وارد شوند توصیه کرد: اول هدفشان را مشخص کنند اینکه میخواهند تولید کنند یا پرورش دهند تولید و پرورش یعنی اینکه فرد یک دستگاه بخرد تخم بخرد و بخواهد خودش تولید کند و بعد پرورش دهد یعنی بزرگ کند و گله مولد داشته باشد.
فلاح ادامه داد: تولید و پرورش دو پروسه متفاوت است و هرکدام از آنها دردسرهای خاص خودش را دارد؛ لذا فرد باید ابتدا هدفش را مشخص کند که میخواهد یک دستگاه بخرد تولید کند و جوجه یکروزه یا یک ماهه بفروشد یا اینکه نه جوجه یک ماهه بخرد بزرگ کند و به عنوان گوشتی بفروشد یا اینکه گله مادر داشته باشد و تخمش را به فروش برساند.
وی افزود: اینکه یک نفر برای شروع کار بخواهد هر دو کارا انجام دهد این نمیشود و باید مدتی بگذرد و فرد تجربه کافی را به دست بیاورد و توصیه من این است که اگر فرد اول در حوزه تولید ورود کند بعد که تجربه لازم را کسب کرد به حوزه پرورش هم وارد شود.
برای پرورش بوقلمون چقدر باید هزینه کرد؟
این فعال اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: البته پرورش هم خیلی خوب است مثلا جوجه یک ماهه بوقلمون به هیچ وجه مردنی نیست مگر اینکه دچار بیماری شود یا سالن بهداشت لازم را نداشته باشد لذا کسی که بخواهد در حوزه پرروش هم صرفا کار کند میتواند جوجههای یک ماهه یا 50 روزه را از بازار تهیه کند و پرورش را آعاز کند.
فلاح گفت: بوقلمون انواع مختلفی دارد که چیزی که ما روی آن کار می کنیم از نوع برنز است که دوره بوقلمون برنز حدود 5 ماه 5ماه و نیم یعنی 150 تا 170 روز است. یعنی فرد یک جوجه یک ماهه را که خریداری میکند باید حدود 4 الی 4ماه و نیم روی آن کار کند و پرورش دهد.
وی اضافه کرد: هر یک عدد جوجه چیزی حدود 30 کیلو دان میخواهد که 90 هزار تومان هزینهاش میشود که با دارویی که صرف جوجه میشود نهایتا 100 هزار تومان میشود، 50 هزار تومان هم که جوجه را خریداری کرده که مجموعا 150 هزار تومان میشود؛ در حال حاضر بوقلمون برنز کیلویی بین 25 تا 30 هزار تومان خریداری میشود که یک بوقلمون نر بعد از 5 ماه به 15 کیلو و ماده آن 10 کیلو میشود.
فلاح عنوان کرد: از نظر بازاریابی هم مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد و با قرارداد قبلی میتوان جوجه را بعد از پرورش به فروش رساند، با توجه به اینکه گرایش به محصولات ارگانیک در حال افزایش است این فعالیتها جواب میدهد و مصرف گوشت بوقلمون با توجه به سلامت آن زیاد است.
انتهای پیام/